ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 11.01.2025. u 06:49
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
42,43
6.365
150
42,40
44,00
-4,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Možda je vrijeme da se opet organiziramo, nekad je @vergilije zastupao interese na skupštini ali ga nema od zadnje divke. 75% mislim da ne mogu pokupiti preko javne ponude, mogli smo ovo malo zakomplicirati…

S ovakvim vozarinama, Upravom i novim vecinskim vlasnikom samo naivac nece prodat dionice u ponudi…pa nije ATPL jedini bulk brodar u svijetu, a s ovim  dokapom vise nije ni jeftini od ostalih ino brodara…game over…lijepo za vikend otvorite ino brokerski racun (ja sam u saxo banci) i trgujte s brodarima koliko ti dusa zeli…

Rastimo zajedno...

Pa da i to je dobro razmišljanje. Nema ovdje emocija samo zarada, pitanje je samo da li će tankerska posegnuti dublje u džep za squeeze out ostatka ili će doći do cilja na drugi način. Napuštanje je neupitno samo je upitan trenutak kako bi im uzeli više love….

Ne isplati se bosti sa rogatim. Imao sam TUHO i imao sam ATPL do jucer. Tko nezna sto je Tankerska i kako su preuzeli TUHO nezna u sto se upusta… Batinase su slali skoro da ‘uvjere’ ljude na prodaju…

A za vas koji mastate o 53.5 e otkupa, hmmm, sretno. Tromjesecni prosjek im je obveza zakonska i to je to. Ja sam izasao na 51….

Sretno vam bilo, ova prica je nakon godina i godina gotova. Hvala svima na ovoj temi

Tromjsjecni prosjek ili najviša cijena stjecanja. Pa sto je vise od to dvoje. To je uvjet za cijenu iz obvezne javne ponude.

Veliki koji su mislili prodati su već prodali, Bilbija vjerovatno isto na tom tragu… Ne vjerujem da će ići glatko a niti jeftino… Prejednostavno bi bilo kada bi se ovako kompanije preuzimale. Vlasnici 10% izglasaju dokap i preuzimanje 🙄😄😄 ovo je top…

Zanimljive observacije sa svih strana dolaze. Da, mnogi smo 100% uzeli ali eto nije bila neka količina moram priznati. Puno nepoznanica je ovdje ali stabilizacija stanja u kompaniji je očigledna, kesha na bacanje sa dokapom i prodajom novogradnje. Gledajući da to nije Pavić ovakav razvoj bi bio opće veselje ali iskustvo govori kao što @parica spominje. Najgora je opcija je ako sakupe 75% a to je gotovo nemoguće uz IB pa i CERP. Gotovo sam uvjeren da će platiti premiju za 75% jer uz sve igre 100 000 komada će dobro morati platiti. Dok nas ne prebace na njuškalo sve je dobro 😄🙃

Je, Tankerska ne voli manjinske al ja se sjećam da je na burzi posljednji puta TNPL bila cca 300 kn, a tko je izdržao do danas može dobiti 200 Eur. Da to je još uvijek puno manje od booka, al mogli su manjinske zaskvizati davno i po puno manjim cijenama.

Ne treba bježati na vrat na na nos iz ATPL jer takav stav i ponašanje u TNPL i očekuju. Treba svatko sam vagnuti pro et contra i sam procijeniti sto mu je ciniti.

Činjenica da su prodali novogradnju ukazuje da zele slomiti dug na održivu razinu i upravljati firmom u skladu s mogućnostima i stanjem na trzistu (ne samo brodskog prostora nego i novca). Javna ponuda je prilika za one koji zele unovčiti vece pakete i kreću za novim prilikama odnosno investicijama. Oni drugi koji smatraju da postoji prostor za rast firme i jačanje kontrole nad njom ostat će još neko vrijeme. Činjenica je da firma nije skupa i da će se vjerojatno nakon javne ponude free-float značajnije smanjiti te da će se možda “lakše” valorizirati vrijednost kao kompenzacija percipirano nizoj likvidnosti. S druge strane, negativna percepcija većinskog prema manjinskima i dalje stoji, iako… oni nisu bili nikad destruktivni koliko su mogli biti, pa čak i kad su redovito lagali u javnosti i plašili dioničare raznim mogućnostima negativnih ishoda. No, na svim korporativnim aktivnostima i na TPNG i na TUHO i na TNPL manjinski su u odnosu na dugoročno kretanje cijene mogli i uglavnom jesu zaradili.

Zapravo, nije najveći problem Tankerske i Pavića njihova nesklonost prema suvlasnicima nego namjerna pasivnost i korupcija u redovima regulatora i javnih institucija uključujući i pravosuđe da zaštiti interes svih vlasnika odnosno suvlasnika u situacijama narušavanja regularnosti i njihovih prava. Tome je tako jel su javne sluzbe, a pogotovo Hanfa leglo politicke i interesne korupcije i javna je tajna da je čelni čovjek te institucije prema misljenju članova investicijske zajednice, uvezan u koruptivne aktivnosti i na platnom spisku interesnih skupina i politike.
Da regulator i pravosuđe rade svoj posao, i da se neometano ne uzima i dijeli ispod stola, vjerojatno ne bi imali problem sa tankerskom ni njezinom upravom. Al tu ulazimo u područje teoretskih i apstraktnih rasprava…. šbb kbb.

Prodaju panamaxe,očito je da će ići na opciju da prodaju panamaxe a da kupuju tankere..ako bude ponuda 53,50 ja im ne dam za tu cijenu..morali bi više ponuditi ako žele većinski udio od 50+1…

No, na svim korporativnim aktivnostima i na TPNG i na TUHO i na TNPL manjinski su u odnosu na dugoročno kretanje cijene mogli i uglavnom jesu zaradili.

to je popuno točno, ali je sada pitanje kaj očekivati na atpl? kratkoročno pušing rođo. dolazi najgori dio godine za vozarine. dokap prošao, brojke razrijeđene i bitno drugačije, NAV nakon dokapa i pada vrijednosti brodovlja prepolovljen. nakon javne ponude dionica nema kamo već samo prema dolje. da li je tu prilika za ponovni ulazak i zaradu?

dakle, i opet i ponovo je ekipa iz tankerske pogodila najbolji tajming za njih, a najlošiji za male dioničare.

Da, al koliko će to trajati? Nekoliko mjeseci ili nekoliko godina?

Jasno je da oni koji ostanu vjerojatno neće u kratkome roku prodavati zbog očekivanih okolnosti. Tako da nije bas jako sigurno da će pod svaku cijenu nastojati izaći iz pozicije i pobjeći glavom bez obzira, nakon ponude.

Naravno, moguće su i neki neočekivani događaji koji mogu utjecati na cijenu, al gledajuci osnovni biznis bez dokapa, razrjeđivanja i sl. tesko da većinski mogu kapitalizirati nešto vise od manjinskih, osim ako će naplacivati neki nerazuman fee na upravljanje.

U državi Ante Žigmana i Igora Bilbije, Pere Kulaša i Marka Domijana… pa ako ćemo otvoreno i iskreno Pavića i predvodnika korupcije i nepotizma u RH, anemičnog sina Domovine – sve je moguće, al znaš kako kažu, mlin ide na vodu dok se ne razbije.

istina, samo sa tom razlikom da oni sebi mogu (uostalom tako je i sada) dodijeljivati velike plače i raznorazne bonuse u ovom ili onom vidu i nikamo njim se ne žuri! dok bi mali što više i što prije!

New Report

Close