ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 29.12.2024. u 09:45
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
42,32
4.570
108
42,30
44,40
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Kako sa 55% vlasnistva imaju 75% glasova 🤔?

Ako se NAV dijeli sa vecim brojem dionica nakon dokapa, lova iz dokapa je nestala?, isparila?
kad dođe sljedece FI bit će zanimljivo.

Kako sa 55% vlasnistva imaju 75% glasova 🤔?”

To i mene zanima. Tih 75% je od prisutnih na skupštini kad se glasuje, tj. 3/4 temeljnog kapitala “zastupljenog prilikom donošenja konkretne odluke”.

Ali zar su mali toliko slabi da je 55% dovoljno da se ima 75% na skupštini?

Ako se NAV dijeli sa vecim brojem dionica nakon dokapa, lova iz dokapa je nestala?, isparila?

kad dođe sljedece FI bit će zanimljivo.”

Nije isparila lova, ali to je lova kompanije, a dioničarima pripada posredno prema tome koliko imaju udjela u kompaniji. Naravno da ako se poveća broj dionica na koje je kapital kompanije podijeljen, a dioničari imaju numerički isto dionica kao i prije povećanja ukupnog broja dionica – pripada im manji dio kolača nego do tada. Što tu nije jasno? Dokap 50%, ako nisi u njemu sudjelovao, smanjuje vlasništvo za 33,333333%…

Ma jasno da se smanjuje. Ali na racunu sada imaju love za vise od pola duga!! Na 11 brodova to je smanjenje duga oko 4k €, i to bez ovog sto su prodali ovu novu novogradnju…  mislim da to mitko nije ubacio.

Zato sam napisao da ce bit zanimljivo sljedece FI, da vidimo kakvo je sad stanje, i koliko je pao BE po brodu. Pa ce i dobit u sljedecem razdoblju biti 👌💪 i bez da vozarine rastu.

@bug0

Ubacio sam u tablicu i kesh od dokapa. Pogledaj tu stavku, sve je jasno navedeno i dokap posebno naznacen.

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

Ako IB ne proda nece imati 75% na skupstini u to sam siguran.

@yieldchaser
, ja sam trenutno u +61,48% na preko 4000 dionica. Ima nas jos takvih, mislim da je slicno i kolega maratonac… Pisao sam peije o tome.

Ne pada mi na pamet prodavati.

Nakon isteka ponude mislim da će interkapital nastaviti skupljati. Kroz cijeli proces kreditiranja i kupnje turisthotela su ih vodili a to rade i sada. Novca ima samo kupuju postepeno jer nema potrebe da dižu sebi cijenu drugih kupaca nema jer su u strahu. Tko brani interkapitalu da kupi sve do 70 eura i u dogovoru sa tankerskom glasa na skupštini za sve što treba. Imaju cijeli spektar mogućnosti

mitkko, 05.02.2024. u 09:59

@bug0

Ubacio sam u tablicu i kesh od dokapa. Pogledaj tu stavku, sve je jasno navedeno i dokap posebno naznacen.

Ne dokap, nego prodaja zadnje novogradnje, koja će biti vidljiva u novom FI kroz povrat uplaćenoga pologa

TAKA, 05.02.2024. u 10:19

Ako IB ne proda nece imati 75% na skupstini u to sam siguran.

@yieldchaser, ja sam trenutno u +61,48% na preko 4000 dionica. Ima nas jos takvih, mislim da je slicno i kolega maratonac… Pisao sam peije o tome.

Ne pada mi na pamet prodavati.

Mora da si davno kupio…i bio jako odvažan i strpljiv svo ovo vrijeme.. Znači prosjek negdje 32 ili tako nešto? Nekih 245 kuna? I tako ubacio tada preko milijun kuna u to? Blago tebi.

@bug0

Kod te prodaje je bitan samo neto prihod, a on je +/- milja, ovisno koliko bolje su prodali u odnosu na nabavnu vrijednost, umanjeno za transakcijske troskove i troskove financiranja… sve u svemu nevazno na ukupnu sliku. Nabavna vrijednost tog broda je vec ukljucena u aktivi i pasivi – kroz stavke imovine u pripremi i obvezama.

.

NAV mozes gledati samo ovako ugrubo, ne treba se gubiti u detaljima. Ako cemo biti precizni onda bismo i svu ovu drugu imovinu trebali reducirati na stvarnu likvidacijsku vrijednost – dakle jos umanjiti za troskove likvidacije, koji ustvari uopce nisu mali, pa je stvarni NAV jos i manji.

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

@ yieldchaser

Poceo kupovati nekih 2 tjedna prije Biblije i nastavio kako sam imao love.

Strpljiv? Pa naravno! Pa pogledajte svima dragu Ivanu7. Kad je kupila KODT? Po kojoj cijeni? I sada ekipa kupuje po 10x cijeni jer eto i ona kupuje. Samo kad dodje neka korekcija od recimo 5-10% ona ce jos zaraditi x9 a ostali?? To je valjda odgovor na tvoje “odvazan”. Jer tad ne treba prodati.

Puno puta sam napisao, jedini nacin je, kupiti firmu koju razumijes, kupiti ispod vrijednosti i cekat. Nista vise! Nekad imas vise, ili manje otkljucavanje vrijednosti.

Ovdje svi pisu NAV je 70-80 eura a govore da treba prodati po 50ak??

Ja mislim da ce cijena doci na +20-30% NAVa, ali naravno ne znam kad. Hoce li se otkljucati vrijednost za 1 god 2,5 i koliko ne znam ali znam da drzim firmu kupljenoj ispod fer vrijednosto i meni ok.

New Report

Close