Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Pogodili ovi naši analitičari za Capesize-ove. Bravo[thumbsup]
@ Spancir ……. bi li prihvatio 0% u 2008., odnosno 20% od ovog trenutka do kraja godine?
Da budem jasan – ne.
Smatram da se poklopilo nekoliko izrazito negativnih stvari koje su gurnule tržište nadolje ovoliko. Zbog toga je bilo prilike kupovati sjajne dionice (među njima i ATPL) po skoro bagatelnim cijenama.
Zato do kraja godine očekujem više od 20 %.
Ma Atpl je super, jos godinu dana samo dok se iskrcaju,
pa nakon 2 ja, i tako, ako ne za dvije za 5 ili 10 godina
nadoci ce na svoje, moramo gledati dugorocno, ako ne
za sebe, onda za nasu djecu, ako ne za unuke ili praunuke…[lol] [lol] [lol] [lol]
Izvadak iz današnjeg bloga Z.Šprajca u BANCI pod naslovom “Grobari CROBEXA” :
Pa tko su te „drhtave ručice“ koje su nas povukle dolje?
Ah, evo dok čekamo da se naši ugledni burzovni komentatori pretplate na ZSE Monitor, to je napokon učinio Ante Samodol. I vidi sad, drhtave ručice, ispale ručetine! I to fondovske ručetine! Zapravo ručerde! Jer je riječ o onima najvećima – mirovinskim fondovima! Tj. njihovim menadžerima, ili kako se to fino kaže, „upraviteljima“. Pa ih je Samodol pozvao u HANFA-u na sastanak i navodno im zaprijetio oduzimanjem licence ako nastave špekulirati s tržištem. Vijest je nekako, baš se pitam kako, iscurila u „Večernji“, koji je o tome sastanku objavio poveći članak. Ali „duboko grlo“ Večernjaku nije otkrilo TKO je bio na sastanku i TKO je optužen da špekulira tržištem. Nego, onako općenito, pa je ispalo da su SVI upravitelji mirovinskih fondova upozoreni da bi mogli izgubiti licencu. Ali NISU SVI!
Večernjak me je natjerao da se malo bolje raspitam: na sastanak su bili pozvani upravitelji AZ mirovinskog i Raiffeisen mirovinskog fonda… Ili da budemo potpuno precizni u ovoj burzovnoj magli: za rušenje tržišta NISU OPTUŽENI upravitelji PBZ-Croatia mirovinskog i Erste plavog mirovinskog.
……………………….
Ali kao što rekoh, ovaj ćemo put oprostiti ovakvo poluinformiranje. U ime višeg cilja zanemarit ćemo sredstvo. Jer upravo su to dvojica menadžera i sami činili. U ime većih prinosa rušili su tržište. I to kako! Prema svjedočenju fond-menadžera u jednom otvorenom investicijskom fondu, u 10 h nazvao bi ga „mirovinac“ i tražio da mu do 16 h isplati nekoliko stotina milijuna! E sad zamislite tu rasprodaju na koju je bio prisiljen! Naravno, u tako kratkom vremenu može prodati samo likvidne dionice, poput T-HT-a, INA-e, Adrisa, Atlantske... Kakav je to učinak imalo na cijenu dionica, znamo.
U neka mirnija i sretnija vremena, kažu mi, znalo je biti takvih zahtjeva za jednokratnom velikom isplatom, ali bi bili poslani na vrijeme, s rokom isplate T+4 ili T+6 dana. I nikakve panike i nervoze ne bi bilo. Kako je takvih nekoliko poziva sa T+0 rokom isplate utjecalo na Crobex, preporučujem tiskano izdanje časopisa Business.hr, kolege Ana Blašković i Igor Prstec napravili su zornu grafičku i tekstualnu analizu. Dva puta, u studenome i siječnju, dva su mirovinca iz OIF-ova povukla 1,6 milijardi kuna. Ta dva puta lijepo se vide rupe koje su Crobexu iskopali. ………………………………………….
I da, bilo bi na nekome monitoru zgodno vidjeti jesu li ova dvojica s rasprodajom zapravo gađali i rušili dioničke pozicije druge dvojice mirovinaca. Recimo da PBZ Croatia, lani najbolji fond po prinosima, ima najviše dionica T-HT-a…
I to je elita ! Koja gamad……….
Ljudi, u Hrvatskoj smo..ovdje je sve moguće, ma kako god bilo ilegalno ili nemoralno,i naravno za to nitko neće odgovarati!
Teško im je shvatit da ako je i drugima dobro da će njima biti još bolje.
Obrnuta i naopaka verzija se rijetko poklopi ili ti se vrati u glavu…
Po mojim saznanjima PRACAT i ZAGREB koji bi trebali biti predani Atlantskoj u 05/2008 i 06/2008 bi mogli malo kasniti.
Po mojim saznanjima PRACAT i ZAGREB koji bi trebali biti predani Atlantskoj u 05/2008 i 06/2008 bi mogli malo kasniti.
Jel to “malo” po hrvatskim mjerilima ili stranjskim?
Nadam se drugom[pray][pray]
Izvadak iz današnjeg bloga Z.Šprajca u BANCI pod naslovom “Grobari CROBEXA” :
Ono što meni nije jasno je zašto takvi klijenti imaju pravo tražiti da im se isplati u roku 4 sata lova a mi mali čekamo par dana… Naravno da onda mogu raditi što hoće…