ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 20:28
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

patrick: ” kamenac: ” e, ljutiti teoretičari fondovske zavjere, jedno glupo pitanje: bi potpisali da ATPL u prosjeku raste 0,1 posto dnevno do kraja godine? ili bi odmah prodali da ste sigurni u takav scenarij? ” Ne bih te zelio razocarati, ali to je nekih 20%. ” tebi, dakle, malo? prodao bi? misliš da će crobex rasti više od 20 posto ili misliš pobijediti crobex na nekoj drugoj dionici ili drugom portfelju?

Portfelj mi momentalno tuce crobex, a 3300 mi nije target za ATPL. ATPL ostavljam nek se kiseli do daljnjeg kad nisam prodao na 3500.

Krepat ma ne molat.

@ kamenac

20% na 1.1.2008.?

ili

20% na sadasnju razinu?

@ kamenac 20% na 1.1.2008.? ili 20% na sadasnju razinu?

od jučerašnjeg dana, dakle, svaki dan po 0,1 posto.
ili od oko 2750 kn svaki dan (radni burze) po 0,1 posto.

hate red

@ kamenac

Ne bih pristao, očekujem dosta veće cijene JDPL-a i ATPL-a.

Koliko to na kraju ispadne? Oko 3500KN?

Znaci 0% na razini godine?

Nije neka zarada…

PRVI JE PAO………

Kakve ovo veze ima sa ATPL?

[/quote]
ovo je bio komentar na komentar kolege ante-r-a od jučer oko 13:00h i mog stava o OIF!

hvali more, drž se altantske plovidbe.....

PRVI JE PAO………
Kakve ovo veze ima sa ATPL? ŠPANCIR: “…znači porast na 3.700 kn. Ne prihvaćam , jer je to još uvijek ispod sadašnjeg NAV-a… ” Slažem se da će cijena biti veća, ali griješiš da je 3700 ispod NAV-a. Ipak je NAV ispod 3.700 kn. No, kako kolega Smart množi NAV sa 1,5 ispada da je vrijednost cca. 4035,95 kn.[/i]
[/quote]

NAV ATPL je dosta kompliciran za izračunati , jer ATPL nije “čisti” brodar i ima značajnu imovinu u nekretninama i avionima ,čiju tržišnu vrijednost ne znamo tako precizno kao vrijednost brodova.
Ipak , ako u NAV potpuno uključim 2 kineske novogradnje a isključim ostale 3 ,uz procjenu ostale imovine koju su analizirali kolege (npr sjajna analiza Toknezeva na forumu 08.01.08.) , vrijednost mi još uvijek premašuje 3.700 ; kolega Toknezev je tada došao do cca 4.533.

@ špancir to više nije pitanje NAV-a, fundamenata, enormnog rasta dobiti… to je pitanje općeg stanja tržišta, nelikvidnosti fondova, globalnih kretanja… mene samo zanima jesu li naši forumski investitori spremni objeručke prihvatiti rast portfelja od 20-ak posto do kraja godine. odnosno, što kroz odgovor na to pitanje misle o projekcijama tržišnog rasta / pada ove godine. a dionica ATPL idealna je za to pitanje jer su očekivanja od nje iznimno velika. iznadprosječno veća nego kod većine drugih dionica u sustavu CROBEX-a.

U pravu si.Skoro svake godine bih prihvatio da mi portfelj raste 20 % , a ove posebno (zasad je toliko pao).
Ipak , kad se radi o pojedinačnoj dionici ATPL , naveo sam razloge (ne samo NAV) zbog kojih nikako ne bih bio zadovoljan s toliko , bez obzira na sve igre fondova…….

@ Spancir

Da, i ja bi prihvatio 20% godisnje.

Ali, to nije njegovo pitanje.
Njegovo pitanje je bi li prihvatio 0% u 2008., odnosno 20% od ovog trenutka do kraja godine?

Ako nekoga zanima

Daily Summary of Baltic Exchange Dry Indices
27 February 2008

Baltic Exchange Dry Index TM 7299 (DOWN 13)
Baltic Exchange Capesize Index TM 10068 (DOWN 107)
Baltic Exchange Panamax Index TM 7150 (UP 7)
Baltic Exchange Supramax Index TM 4977 (UP 35)
Baltic Exchange Handysize Index TM 2284 (UP 22)

Daily Summary of the Baltic Exchange Time Charter Routes
Rate($/Day) Change
BCI
Average of the T/C routes $115087 (DOWN 1304)
BPI
Average of the T/C routes $57503 (UP 53)
BSI
Average of the T/C routes $52046 (UP 369)
BHSI
Average of the T/C routes $33838 (UP 340)

čudni se ovdje sveci slave....

Daily Summary of Baltic Exchange Dry Indices
27 February 2008

Baltic Exchange Dry Index TM 7299 (DOWN 13)
Baltic Exchange Capesize Index TM 10068 (DOWN 107)
Baltic Exchange Panamax Index TM 7150 (UP 7)
Baltic Exchange Supramax Index TM 4977 (UP 35)
Baltic Exchange Handysize Index TM 2284 (UP 22)

Daily Summary of the Baltic Exchange Time Charter Routes
Rate($/Day) Change
BCI
Average of the T/C routes $115087 (DOWN 1304)
BPI
Average of the T/C routes $57503 (UP 53)
BSI
Average of the T/C routes $52046 (UP 369)
BHSI
Average of the T/C routes $33838 (UP 340)

Vaš link

New Report

Close