ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 01.01.2025. u 04:39
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
42,26
10.565
250
42,10
44,00
-0,47%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Sjetim se one serije Westworld kad onaj Serac(Vincent Cassel) godinama kupuje dionice te kompanije Delos preko niza shell companiesa. Tzv. slow hostile takeover.

Možda je previše filmski scenarij i mašta mi radi, ali na ZSE je do sada već bilo svakakvih scenarija..mnogih i za kriminalističke filmove, a ne samo za drame. Katkad nije loše primijeniti i malo mašte.

Sve protrgovano 31.1. poznati kupac za poznatog kupca +1456. Zanimljivo je da se to usporilo posljednja 2 dana na cca 500 kom. Za 50% treba punooo malih. Tempo je laganini izgleda. Prije kod nekih preuzimanja pamtim nadmetanja cijena je znala na raketni pogon gore. Sada bez borbe samo predaja. Kupiš firmu u koju ni sam ne vjeruješ, ni centa više neće platiti tako ovo izgleda za sada…

a zakaj bi platili ako ne moraju? bi li vi platili 60 ili 65 ako ne morate? i ako vam se nigdje ne žuri. osobno sam uvjeren da će svoj primarni cilj od 51% kako su naveli u dopisu bez problema dostići. n uopće se ne bih iznenadio da to bude i puno više.

Previše malih je da bi tako lako postigli cilj. Intercapital može kupovati po bilo kojoj cijeni i prodati njima po bilo kojoj cijeni. Ukoliko bude potrebno da bi se cilj postigao tako će i napraviti. Na lencu se trgovalo po 9 kn pa je cijena otišla na 4,5 eura sa vlasništvom 90%

Kao da u upravi Tankerske za velike novce rade klaunovi koji ne znaju di su šuplji i kak se zovu…

Oni svoje namjere ne skrivaju.

očito se ovdje svi međusobno ne razumijemo jer svatko priča o drugačijem vremenskom horizontu

Jos ovaj tjedan ostaje da prihvati ponudu tko misli i pokloni im dionice bar upola cijele.

Kako vrijeme prolazi sve vise sam uvjeren da ni CERP nece prodati. To bi bio preveliki autogol sad pred izbore, a i 99% sam siguran da bi sa tom obavjesti izasli vani da iskoriste maximalno priliku 🤔

A uspoređivati TUHO sa ATPL kako se odigralo nema smisla, jer su to dvije totalno razlicite kompanije po kvaliteti, poslovanju,  vrijednosti i strukturi dinicara 😀. A na ZSE ima jos kompanija koja imaju vecinskog u punooo vecem postotku vlasnistva, pa rade super na dobrobit svih dionicara. Sto vjerujem da ce biti i ovdje kad prode ova obvezna ponuda.

sve se nadam da ste u pravu….

mitkko, 19.01.2024. u 20:30

Gledam knjigu dionicara… od 10 racuna sa najvecim promjenama (najvecim kupnjama) 7 su skrbnicki racuni, a samo 3 fizicke osobe. Prodaju uglavnom mali dionicari i dva manja zbirna skrbnicka racuna.

Svježe stanje od petka. Od tog zadnjeg stanja trgovano je sa nešto više od 20.000 kom. Prodaju mali dioničari (sa par desetaka do par stotina dionica), a kupuju Interkapital, nekolicina fizičkih osoba i dva manja fonda koji su se svježe pojavili u knjizi. Gotovo pola ovih dionica je kupio Interkapital, a ovi ostali pretpostavljam kupuju sa ciljem također prodaje u ponudi… neki od njih su se već predbilježili.

.

Loša vijest je da Tankerska već ima osigurano 51% vlasništva. Za sada je predbilježeno gotovo 240.000 dionica. Ako pribrojimo i ove gore osobe koje ovih dana kupuju, to će onda biti još 30-ak tisuća dionica. Za očekivati je da ćei CERP prodati svoje dionice – ako ne cijelu poziciju onda barem ovih 50-ak tisuća koje su već ranije oglasili da prodaju, iako ne vidim zašto ne bi sada kada imaju zainteresiranog kupca i sve prodali… nije da su se kupci prije otimali za ove dionice.

.

Dakle, da rezimiram, čini mi se da će kroz ovu ponudu Tankerska doći do cca 55% vlasništva. Time su praktički već ovladali sa 75% glasova na skupštini i mogu dalje slobodno provoditi svoj najavljeni plan – novo razvodnjavanje, delist i istiskivanje. U međuvremenu će dionica ići nigdje jer će biti strogo kontrolirana, bez obzira na očekivano dobre vozarine. Tankerska se neće žuriti sa kupnjom, novo razvodnjavanje će nam puhati za vratom… mali će nakon nekog vremena skužiti da ovo ne ide nigdje i zbrajati veliki oportunitetni trošak… Tako da nažalost čini mi se da je ovo game over. Bilbija tu više uopće nije bitan. On će vjerojatno izaći nekada nakon godine dana sa premijom, to je kladim se sve već dogovoreno… ako i njega Tankerska ne naguzi. Nekako mi se čini da Tankerska nije netko tko će ispoštivati gentlemanski dogovor ako baš nemora.

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

Evo i posljednji moj izračun NAV-a na ovoj temi. NAVps je 69€, P/NAV 0,77. Ali nije da je to više uopće bitno.

.

Tko prati brodare ima velik izbor na stranim burzama, ima i boljih i jeftinijih firmi od ove. Glupo je ovdje boriti se sa vjetrenjačama i gledati kada će nam ga i kako ova lopovska ekipa opet spakovati.

.

ATPL nam ode, JDPL je sljedeći, ULPL ima svoje specifične probleme. To je to od brodara.

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.
You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

hvala kolega na nesebično podijeljenim informacijama.

opće je poznato da mi hrvati radimo sve u zadnji čas, pa mislim da će skupiti i dosta više od 55%.

Hvala Mitkko.
Istina, vani ima boljih i jeftinijih brodara, odabrat nekoliko radi diverzifikacije i koliko toliko mirnije spavat.

New Report

Close