ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 14.01.2025. u 11:26
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
43,00
3.010
70
42,50
43,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

I danas svi indexi vozarina u plusu

Među dioničarima kruži priča da je novi skriveni veći dioničar s 48+k dionica možda Tankerska plovidba i da netko iz Atlantske želi da Tankerska preko dokapitalizacije postane većinski vlasnik Atlantske!?

percepcia, 12.09.2023. u 19:54

Ma ja imam slicne podatke, ali da je ugljena uvezeno 92% više, soje 32% itd. Nije toliko bitno, ali brojke su neshvatljive i ogromne. Sad napokon imam malo vremena pa prolazim sve brodare i njihova FI i vidim da je dosta njih bookiralo brodove na TCE-u oko 12 ili 13.000$ za Q3. Ne sve, ali oko 60-70% flote. Ako se zna da su im TCE-ovi za Q2 bili oko 16-17.000, i da su s tolikim vozarinama jedva vozili pozitivno, mislim da će 3Q biti katastrofa, pogotovo za brodare koji nemaju scrubbere, jer je nafta dosta skocila. Brodovi također trenutno voze na oko 10,4 cvorova, sto je najnize u ne znam koliko godina, pa opet ne pomaže odrzati vozarine. Također, sljedeće godine dolazi oko 3,3% novih brodova. Tko će sve to uspjeti progutati? Koje trziste? Ja isam prodao brodare s minusima kad sam danas ovo sve prošao. Po meni jos jedna propala godina. Brodare vise ne gledam za kupiti, iako sam planirao.

A to da si druker je istina. I ja sam. Ovo sve što pišemo se ne moze provjeriti i oboje zelimo kupiti jeftinije i onda drukamo lažnim informacijama. Ja iskreno nisam bio na hrvatskoj burzi sigurno par godina. Vidio sam da je neki STEM dosao. Ne znam nit sta je to. Eto koliko me ATPL zanima

Cleaves je upravo downgrade-ao  bulkere za cijeli period 2023-2025. Go figure 🙃

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.
You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

Je, neke je a neke nije, a one koje je, ti su nor ba 0,96 P/Nav ala DSX. Zato su malo jučer i zaronili.

Cleaves se očito voli igrati s pilom naopako i radikalno mijenjati stajalište.

Pogotovo na dugom stapu ili horizontu o kojem kao ni mi ovdje ne znaju konkretno već samo nagađaju.

Meni je jedino zanimljivo kako su to radikalno ucinili… bez pojašnjenja ili konkretnih pojašnjenja sto mi ukazuje na to da možda ovaj put imaju figu u džepu.

@lapad

Je, vuce na taj scenarij, a obzirom da se i Žigo-Cigo jako i nesebično angažirao oko cijelog slučaja jerbo mu je Plenki na intervenciju Babalu Šuice dojavio da mu ga slobodno mogu metnut jer bliži se kraj mandata… a Žigo-Cigo voli primati, a i dati, ovisno o situaciji.

Treba posebno paziti na gigica23, on bi isto mogao uzeti znacajnu keku ispod stola po uzoru na TUHO neuspjelu kombinaciju, a obzirom da bez njegova amena nema dokapa. Da ne pomisli sitnodusni da ga se ne prati. 😉

@one

Mislio sam sa je burza, burza a ne ovo sto vi pišete.

Ako je sve i približno ovako trebam sve pozicije rijesiti i iz ove zabokrecine pobjeci!

