Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 42,43 | 6.365 | 150 | 42,40 | 44,00 | -4,07% |
Ovdje je stvarno dosta stvari nejasno..ali pretpostavljam ako tankerska pređe prag da ce ponuditi 53,50 eur po dionici svim ostalim dionicarima..ako ne pređe..onda ne znam..😅
Bilbija sa svojih 12% ima povlaštene info a mi ostali ostajemo samo sa tetkom nadom. Ovaj pavic jedno prica, drugo radi trece misli. Vjerovatno je ovo gotova stvar 50% sigurno imaju, danas krenulo rušenje na jdpl sad je već bojno polje preseljeno na novu akviziciju. Tankerska to želi što prije okončati prije rasta vozarina. Nemamo se snage suprostavit pa možemo samo promatrati…
a kaj drugo mogu mali kad veliki pogoduju još većemu? a tankerska samo od prošlogodišnje dobiti ima dovoljno keša da pokupi 75% i na atpl i na jdpl!!!
Jdpl pada kao plitak potok nakon atpl a to je već idući tjedan, fokus se prebacuje. Danas je to krenulo sa povećanjem prometa a padom cijene. Tankerska postaje jaki igrač…
Prvo, strane brodare nitko ne preuzima.
Drugo, Kraš i CKML još nisu preuzete.
Kad dođe Tankerska, obavi posao u par mjeseci i cijena ipak naraste, koliko-toliko jer ne žele svi prodati po najnižoj mogućoj.
Pouka za one koji ne vjeruju – TPNG.
Nevjerojatno kako ljudi nikako ne nauče na prošlim primjerima.
80-90 eur bi cijena realno trebala biti da se svi namire i sretni budu… Veliki su se namirivali godinama tako da 50 eura je samo premija, pitanje je i kako su batalu podijelili. Valjda bratski…
Tankerska je otkupila po 78 kn dionice od malih a po 40tak kn se moglo more toga kupiti. Koji bi ovdje bio razlog da ne dodje do porasta cijene ako se odluče na istu stvar?
U prospektu piše da je FINANCIJSKI direktor ATLANTSKE Vicenco Jerković izabran za člana revizijskog odbora u firmi TANKERSKA N.G. i to još prošle godine, točnije 18.lipnja 2022.
Kako je krenulo mogli bi nam 50 ponudit u otkupu i parking na batali 😄… Sto pavic vise pokupi po 50 to nam se crnije pise sve si mi se cini. Top 10 pratimo i dalje situacija je zanimljiva, veliki prometi a cijena kontrolirano zaroni do 50 pa uhvati zraka. Tezak pregovarac se cini ovi pavic poput Daniela Levyia a nama nedostaje jedan Mamic da to razbuca malo…
U dokapu od 50%, sa svakom dionicom se ima pravo na 33,3333333% manje svega što društvo ima, zaradi, itd. Dobro…ajd…i manje duga po dionici…
Ako mi je pripadalo 3 eura dobiti po svakoj dionici koju držim, sad mi pripada 2 eura dobiti po dionici. Koliko mi sada vrijedi dionica?
Ovaj dokap nije gotov sve dok ga ne odobri Trgovački sud u Dubrovniku.
I u prospektu piše da ako ga sud ne odobri do lipnja 2024.da se izdavanje novih dionica neće provesti,tj.propast dokapa.
U prospektu piše da je FINANCIJSKI direktor ATLANTSKE Vicenco Jerković izabran za člana revizijskog odbora u firmi TANKERSKA N.G. i to još prošle godine, točnije 18.lipnja 2022.
Znate li da u Atlantskoj članovi revizijskog odbora prime godišnje milijunske naknade(kuna u 2022).
Tako je vjerojatno i u tankerskoj i njezinoj N.G.