Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 43,62 | 2.094 | 48 | 42,50 | 44,20 | 2,79% |
Top 10 ukupno 59%, vlasništvo je uvelike razvodnjeno tako da mislim ništa od posla u prvog kruga. Za prikupiti 200 000 komada će biti potrebno čudo. Buy and hold je moja strategija vjerujem da će cijena biti bolja s obzirom na geopolitiku i situaciju sa crnim morem, suezom, panamskim k., i ostalim promjenama u ovom sektoru. Svatko neka odluči najbolje, sretno svima.
ne bih bio toliko siguran. i nemojte se iznenaditi da za mjesec dana ne bude nikoga sadašnjeg u top 10 osim možda IB. i da skupe i 65%!
Skoro pa sam 100% siguran da ništa od tog po ovoj cijeni, jedino ispod stola ako se nešto riješi. 52,8 je isto nekima dobra cijena, cerp ili mirovinci nema tko drugi da poklanja u državi čini se vidjeti ćemo kasnije kad prebace na gomilu koliko se skupilo milodara. Sve je to ništa kad ti treba 200 000 komada a cijena nije konkurentna s obzirom na okolnosti na tržištu… Gledaš pogodit godinu zmaja pa te pogode huti, a što ćeš…
Zadnjih 7 dana je prosjecno trgovano cca 3.000 kom. Ovakvim tempom eto njih zacas do cilja. Malo me cak i cude ovoliki prometi, da ima bas toliko nestrpljivih koji ce rado dati ispod cijene iz ponude i uz to platiti brokeru proviziju… Trguje se i vecim paketima od 1000 i vise komada, nisu sve mali i nestrpljivi koji negdje drugdje vide bolje prilike.
Bas je steta sto je i ova prica ovako zavrsila. Ova dionica je bila idealna za dati primjer kako se mali dionicari mogu organizirati i konstruktivno i aktivno sudjelovati u krojenju poslovne politike. Najveci od malih dionicara je postavljen za predsjednika upravnog odbora… mali dionicari su ga na to mjesto izglasali, pa i ja osobno svojim glasom. Nakon ovoga ipak ostaje samo gorak okus.
.
Uprava je nazalost, osim sto se pokazala kao nesposobna (da ne nabrajam ponovo sve promasaje zadnjih nekoliko godina), ovim spletkarenjem sa Tankerskom se pokazala i koruptivnom. Treba stvarno imati debel obraz za izvesti ovakve vratolomije.
.
Mislim da nam je naivno ocekivati nekakav pozitivan ishod. Ovaj dokap nije slucajno proveden bas sada i u ovakvom obliku. On je tu da se omoguci jeftino preuzimanje firme, to je od pocetka bilo jasno. Plan i program preuzimanja je puno ranije dogovoren iza zatvorenih vrata. Uprava je ovo skuhala, Uprava ovo provodi… jel stvarno netko misli da to rade na svoju stetu?
.
Ovdje su jos jednom jedini luzeri mali dionicari, prodali ili ne prodali u ovoj ponudi.
20 000 dionica se okrenulo, još x 10 s tim da tko zna tko tu kome prebacuje i jesu li sve na istu gomilu otišle. Uprava je bila katastrofa cijena na 100 kn dok IB nije to razbucao. Razna kemijanja ne treba zaboraviti. Cijena im je super s obzirom kako su došli do dionica. Iskreno drago mi je da tih likova više nema u upravi kao niti u top 10, gore sigurno ne može biti. Bilbija je zaslužan za cijenu tu gdje je. Raskopusali bi oni to još tako da tankerska neće uništiti kompaniju kao oni što su radili. Mali sa IB i tankerskom će više dobiti nego sa onom garniturom koja je sebi dijelila šakom i kapom. Stara poslovica kaže “je krao ali je i nama dao” a oni nisu ni to nego sve sebi. Iz jala su ovo napravili i to je najpozitivnije za kompaniju. ZLATNA KOKA će opet atlantska biti pod Zadranima. Živi bili pa vidjeli.
https://radio.hrt.hr/slusaonica/pomorska-vecer?epizoda=202401152105
U 2.dijelu kaže domjan stanje stabilno, nismo se nadali ovakvim vozarinama krajem 2023 A tko se nadao ovom ludilu…
kakve vise ima kuda ce vozarine ovdje je spusteno svijetlo i svjetlo na jedinog likvidnog pravog bulkera na ZSE
Bas je steta sto je i ova prica ovako zavrsila. Ova dionica je bila idealna za dati primjer kako se mali dionicari mogu organizirati i konstruktivno i aktivno sudjelovati u krojenju poslovne politike. Najveci od malih dionicara je postavljen za predsjednika upravnog odbora… mali dionicari su ga na to mjesto izglasali, pa i ja osobno svojim glasom. Nakon ovoga ipak ostaje samo gorak okus.
.
Uprava je nazalost, osim sto se pokazala kao nesposobna (da ne nabrajam ponovo sve promasaje zadnjih nekoliko godina), ovim spletkarenjem sa Tankerskom se pokazala i koruptivnom. Treba stvarno imati debel obraz za izvesti ovakve vratolomije.
.
Mislim da nam je naivno ocekivati nekakav pozitivan ishod. Ovaj dokap nije slucajno proveden bas sada i u ovakvom obliku. On je tu da se omoguci jeftino preuzimanje firme, to je od pocetka bilo jasno. Plan i program preuzimanja je puno ranije dogovoren iza zatvorenih vrata. Uprava je ovo skuhala, Uprava ovo provodi… jel stvarno netko misli da to rade na svoju stetu?
.
Ovdje su jos jednom jedini luzeri mali dionicari, prodali ili ne prodali u ovoj ponudi.
Svi kandidati za glavnog državnog odvjetnika tvrde da je DO dužno istražiti SVAKU SUMNJU na koruptivno kazneno djelo.
Bez problema se nabavljaju dionice putem Zagrebačke burze, što je bilo i za očekivati.
Piše se svašta, ali (ex) dioničari svojim potezima(prodajama) pokazuju što misle i kako se osjećaju.
Nitko neće prodati svoje jer tako mnogo vrijede? Sto i više eura, jel tako?
Samo nagađam, tj. da preformuliram – radim inteligentnu pretpostavku.
A kolegu @lapad nećete pitati na koga sumnja da je počinio kazneno djelo i ako da, o kojem kaznenom djelu se radi?
Vidim priče nekih koji se zanose da će TNPL trebati 75% od ukupnog broja dionica da imaju potpunu kontrolu? Od kud to? Oni već sa 75% temeljnog kapitala zastupljenog na glavnoj skupštini prilikom donošenja konkretnih odluka mogu svašta… Ako skupe šezdesetak posto, neće njima biti tako teško imati 3/4 na glavnoj skupštini, prije ili kasnije. Mali se ni ne snađu…ne dođu, ne budu zastupani ili budu, ali nedovoljno i ovi ih PREGAZE.