Bilo je u petak jeftine ATPL po 2300 kn, ali većina je samo gledala, a sad bi još i po 2000. E neće moći. [wink]
Obzirom na očekivani oporavak vozarina, odlično GFI za 2007., najave odličnog FI za 1Q, ne bih se kladio da će se još dugo moći kupiti ATPL po ovim niskim (2300) cijenama.
Moderator..molio bi da se navlakacki postovi kolege Mamusa brisu.
pazi, pazi, otakada se drukerski postevi brisu?[wink]
Bilo je u petak jeftine ATPL po 2300 kn, ali većina je samo gledala, a sad bi još i po 2000. E neće moći. [wink]
Obzirom na očekivani oporavak vozarina, odlično GFI za 2007., najave odličnog FI za 1Q, ne bih se kladio da će se još dugo moći kupiti ATPL po ovim niskim (2300) cijenama.
ma nema to veze kad trenutno 80% utjecaja ima psihologija “ulagača”. ATPL, JDPL, PTKM sve brutalna izvješća a cijena malo gore pa fljas dole. Ako uspoređujemo s nekim balonima poput građevinaca i budućim očekivanjima koja su po meni bolja od skoro svih građevinaca onda bi ATPL trebala vrijedi bar 5000. ili to ili bi uz trenutnu cijenu ATPL IGH trebao vrijediti 5000, INGR 20000 i sl. A prije je ovo prvo tako da treba pregristi i biti strpljiv.
Pamtim to kao da je bilo danas… Nikad neću zaboraviti taj podatak!
02.08.2007. je stanje k/p u jednom trenutku bilo oko 6000/60 što je 100:1! A tržila se na 2400! Svima su jako dobro poznate investicije firme nakon toga, prihodi, novogradnje, dobit, perspektiva…
Ali im ne valja po ovoj cijeni?!
Ja je pomalo dokupljujem od Nove godine ka ovamo, meni je bila dobra i po 3300, po 2500 a i po 2100, bez obzira na špekulacije na tržištu posljednjih mjeseci!
Jer koliko god dugo to “oni” odgadjali, ipak će kad tad doći trenutak da se čisti s aska i cijena dionice postavlja na realnu vrijednost firme! Netko će to napraviti, ili naši mirovinci ako budu pametni ili će im stranci to napraviti pred nosom!
Samo se zapitajte, hoćete li i vi tad moći dobiti brokera na telefon ili zeleno svjetlo na semaforu Investora?!
@ hanger odlična analiza. ali slažem se s guvernerom. moja procjena EPS je negdje oko 500 kn. a ako je u Q1 bilo oko 100 kn redovne dobiti i 100 kn od prodaje, onda mi se i to čini konzervativno, jer pretpostavlja da se redovna dobit neće povećavati i da više neće biti prodaja. jel može neka procjena trenda redovne dobiti do kraja 2008, grubo i neobavezno, od znalaca? [smiley]
1Q dobit 59,5 miljuna dolara, pa kad odbiješ cijenu za prodaju Sv.Vlaho (32) dobiješ dobit od poslovanja u brodarstvu, za ostale segmenta firme nemam podatke. Znači za 2008. dobit iz poslovanja brodarstvo app. 110 m dolara, ako stave u eksploataciju Zagreb i M.Pracat 4-5 mjeseci bit će i “nešto” više. Tu dodaj izvanredne prihode od prodaje brodova, jer neće sve ostati na Sv.Vlahu i dobiješ sliku stanja za 2008, a kako bi neki kazali “dobit je dobit”, pa mi se ovih 500 kuna EPS čini skromno za tekuću godinu, naravno kad odbijemo trezorske. [thumbsup][cool]
Avax,
sve to stoji…samo kaj ja mogu kad mi je ulazni ponder u ATPL još jako visok,,,ulazio na 3800, na 2900 i sad ju trebam skinuti debelo ispod 2300 da smanjim ulaz na nekih prihvatljivih 2700…
NHF
inače ATPL mi je jedna od najbitnijih dionica koje trenutno držim, da nije tako..pustio bih nek ju voda nosi poput nekih drugih (najbitnija mi je kumulativna zarada na kraju perioda a ne pojedinačna)
[tongue]
Pokušavam zamisliti kakav će to biti dan kada ne bude više iskrcavanja na ATPL, sunce će jaće sjati, cvrčci cvrče, uglavnom mislim da ću biti na godišnjem odmoru (dakle negdje 7. mjesec) i propustiti ono što dugo čekamo-ali dionice ostaju na sigurnom![proud]
Uglavnom, trenutno ne kalkuliram s tim da li ću jeftinije dokupiti, ćim dođem do nešto keša za ulaganje-ide sve u ATPL.
I joj….koliko god možda drukerski izgledale poruke kolege mamusa o preuzimanju, vjerujem da će netko pun keša sigurno razmisliti o tome-koliko novaca i vremena treba kada bi kupovali brod po brod, ovako dobar dio flote po diskontnoj cijeni. nema potrebe drukati ovdje, rezultati sve govore
Da Jerković nije dao info za 1q, bila bi sad na 1900 [huh] Dakle ipak ima neke veze.
jes
Avax, sve to stoji…samo kaj ja mogu kad mi je ulazni ponder u ATPL još jako visok,,,ulazio na 3800, na 2900 i sad ju trebam skinuti debelo ispod 2300 da smanjim ulaz na nekih prihvatljivih 2700… NHF inače ATPL mi je jedna od najbitnijih dionica koje trenutno držim, da nije tako..pustio bih nek ju voda nosi poput nekih drugih (najbitnija mi je kumulativna zarada na kraju periodaa ne pojedinačna) [tongue]
1. kvartala 2008.?[tongue]
Pamtim to kao da je bilo danas… Nikad neću zaboraviti taj podatak! 02.08.2007. je stanje k/p u jednom trenutku bilo oko 6000/60 što je 100:1! A tržila se na 2400! Svima su jako dobro poznate investicije firme nakon toga, prihodi, novogradnje, dobit, perspektiva… Ali im ne valja po ovoj cijeni?! Ja je pomalo dokupljujem od Nove godine ka ovamo, meni je bila dobra i po 3300, po 2500 a i po 2100, bez obzira na špekulacije na tržištu posljednjih mjeseci! Jer koliko god dugo to “oni” odgadjali, ipak će kad tad doći trenutak da se čisti s aska i cijena dionice postavlja na realnu vrijednost firme! Netko će to napraviti, ili naši mirovinci ako budu pametni ili će im stranci to napraviti pred nosom! Samo se zapitajte, hoćete li i vi tad moći dobiti brokera na telefon ili zeleno svjetlo na semaforu Investora?!
comlinebrokers.hr
nije reklama, al e-trade dobro radi.