mitkko, 19.09.2023. u 08:29

percepcia, 12.09.2023. u 19:54

Ma ja imam slicne podatke, ali da je ugljena uvezeno 92% više, soje 32% itd. Nije toliko bitno, ali brojke su neshvatljive i ogromne. Sad napokon imam malo vremena pa prolazim sve brodare i njihova FI i vidim da je dosta njih bookiralo brodove na TCE-u oko 12 ili 13.000$ za Q3. Ne sve, ali oko 60-70% flote. Ako se zna da su im TCE-ovi za Q2 bili oko 16-17.000, i da su s tolikim vozarinama jedva vozili pozitivno, mislim da će 3Q biti katastrofa, pogotovo za brodare koji nemaju scrubbere, jer je nafta dosta skocila. Brodovi također trenutno voze na oko 10,4 cvorova, sto je najnize u ne znam koliko godina, pa opet ne pomaže odrzati vozarine. Također, sljedeće godine dolazi oko 3,3% novih brodova. Tko će sve to uspjeti progutati? Koje trziste? Ja isam prodao brodare s minusima kad sam danas ovo sve prošao. Po meni jos jedna propala godina. Brodare vise ne gledam za kupiti, iako sam planirao.

A to da si druker je istina. I ja sam. Ovo sve što pišemo se ne moze provjeriti i oboje zelimo kupiti jeftinije i onda drukamo lažnim informacijama. Ja iskreno nisam bio na hrvatskoj burzi sigurno par godina. Vidio sam da je neki STEM dosao. Ne znam nit sta je to. Eto koliko me ATPL zanima

Cleaves je upravo downgrade-ao  bulkere za cijeli period 2023-2025. Go figure 🙃

Bankari koji zele spustiti cijenu dionicama i onda ih pokupovati za jeftine pare. Shorteri, ili sta vec 🙂

one, 19.09.2023. u 08:49

@lapad

Je, vuce na taj scenarij, a obzirom da se i Žigo-Cigo jako i nesebično angažirao oko cijelog slučaja jerbo mu je Plenki na intervenciju Babalu Šuice dojavio da mu ga slobodno mogu metnut jer bliži se kraj mandata… a Žigo-Cigo voli primati, a i dati, ovisno o situaciji.

Treba posebno paziti na gigica23, on bi isto mogao uzeti znacajnu keku ispod stola po uzoru na TUHO neuspjelu kombinaciju, a obzirom da bez njegova amena nema dokapa. Da ne pomisli sitnodusni da ga se ne prati. 😉

Je li koji dioničar dobio odgovor od hanfe u vezi prijava hanfi za plan dokapitalizacije koju dioničari ne žele i nisu je odobrili?

Ovo rukovodstvo je opet prodalo brod AP Libertas ispod tržišne cijene na početku rasta vozarina ,umjesto da ga prodaju i istovremeno uzmu u bareboat charter i tako dobiju i novce i brod,pogotovo jer je u njega ovo ljeto uloženo preko 1 mil USD u ugradnju BWTS-a i obnovu klase (special survey SS/DD) 15.godišnjicu starosti.

Idući veliki trošak tog broda je tek na  obnovi klase 2028.kad puni 20g

Upravni spor se u roku 30 dana može podnijeti na Upravnom sudu u Splitu u roku od 30 dana protiv ovog rješenja hanfe o dokapu.

Ne dozvolimo ovim sadašnjim padobrancima na čelu firme da nam razvodne vlasništvo.

Gle, svatko od dionicara uključujući i tebe može sudjelovati u dokapu i ne dozvoliti da ga se razvodni. Tako da ako ne želiš, nećeš biti razvodnjen.

Sto se tiče spora za spor moraš imati nezakonitosti i nepravilnosti, a te su, točno koje?

Mogao si prije pisanja o sporu za koji nemaš nikakve argumente jer nisi ni vidio, a ni pročitao prospekt navesti točno sto u rješenju piše, a to je:

UPUTA O PRAVNOM LIJEKU

Protiv ovoga rješenja žalba nije dopuštena, ali se protiv istoga može pokrenuti upravni spor podnošenjem tužbe Upravnom sudu u Splitu u roku od 30 dana od dana primitka ovoga rješenja.

Sazovimo izvanrednu skupštinu dioničara.

Ne može dvoje troje samonamještenih ljudi iz upravnog odbora odlučivati o ovako drastičnim promjenama.

New Report

Close