ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Cijena na Lencu jest 5-6 puta na te ulaze, ali samo za one koji su tada ušli i nisu u međuvremenu izašli, a takvih je jako malo.

Na Atlantskoj je bilo svakakvih ulaza… i po 550 kuna, na jako velikim volumenima trgovanja.

Ne vidim razloga zašto bih čekao sa slobodnim kešom da kupim neku (bezveznu) količinu ATPL ako ima toliko boljih prilika sada i baš je spomenuti Lenac ta bolja prilika. A i među tim brodarima… kome se već time igra… ima puno boljih prilika.

A da, nije bilo puno prometa, par tisuca se moglo strpljivo skupiti.

Istina da uvijek ima boljih i losijih prilika, meni dio portfelja ostaje ovdje do daljnjega definitivno, vremena imamo. A budemo vidjeli sta i kako ce se razvijati…. Samo nek oni delaju i zarađuju.

Sad će ovi šta su prodali tankerskoj počet kupovat jadroplov,on je bar duplo jeftiniji gledajući price/book 0,40,ja sam odlučio kupit nekog dry bulka ali nisam se još odlučio kojega,ali ću kupit u ovih par dana,dok traje kineska nova godina,jer očekujem dobar skok vozarina kad završi kineska nova godina..mislim da je sada dobar tajming za ulaz u brodare koji se bave prevozom rasutih tereta…

ne bih se usudio kladiti kolega da će se neka veća količina novca od atpl sliti natrag na burzu. ako je točan info sa drugog foruma, skoro 2000 malih je izašlo van. poučeni dosadašnjim događanjima, u brodare čisto sumnjam, možda u neke “sigurnije”.

Ima nekih naznaka da će se Suez zatvorit iduci mjesec ali..polako..i dalje stojim pri misljenju da ce se cijena kretati u uskom rasponu oko 50 eur.

randopph, 14.02.2024. u 10:56

ne bih se usudio kladiti kolega da će se neka veća količina novca od atpl sliti natrag na burzu. ako je točan info sa drugog foruma, skoro 2000 malih je izašlo van. poučeni dosadašnjim događanjima, u brodare čisto sumnjam, možda u neke “sigurnije”.

Bilo bi super da ih je prodalo i 3-4k, t.j svi koji imaju do 50tak komada.

Nego hoce li biti sta sa CERPom, jel prodao ili ostao 🤔

bojim se da to nećemo saznati barem još tjedan dana dok se ne izvrši isplata.

Cerp je prodao .

Imate info na njihovim stranicama !

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Za Cerp nikad nije ni bilo dileme pa njih i ne računam.

Kupci su ionako “stranka te prati”

Ako je prodao IB valja podignuti bijelu zastavu i priznati da je protivnik bolji

nije mi jasno zakaj masa vas polaže tolike nade u IB!!!?? kaj mijenja na stvari ako tnpl bude imao 75% glasova na GS? a pošto je dotični blizu peći mislite na se nije ili neće biti namiren na ovaj ili onaj način? za posudbu atpl je imao keša, a za dokap nije? dajte najte, molim vas, biti toliko naivni.

bug0, 13.02.2024. u 20:22

A to ste vi, ali budemo pametniji kad vidimo novu knjigu dionicara, i izvjesce, dva. Di je presa 😎

Kako sam prije napisao na Lencu mi je bilo bilo cudno da je netko prodavao dosta ispod talijana, i sam sam tada dvojio dali da pokupim sta se uspije sa drugima koji su usli, jer talijani imaju dalekoooo  vise nego ce tankerska skupiti, srecom jesam, sad je cijena oko 27kn, oko 5-6 puta na te ulaze u 3-4 godine, a tek se super rezultati ocekuju u sljedecem razdoblju.

Talijani su mogli isto maknuti Lenac sa ZSE, kao i drugi talijani ZABU, ali oni su ocito puno inteligentniji od tankerske ovdje, pa i znaju zasto su ostavili

Naši su naši a talijani su talijani. Kad su god u igri bili naši, mali su loše prošli.

Ako je CERP prodao, prodao je i Bilbo.

Zašto? Zato jer s CERPovim paketom dionica bez imalo truda naprave masivni dokap i razvodne sve to Kingdom come… samo totalna naivčina i amater bi ostao unutra kao ovca za klanje, a taj tip sigurno nije došao to tolikih para koje ima zato jer je naivan.

Već sa preko 60% se bez previše truda postigne 75% na GS, a kud s više od toga…

New Report

Close