Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
A visestruko povecanje dobiti u prvom kvartalu je vidljivo di? objavljeno je i to izvješće ili su to pretpostavke insider playerćića
Ok moguće, no ipak ne osjećam se baš sigurno u ovoj dionici tj brodarima općenito tako da uskoro napuštam ovaj sektor a vrijeme će pokazati da li sam dobro postupio
A visestruko povecanje dobiti u prvom kvartalu je vidljivo di? objavljeno je i to izvješće ili su to pretpostavke insider playerćića
“pretpostavke” nekog tamo Jerkovica…[bye][rolleyes]
” Hm ja baš ne bih olako odbacio ni tu mogućnost, brodarske dionice su po meni iznimno rizične, može se jako puno zaraditi ali isto toliko i izgubiti i to dok trepneš ponajprije jer su ovisne o kretanjima u svijetu, dolaru, recesijama kini itd. Ovo izvrsno izvješće je bilo za očekivati obzirom da je 2007 bila godina brodara, međutim ne bih baš dao ruku u vatru da će takva biti i ova a iduća-e pogotovo. Ovo je moje razmišljanje, inače poprilično sam se napatio s ovom dionicom i ne mislim baš predugo biti u njoj. U svakom slučaju treba iskoristiti ovaj rally koliko se bude moglo
Kolega Che,
bez uvrede, ali stvarno nemaš pojma. ..
Aj se ti fino iskrcaj čim dođe do tvog TG-a, a i ostali tvoji pajde po razmišljanju, pa da mi ostali mirno čekamo izvješće iz 1Q 2009.
Gospon jerković nema nikakvih materijalnih interesa za porast cijene dionica?[proud] Inače sam dioničar atlanske i prosječni ulaz mi je 2700, tako da sam prva za porast, i drago mi je sto je izvjesce takvo, ali budimo realni, prvi kvartal je prvi kvartal cak iako su njegove procjene iznesene radi interesa dioničara.
Hehe, dok se ne pišu hvalospjevi odmah problemi drvlje i kamenje. Ovo je izvrsna firma i uopće ne sumnjam da će rezultati biti dobri da se razumijwemo inače je ne bih ni imao. Obzirom da ja nisam daytrejder mene interesira dugoročna perspektiva ove dionice na burzi, a iz dosad viđenog čini mi se isuviše volatilna da ne kažem ekstremno volatilna. Također sam mišljenja da će brodarski sektor kroz neko iduće vrijeme polako izlaziti iz fokusa tržišta i treće analitičari hypo-a kada kažu da će i ovo biti godina brodara i građevinara je jasan sell signal. Ja ne želim čekati da se neki ili nekoliko većih igrača odluči iskrcati pa će opet biti lom.
No da ne duljim više, svatko će napraviti ono što misli da je najbolje, u svakom slučaju vidjet ćemo već krajem godine a možda i prije tko je u pravu.
Pa kolega Che, potkrala vam se pogreška 2008. godina što je i najavljivano u 2007. će biti i već je godina brodara, a ne kako ste kazali godina 2007. , tek u ovoj godini trba očekivati blagodati, s toga prijateljski savjet razmislite još jednom, kada ste vidjeli zadnji puta dnevni promet od cca. 10.000.000,00 kn uz porast 11,53%, s tim da je zadnja transakcija završila u korist i isključivo prodajne strane.
Osim ako Vam je sijećanje kao u zlatne ribice, cca. 3 sekunde.
Bibic:
”
”
“pretpostavke” nekog tamo Jerkovica…[bye][rolleyes]
ATPL ima 14 brodova.Dva nova Korejca su se ukljućila poćetkom desetog mjeseca a tada se za svaki moglo
dobiti oko 100.000 $ dnevno,ali je vjerovatno po brodu vozarina oko 50.000 prosjećno što ćini 700.000 $
dnevno i to bi trebao biti prihod od oko 60 mil dolara kvartalno,a fiksni troškovi su samo malo viši,te je stvarno moguće da je dobit oko 30 mil $ od osnovnog biznisa.
Mislim da je sumnja u sve i sva jedini način da sačuvamo novac.Međutim,ja vjerujem da je dobit 1Q 2008,. sigurno cca 30 mil $iako bi volio da bude barem jedan cent više.
Dobit od prodaje broda je dodatni bonus od još 30mil $.
Tko ne vjeruje neka proda odma.Ima onih koji vjeruju ili znaju da to kupe.Ipak je lijepo biti dioničar ATPL u
ovom trenutku,a dokle će ići gore ne znam ,ali će ići…
Pa kolega Che, potkrala vam se pogreška 2008. godina što je i najavljivano u 2007. će biti i već je godina brodara, a ne kako ste kazali godina 2007. , tek u ovoj godini trba očekivati blagodati, s toga prijateljski savjet razmislite još jednom, kada ste vidjeli zadnji puta dnevni promet od cca. 10.000.000,00 kn uz porast 11,53%, s tim da je zadnja transakcija završila u korist i isključivo prodajne strane. Osim ako Vam je sijećanje kao u zlatne ribice, cca. 3 sekunde.
Sve ok može biti tj vjerojatno će potegnuti atpl možda i do 3k tko zna međutim što onda. Mnogi imaju ovu dionicu ne zaboravi kolega da je do prije koju godinu vrijedila 50-tak kn što znači da ih je na desetine tisuća, a znaš li što će značiti iskrcaj većih igrača pa zar se ti kolega ne sjećaš toga ili je tebi sjećanje kao u zlatne ribice cca 3 sekunde
Samo nek blokada bude između 13:00 – 15:00 sati, a ne kao uvijek odmah u 10:05 sati, to je sve što priželjkujem.
Gospon jerković nema nikakvih materijalnih interesa za porast cijene dionica?[proud] Inače sam dioničar atlanske i prosječni ulaz mi je 2700, tako da sam prva za porast, i drago mi je sto je izvjesce takvo, ali budimo realni, prvi kvartal je prvi kvartal cak iako su njegove procjene iznesene radi interesa dioničara.
dobro je u sve sumnjati ali je jednako tako korisno i učiti iz iskustva.
a po iskustvu bih rekao da su jerkovićeve procjene u pravilu dosta konzervativne tj. kada dođe službeni izvještaj mislim da bi se prije moglo dogoditi da bude još malo bolje nego što je najavio nego lošije.
Aj se ti fino iskrcaj čim dođe do tvog TG-a, a i ostali tvoji pajde po razmišljanju, pa da mi ostali mirno čekamo izvješće iz 1Q 2009.
nekak mi se čini da se to upravo događa posljednjih mjeseci …