Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 42,34 | 20.493 | 484 | 42,30 | 43,00 | -0,47% |
Dan za “Blok” transakcije. Jedna je prošla i na PODR.
Ako pogledamo realno bez bludnih primisli Nav je 750 kn,Capex nikad viši i kako kaže kolega s drugog foruma dividenda redovna svake godine.
Ako i dođe do nekih tekućih problema direktor to podmiri iz svog budžeta.
Ovdje je sve jasno kao dan..ako je dokap od 53,50-60 eura onda nema šta dionica radit na 48 eura…jer će Bilbija ako kupi dionice od cerpa i sudjeluje u dokapu..a naravno da hoće..morat dat ponudu za preuzimanje jer ce prijeci granicu 25+1 dionica…53+bonus..mozda 55-58..
O kriste isuse… o cemu vi to pobogu pricate?
.
Dokap koji to nije? Bilbija preuzima firmu? Redovna dividenda?
.
I tamo na drugom forumu se povela neka cudna rasprava. Sindikat se bome aktivirao. Ponovo se gleda lanjski snijeg i interpretira na razne kreativne nacine, spominje se CAGR za samo zadnje dvije godine (potpuno ignorirajuci kontekst i gubitke svih prethodnih godina i projekcija za ovu i sljedece godine), spominje se rekordna dividenda kao da ce takva biti kontinuirano i sljedecih godina.
.
Ako se ja moram ubit od racunanja, kreativno interpretirati i iskrivljavati cinjenice da bih mogao uprijeti prstom u nesto pozitivno je katastrofa. To je onda los biznis.
.
Kazu vozarine porasle 50%. Da, tko ne zna se iznenadi kako i sa tim 50% rastom brodovi i dalje plove sa minusom.
.
Koliki je zapravo znacaj NAVa ako firma kontinuirano kreira gubitke i flota je sve starija? Kako ce se to odraziti na NAV? Rekordni capex nije za pohvalu, vec za zabrinuti se. Tko ce platiti te brodove? Sad ce nas spasiti vrijedne nekretnine uz more? One kada se sve prodaju i svi se namire ce ostati taman da se pokrije jedan kvartal gubitaka uz ovakve vozarine.
.
Kupio sam nedavno ovu dionicu, ali ovakvi upisi me svaki put podsjete zasto sam ju dugo izbjegavao.
Ako pogledamo realno bez bludnih primisli Nav je 750 kn,Capex nikad viši i kako kaže kolega s drugog foruma dividenda redovna svake godine.
Ako i dođe do nekih tekućih problema direktor to podmiri iz svog budžeta.
Nemoj biti naivan da će direktor to podmiriti iz kućnog budžeta, a da nema od toga korist veću nego ostali dioničari. Pa nije on humanitarac pa da keš koji je zaradio na ATPL vraća u firmu i pomogne s time ostalim dioničarima
Od promjene 2019. s dualističkog sustava upravljanja(s NADZORnim odborom) na sadašnji monistički sustav upravljanja do današnjeg dana VLASNICI-dioničari su na gubitku jer im je cijena dionica u tih 4 godine pala s 60-ak eura na cca 48 eura.
Taj gubitak za dioničare je rezultat rada sadašnjeg rukovodstva firme koje ne zna stvarati nove vrijednosti.
Za to vrijeme je svaki od njih 5 dobio oko 4 milijuna kuna za plaće i 3500 dionica od firme čijim su vlasnicima ostvarili ukupni gubitak.
Od promjene 2019. s dualističkog sustava upravljanja(s NADZORnim odborom) na sadašnji monistički sustav upravljanja do današnjeg dana VLASNICI-dioničari su na gubitku jer im je cijena dionica u tih 4 godine pala s 60-ak eura na cca 48 eura.
Taj gubitak za dioničare je rezultat rada sadašnjeg rukovodstva firme koje ne zna stvarati nove vrijednosti.
Za to vrijeme je svaki od njih 5 dobio oko 4 milijuna kuna za plaće i 3500 dionica od firme čijim su vlasnicima ostvarili ukupni gubitak.
Kakve 4 godine, pa u svibnju 2022. je bila 75 eura… 2020. je bila 19 eura… Biti će opet preko 80 a ti nećeš nikada biti zadovoljan..
Od otp-a nema boljeg buy signala……jel kad kupuju mene “strah” a kod prodaju to je buy……..memora biti, ali do sad su valjda uvijek prodavali kad netreba……kako god bilo, gotovo sve je u vozarinama i one će diktirati dinamiku i tempo kretanja dionoce kroz vrijeme…..ovdje se može od trnja pa do zvijezda a to najbolje znaju oni koji su kupovali po 60, i oni koji su kupovali po 50 pa prodavali po 60…….
vozarine, njihova visina i vrijeme visokih ili niskih vozarina ključ su svega a ostalo je magla između toga….
meni nekako oko 80€ bi bila OK cijena… samo ne znam koliko trebam čekati!?
meni nekako oko 80€ bi bila OK cijena… samo ne znam koliko trebam čekati!?
uz trenutne vozarine za 80€ po dionici market bi morao “totalno skrenuti sa uma”……..međutim, ako bi se dogodio rast vozarina pana i supri sa sadašnjih vrijednosti za recimo 50% i više do kraja godine onda bi imalo smisla razmišljati i očekivati tih 80€…….