ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 11.01.2025. u 08:42
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
42,43
6.365
150
42,40
44,00
-4,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Nadam se da će BDI u 2024 godini biti veći. Vidjeti ćemo.

Mislim da će dionice dry bulka do veljače iduće godine stagnirati jer su već nisko. Korekcija je bila cijele ove godine.

Vozarine će do veljače padati, ali to je sezonalni pad. To zna svatko tko i površno prati brodarstvo.

Ako ne bude nekih velikih potresa tipa rat s iranom, naftni sok, BDI ce rasti jer Kina upumpava novac u ekonomiju i pokusava zaustaviti pad gradjevinskog sektora. To je proces koji ce trajati ali je poceo, njihov GDP je u 3 kvartalu bio 4,9% a rast ce i u 4. Za 2024 ocekujem GDP oko 5.8%….

A kolko je P/NAV id DSX?

Zaboravio sam napomenuti da u FI nije sve tako crno kako na prvu izgleda. Naime, EBITDA je i dalje u plusu, tako da je Upravi i ove godine garantiran bonus. Ne pricam o bonusu koji ce dobiti od Tankerske za namjestanje dokapa, vec o ovom redovnom bonusu za “pozitivno” poslovanje.

.

Call me crazy, ali meni se cini da EBITDA ovdje nije bas najbolji pokazatelj temeljem kojeg treba vrednovati poslovanje.

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.
You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

one, 31.10.2023. u 13:28

A kolko je P/NAV id DSX?

Od DSX je veći, a to je posljedica različitih rizika ulaganja u obje.

U slučaju neke veće krize, dsx će to puno lakše prebroditi. Tržište uvijek sve na kraju ispravno vrednuje.

one, 31.10.2023. u 13:28

A kolko je P/NAV id DSX?

Ma lako za P/NAV, pogledaj ove druge pokazatelje koliko su bolji od ATPL. ATPL je po svemu skupa. DSX na ovo ima SELL preporuku, a mi ovdje pisemo kako je ATPL prilika.

.

DSX:

P/NAV 0,91

EV/EBITDA 6,5

P/E 12,4

.

ATPL:

P/NAV 0,71

EV/EBITDA 18,24

P/E negativan (neto gubitak ttm je 10,65 po dionici)

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.
You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

Sa 1y P/NAV Fwd 1,27 i preporukom sell i targetom 2,6. DSX

Ja ti onak iskreno mislim da su opet u Cleavesu “malo” zabucali i da se to bas ne može ovako kako bi ti (ili oni htjeli) preslikati na ATPL. Sad je tako, sutra će biti drugačije, al sto će biti za godinu dana, e to nitko sa značajnom vjerojatnošću ne može tvrditi. Za razliku od nekih drugih biznisa… tako da ne stoji uopće tvrdnja da je bulk ili opcenito brodarstvo “izzy-pizzy” biznis.

Sad je jasno i da je dividenda bila dogovorena i sa kupcima i sa prodavateljima. I da ce ih ekipa iz ATPL pratiti.

To je danas jasno, al nije bilo do dokapa… iako je bilo sumnjivo. Nekoliko sam ja puta “predstavnika” pitao jel ekipa kompaktna i nemaju li neki u njoj, vlastiti partikularni interes… sad znamo da su ipak pojedinci bili instrumentalizirani za partikularne interese i ciljeve.

Zapravo je najbolje sve opisao još davno jedan moj prika postavivši mi jednom retoričko pitanje… a tko je taj Bilbija?

Nisam ga iste sekunde shvatio sto mi želi poručiti, al danas mi je jasno koja je bila njegova presumpcija.

Što ako nekim slučajem izbjegnu obavezu davanja ponude za otkup preostalih dionica?

Koliko je taj scenarij uopće moguć

Svi pretpostavljamo (znamo) da nije, ali ….

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

mitkko, 30.10.2023. u 20:55

alt666, 29.10.2023. u 17:56

Mislim da je zakonski rok za izdavanje novih dionica tj. uknjižba na nove vlasnike dionica 15 dana od izdavanja istih..tako da bi brzo trebali znati kolika je ponuda tankerske..početkom idućeg mjeseca…

Ne kužim šta ti tu nije još jasno? Pa platili su 53,50€, jasno je objavljeno na burzi.

Pitanje je kad ce se uknjizit kao vlasnici u skkd i predat ponudu za preuzimanje?

Blokada..ide ponuda za preuzimanje u ponedjeljak…

U prospektu dokapa su napisali da je razlog dokapa modernizacija flote a upravo je stigla vijest da su PRODALI svoj najmoderniji brod.

Što kažu pravnici na ovo?

Najbolje da si isplate divku od prodaje novogradnje 💪🙄 Kolika je vjerovatnost da će im proći ova ponuda za kupnju po 53 eura svega što je preostalo?

New Report

Close