ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 13.11.2024. u 00:34
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
14.455
295
47,90
49,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

hanger:
” Zaista neshvatljivo kako ovdje neki reagiraju. Zamolba moderatoru, ako će se nekima brisati postovi preporučujem da se to radi svima ovima koji samo rade copy-paste k/p cijena i slično i time tjeraju druge u ludilo, bez suvislog pratećeg komentara, a i ovima što luduju kada se mijenja cijena, kao da su na utakmici! ”

Ma ja mislim da si ti novak ovdje. To se dogadja od kada su brodari poceli znacajnije rasti. Ukrcalo se na forum svega i svacega. Zatim smo imali malo zatisje za vrijeme slobodnog pada i sad kad se dionica dize eto ih opet. Ja to njihovo djelovanje nazvao zagadjivanjem prostora weba.

Kolega, u donjem desnom uglu imate opciju idi na stranicu…
Jako je zanimljivo za vidjeti da je od prve stranice otkad je otvorena tema 16.03.2006. pa do HT euforije recimo tamo negdje 20.09.2007. napisano postova na 99 stranica.
Pogledajte na kojoj smo danas stranici… to vam sve govori.

Ja sam svakako novak po pisanju komentara (temu inače pratim tek pola godine), no nisam aludirao na to tko je nov, nego tko daje kakve komentare! Pad vrijednosti burze je rezultirao i manjkom kvalitetnih analiza i razvodnjavanjem ove (inače vrlo zanimljive teme) s upadima pojedinaca i glupim pitanjima tipa “Hoće li sad biti nekoliko pozitivnih blokada zaredom?” ili “Hoćemo li danas u plus pa da konačno krenemo prema 5000” ili “Ja čekam da padne na 1200 pa ću kupit”. Samo pokušavam i ponekim svojim komentarom ponukati na nekakvu ozbiljniju raspravu ono malo ljudi što računa dugoročnije zarađivati na ovoj dionici, a koji svojim trudom traže vijesti relevantne za sektor i pišu smislene postove o tome, kalkuliraju buduće profite kompanije. Nije bitno što se puno ljudi “ukrcalo” na forum, već je bitno što mnogi “baljezgaju” bezveze i ruše kvalitetu ovog, do sada zanimljivog foruma. Ne bih volio da ovdje postane pretijesno pa se pretvori u raj za špekulante, ali ako će to zaista biti tako možda je bolje vlastite komentare i prognoze držati za sebe…

Atlanska plovidba, kao najveća domaća
brodarska kompanija, ostvarila je jučer porast
od 7,1% na prometu od 7,4 milijuna kuna. Već
prije, kompanija je objavila nabavku 4 nova
broda tipa panamax, kapaciteta 80.300 tona, a
koji bi trebali biti isporučeni u razdoblju između
2011. i 2012. godine. Ovi će se brodovi graditi
u kineskom brodogradilištu Jiangsu Eastern
Heavy Industry Shipyard koje već gradi 2
broda istih obilježja, a koji bi trebali biti
dostavljeni u sljedećih mjesec dana
[/b][/b]

ovo je sa izvjesca o trgovanju 15.04na stranicama FIMA-http://www2.fima.com/userdocsimages/komentari/dnevno_dionice20080415.pdf
koliko su ovi podaci o isporuci 2 broda u sljedecih mjesec dana vjerodostojni?

@ hanger
Ja sam svakako novak po pisanju komentara (temu inače pratim tek pola godine),
[/quote]

Ma kolega komentar nije negativno intoniran. Samo sam htio kazati da mi koji smo nesto duze ovdje na takve stvari oguglasmo. Slazem se da bi moderator mogao biti malo aktivniji.

@ Ivan_Drago

Da je profiltrirati sadrzaj ostala bi skromna knjizica. Ovako smo jaci od H.Potera

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Hanger. Ljudi koji nesto znaju o brodarima, vise uglavnom ne zele pisati. Techman je i objasnio zasto…

bah, ovaj bi pojeo Iowu u One on one:

http://www.youtube.com/watch?v=yi4zG0BR-cY

[wink]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Neslavno završio, u banzai stilu. A da ga je bili konvertirati u capesiza, to bi bila priča. [thumbsup]

Ovo dolje je bila učinkovita mašinica.

Vaš link

He, he, Yamati još samo fale dva satelita da kruže oko njega!

Imala je Iowa svojih svjetlih trenutaka i lijepih pobjeda, u avataru izgleda solidno, nostalgično i (svojedobno) moćno [proud].

Može li mi netko potvrditi današnji Evening star pattern, isti kao i prije 14 dana? Potvrda za takav pattern dolazi
tek sutra ali ne sliči li vam užasno današnji rezultat na situaciju od prije 14 dana?

Može li mi netko potvrditi današnji Evening star pattern, isti kao i prije 14 dana? Potvrda za takav pattern dolazi tek sutra ali ne sliči li vam užasno današnji rezultat na situaciju od prije 14 dana?

Nemaš treću svijeću, da bi mogao govoriti o Evening star pattern. Pri tom gornja svijeća je nešto duža da bi mogli govoriti o shooting staru ili mogućem evening star patternu.

Važno je da su ovo obrasci obrat trenda, a još je rano da govorimo o up trendu. MACD daje buy signal

Bio je buy signal i početkom mjeseca pa gle što se dogodilo. Moželi mi netko objasniti to. Svi pokazatelji bili buy, a išli smo dole? Ako netko može pogledati baš to početkom mjeseca – da li ima ikakav pokazatelj po kojem se moglo vidjeti da će cijena dolje.

Neslavno završio, u banzai stilu. A da ga je bili konvertirati u capesiza, to bi bila priča. [thumbsup] Ovo dolje je bila učinkovita mašinica. Vaš link

Hjah, sudeci po mjerama mogao bi imati nosivost Imperiala ili Libertasa. Medjutim, struktura donjeg dijela je potpuno drugacija pa pretpostavljam da bi mogao nositi teret jednog Handymaxa. U svakom slucaju bio bi nepotopiv bulker[thumbsup]… no, s obzirom na strukturu ljuske morao bi biti preuredjen u superbrzog kontejnerasa. Cuj, 150.000 ks je ipak 150 K KS 😀

Hmph, nije zavrsio neslavno, naprotiv, bas je zavrsio slavno, isto kao i Bismarck. Isto fini produkt. No da ne gadimo Hangera i njegovu Iowu, moramo priznati da je to bio best all-round BB…

eh, da bulk trziste je ok!

[thumbsup]

PS, Hanger

sakai, 18.04.2008. u 07:24
ako će to zaista biti tako možda je bolje vlastite komentare i prognoze držati za sebe…

potpisujem .

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Može li mi netko potvrditi današnji Evening star pattern, isti kao i prije 14 dana? Potvrda za takav pattern dolazi
tek sutra ali ne sliči li vam užasno današnji rezultat na situaciju od prije 14 dana?

Obično sam DOJI može značiti preokret trenda, ukoliko ova 3 dana uopće možemo smatrati trendom. Nisam pratio jučer burzu, ali djeluje mi da su špekulanti jučer igrali glavnu riječ, pretakanje novca iz HT-a u druge dionice a onda uzmi što možeš i biježi-tako da i to treba uzeti u obzir. Ne treba biti previše pametan da se odredi današnji nastavak trgovanja!

čudni se ovdje sveci slave....

New Report

Close