ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 18:18
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

GERONIMO:

Zato mi i ide ova naša burza na živce kod nas vlada samo euforija i panika.Fundamenti što je to? Danas Nasdaq u minusu 1.3% ali Brodari u velikim plusevima.

Pratim vec neko vrijeme brodare na NASDAQ-u i zamjetio sam da je to dosta cesta pojava?

Je dogodilo se par puta jer su vozarine rasle i brodare minus na nazdaqu nije puno diro.

SAM PROTIV SVIH

Nije čak poanta što će sutra vozarine ići gore već se vidi iz aviona da će rasti u sljedećih mjesec dana.

SAM PROTIV SVIH

Sutra će vozarine opet gore najvjerojatnije i DRYS i ostali svjetski brodari a ATPL će dolje zajedno sa CROBEXOM E to je po meni problem.

burza je trenutno potpuno kaotična. Svi samo gledaju kako dići par postotaka i sredstva se ne biraju za to. Ujutro se napucava, popodne se prodaje ili obrnuto. Trajaće to još neko vrijeme sigurno.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Nije čak poanta što će sutra vozarine ići gore već se vidi iz aviona da će rasti u sljedećih mjesec dana.

bas zanima kak ce ovaj put izgledati trgovina poslije objave izvjesca za 1q

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

geronimo, kakva je perspektiva brodara u ovoj i slijedećoj godini znamo ti, Sakai, Topalov, Techman, ja i ostali koji prate brodare samo što nam to znači pri ovom iskrcavanju fondova koje traje li traje. Kad bi mogli doć do podatka kolko im je još municije preostalo, lakše bi nam bilo u životu [sealed]

Febo primjetio sam iskrcavanje i na nekim drugim kvalitetnim dionicama sto do sada nije bio slucaj (KODT-RA) pa to moze znacit da ponestaje goriva u brodarima. Ne bude li znacajnije reakcije nakon 1Q za koje svi pretpostavljamo (cak i Gatara) da bi mogli biti dobri treba oformit novu kategoriju “ljetnji san”, spojit je sa “zimskim snom”, probudit se mirno negdi dogodine i da ne budemo previse iznenadjeni zatecenim stanjem na ZSE.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Sutra će vozarine opet gore najvjerojatnije i DRYS i ostali svjetski brodari a ATPL će dolje zajedno sa CROBEXOM E to je po meni problem.

upravo tako. to je problem.

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

To ti je kad u hrvatskoj imaš burzu na kojoj se nalazi hrpa dioničara koja nema pojma što je dionica, a još manje znaju izračunati fundamentalnu vrijednost dionice. Pogledaj samo sastav dionica u fondovima. Nakupovali su hrpu nelikvidnih dionica koje nemaju kome prodati kako bi si nabili prinose i privukli čim veći broj budala, a onda kad im dođu lju po iplatu djela prodaju dionice poput atpl,koei,viro, dlkv….jer nelikvidne dionice nemaju kome prodati. Ja isto razmišljam da sve rasprodam i počnem trgovati na stranim burzama. Jer ova hrvatska nema veze ni s čim. Sve se kupuje kad raste i sve se prodaje kad pad, fundamenti dionica ljudima ništa ne znače jer nemaju pojma ni što je dionica, već su čuli od svojih susjeda i prijatelja kak se na burzi može dobro zaraditi.

Pogledaj samo viadukt naraso je 70% u 5 dana. A dionica po fundamentima ne vrijedi više od 1000 kuna. Mogu oni ugovoriti poslova vani koliko hoće,ali njihov problem je profitabilnost a ne prihodi.

Što npr ako vozarine dođu opet na 11000 a moglebi kakvi su FFA.To znači da bi za ATPL ova godina trebala biti još bolja od prošle jer znamo da joj uskoro stižu dva nova broda.Znači dobit bi trebala se vrtiti oko 1 milijarde a možda i više.Kada sam pisao da će imati milijardu dobiti za 2008 u 10 mjesecu prošle godine mnogi su se sprdali.Sada pišem da bi mogla biti i puno veća od milijarde jer vozarine rastu ali kakve to ima veze jer sutra ATPL pada na našoj burzi.Znam da fond menageri čitaju ovaj forum(imam info)pa im poručujem prestanite kupovati nebuloze počnite kupovati po fundamentima .

Za mene FOND MENAGER koji prodaje danas ATPL je kompletni idiot ili možda i nije jer zna da se može zajebavati na ovoj našoj burzi kako hoće,pa ispadamo svi mi idioti jer smo tu i mislimo da smo investitori a u stvari smo najobičnije topovsko meso.

SAM PROTIV SVIH

GERONIMO:

bas zanima kak ce ovaj put izgledati trgovina poslije objave izvjesca za 1q

Svi znaju da će 1Q biti odličan ,pa nelaže Kapetan Jerković valjda.Znači znaju i fond menageri ali svejedno ja ti garantiram ako CROBEX bude padao padaće i ATPL.Inače znamo da će i godišnji biti oko 800 milja pa šta.

SAM PROTIV SVIH

imas efekat i brodova koji su uzeti krajem ili drugoj polovici 2007 tako da nisu samo 2 nova u pitanju…

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Svi znaju da će 1Q biti odličan ,pa nelaže predcjednik uprave valjda.Znači znaju i fond menageri ali svejedno ja ti garantiram ako CROBEX bude padao padaće i ATPL.Inače znamo da će i godišnji biti oko 800 milja pa šta.

to sam i napisao zato sto svi ocekuju da nece doci do odvajanja brodara od crobexa, ajd da vidimo, da iako niti meni nema smisla…

Sve ja to znam prijatelju Vipy i znam da zbog ovakvog stanja sa vozarinama koje se zagrijava sve više i više mozda dobit bude i debelo preko 1 milijarde ali svejedno će ATPL sutra u minus jer su bogovi tako odlučili.

I kako će to meni pomoć.

SAM PROTIV SVIH

New Report

Close