Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 42,43 | 6.365 | 150 | 42,40 | 44,00 | -4,07% |
Ako imaš 50/1.000.000 nečega pa to poraste na 1.500.000, a i dalje imaš 50, imaš 33,333333333% manje nego si imao.
Što onda ako to više nema dug i kreću revolucionarni, legendarni usponi u poslovanju? Ako sam razvodnjen 33%, dobivam manje čak i da dobit bude 32% veća svake godine do kraja vremena. Što je dobro u vezi toga?
Jedino da to firma nakon tog dokapa bude toliko uspješna da joj dobit bude 50 ili više % veća nego do sad… Izgledi za to su nikakvi jer da je riječ o takvom genijalnom biznisu, onda im ne bi trebali zajmovi Bilbe Bagginsa i opskurni dokapi.
Juginfo.hr opet piše o nepotrebnom nelegitimnom dokapu kojeg je uprava napisala ne tražeći odobrenje dioničara po cijeni 53.5-60 eura po dionici iako je neto vrijednost imovine NAV po izvješću 125 dolara po dionici.
U tekstu još zaključuju da je dokap napisan na način da jedan veliki investitor može pokupiti sve nove dionice.
Gle, špekulanti možda na ovome i zarade. Neki sigurno hoće. Uvijek će naći naivčina koje vjeruju da je dokap nekako dobra stvar i koji će plaćati i više i više i još više za ovo 💩.
Ti koji će im prodavati će zaraditi, ali netko će na kraju itekako ostati kratkih rukava.
Bilo je jačih cirkusanata..sjetim se jednog s drugog foruma..’83. godište dečko, Splićo neki.. taj je ekipu zabavljao objašnjavajući im da on dobiva, čak i kad gubi. Ne znam di je u međuvremenu nestao, ali znam da je imao takav skill set da bi s relativno malim kapitalom zaradio čitavu godišnju plaću, i to solidnu. Na neke dane bi bio tako jak, da bi svojim trgovanjem utjecao na kretanje CROBEXa. Ali kako je vrtio ATPL…cijela ZSE se tresla od tih trejdova..
Mislim da sada prodaje mirisne boriće na Žnjanu strancima.
Mnogi će s ove teme njegovim putem.
Ništa novo ali eto neka se nađe… Pavić je sve objasnio, kupujemo dobro a jeftino neće nitko loše a skupo. Uzeli bi mi i jdpl ali ne bi platili… Takve saveznike tražimo.
Atpl+jdpl=60 eura na ZSE a Zadar hoće još jeftinije. Ja bi da to sve zajedno kupi neki amer pa se svi nađemo kod gospara na svadbi.
Da neki gospodin pustio 57000 komada po 50 eura. Baš divna priča petkom. Tankerska mačeha nam dolazi…
Uskokovic i Lonza prodali svoje udjele u firmi..očito nisu zadovoljni kako Bilbija vodi firmu..nemojte gledati knjigovodstvenu vrijednost kad znamo da se materijalna imovina knjiži vecom nego je u stvarnosti..ovo je za sada realna cijena..mada s obzirom na stanje u Kini..situacija sa brodarima u buducnosti nije baš bajna..prodaje stari brod ispod cijene a na novi placa masnu kamatu..da sam ja u upravi i ja bi prodao svoj udjel..
Oleg tatinu ostavštinu bi će riješio…
Izgleda baš tako
1.395.520 dionica
4.15%
Daje upravo 57.000 komada