Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 17.542 | 358 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
Tko su uopće bili ti mistični sakupljači? Tek tu i tamo koji genij se hvalio da ovih tjedana kupuje. Ali i među tim genijima, svaki od njih je tvrdio da to čini jer namjerava ostati godinama u dionici, a ne jer ima namjeru prodati za par % više.
Dobro, i recimo da se dogodi scenarij još jednog velikog dokapa. Hoće li cijena dionice i onda rasti?
Za očekivati je još jedan dokap, kojim će Tankerska prebaciti svoje bulkere u ATPL.
I tako povećati svoj udjel.
Ovo se i meni cini kao izgledan scenarij. Atlantska ce drzati dry bulk sektor, Tankerska tankere.
Tko su uopće bili ti mistični sakupljači? Tek tu i tamo koji genij se hvalio da ovih tjedana kupuje. Ali i među tim genijima, svaki od njih je tvrdio da to čini jer namjerava ostati godinama u dionici, a ne jer ima namjeru prodati za par % više.
Dobro, i recimo da se dogodi scenarij još jednog velikog dokapa. Hoće li cijena dionice i onda rasti?
Za očekivati je još jedan dokap, kojim će Tankerska prebaciti svoje bulkere u ATPL.
I tako povećati svoj udjel.
vrlo vrlo vjerojatan scenarij
Ovdje bi cijena opet mogla flultuirat od 48-53..ali nisu mi jasni ovi šta prodaju sada po 49 a nisu dali tankerskoj po 53,60
Ovdje bi cijena opet mogla flultuirat od 48-53..ali nisu mi jasni ovi šta prodaju sada po 49 a nisu dali tankerskoj po 53,60
Ako bude na 40, onda će 49 izgledati kao neboder pa će promptno sve postati mnogo jasnije. Taj na 49 može biti i održavatelj tržišta.
To prodaju sa minusom ovi koji rade za tankersku, bilo je logicno ocekivati da ce spustit malo nakon 9.2.
Dok ne stigne lova na racune ovima koji su prodali. Kad dođe lova, vjerovatno ce vratiti il dignuti malo iznad ponude, jer ovako bi imali priliku oni uci nazad po 4-5€ jeftinije, pa nisam siguran da ce bas puno spustati.
”To prodaju sa minusom ovi koji rade za tankersku, bilo je logicno ocekivati da ce spustit malo nakon 9.2.”
To si očekivao?
A ubuduće što? Što logika sada nalaže? Kakva očekivanja?
Ja isto mislim da nece ispod 48..ali.bumo videli..mislim da će sada vozarine krenit up kad se otvori Kina i zatvori Suez😅
Pa da, razmisljao sam da prihvatim ponudu pa da se vratim kad stigne lova, ali nisam jer mislim da kad lova stigne na racune nece se moc kupit veca kolicina. Ovako par desetaka, stotina komada se mozda i ulovi
zakaj mislite da će opet masovno kupovati atpl? možda manji dio njih.
ja svoje prodao i igrom slučaja imam dovoljno slobodnih sredstava. ali ne pada mi na pamet kupovati nazad atpl ako ne padne blizu 40 pod uvjetom da se voda barem donekle razbistri.
A to ste vi, ali budemo pametniji kad vidimo novu knjigu dionicara, i izvjesce, dva. Di je presa 😎
Kako sam prije napisao na Lencu mi je bilo bilo cudno da je netko prodavao dosta ispod talijana, i sam sam tada dvojio dali da pokupim sta se uspije sa drugima koji su usli, jer talijani imaju dalekoooo vise nego ce tankerska skupiti, srecom jesam, sad je cijena oko 27kn, oko 5-6 puta na te ulaze u 3-4 godine, a tek se super rezultati ocekuju u sljedecem razdoblju.
Talijani su mogli isto maknuti Lenac sa ZSE, kao i drugi talijani ZABU, ali oni su ocito puno inteligentniji od tankerske ovdje, pa i znaju zasto su ostavili