A sto ako na dokapu bude 53,5, a na burzi u isto vrijeme 63,5 npr ? Ne kazem da je moguce. Da li bi bilo prodaje ili dokapa ?
Cijena na burzi mora biti veća nego li u dokapu kako bi navukli ljude.
Moja procjena 57-58 tako da ispadnu iz dokapa one koji će ponuditi upis po minimumu, a ekipa pobere velike količine koje im trebaju….
Teško.
Jer ide 1 dionica u dokapu na 2 koje posjedujete. A većina ljudi neće ići u dokap.
Tu se vrte priče kao da će većina ne od 55%, nego od 96% sudjelovati u dokapu.
Svi su ludi za time da dublje uđu u ovu dionicu, na gadljivi Q1 i još niže vozarine s trendom daljnjeg pada, a sve više kamatne stope, s trendom daljnjeg rasta.
Neka je suluda sreća da se cijena i dalje ovako drži, s obzirom na situaciju. Ko neka kolektivna hipnoza.
https://seebiz.eu/tvrtke/maglovita-dokapitalizacija-atlantske-plovidbe/293432
Nisam siguran više je li se to Bude opravdavas svojim ulagateljima ili samome sebi? Ode li cijena na 60 razapet će te a to ti želim jer si naporan… Dobro da si prodao pogodio si, a sad nisi siguran gdje ćeš uložiti pa ćeš nam se vratiti u kraljicu…
Poštovani dioničari,šaljite Hanfi prijave zbog najavljene dokapitalizacije koju ovo rukovodstvo firme planira provesti bez nove Glavne skupštine dioničara koji bi odobrili ili odbili dokap.
Ovo je nova Afera”dokap” nakon Afere”stanovi”o kojoj je pisao Dubrovački dnevnik.
Imam neki dojam da su kroz zadnjih par godina kroz bonuse, dionice, apartmane i dividende isplatili sebi vrijednost dokapa.
Premda sumnjam da će ovaj dokap proći jer nema nikavog razumnog objašnjenja za što im novci trebaju, jedino što je sigurno kod ATPL da ova ekipa sada na čelu nema pojma šta radi.
Budimo realni, situacija u Ukrajini, uništenje sj. toka i Putin ih je spasio. Bili su na rubu bankrota. ovaj rat im je došao kao naručen. Digli su se poput feniksa, isplatili si paricu i bonusiće, te sada opet žicaju novce. Ne sjećam se da su išta dobro napravili vezano uz poslovanje. Ispričavam se ako griješim.
Nemam nijednu dionicu ATPL ali imam JDPL zato mi je komično da ovi uhljebi bolje posluju nego li Atlantska.
Ti uhljebi iz JDPl imaju na čelu iskusne stare lisce koji su cijeli život proveli na moru.
Atlantska ima diplomiranog pravnika iz ZG koji radi sa nekretninama. Sve je jasno.
Bid se konsolidirao, sindikat se ne da. Ipak je pitanje koliko će izdržati kad osvane FI2Q23. I potom prvo polugodište.
najniža cijena dokapa je 53 eur po dionici,a cijena na burzi je samo 51 eur?? da nismo u pravno uređenoj, transparentnoj i poštenoj državi posumnjao bih da se namjerno cijena dionice “drži” nisko kako bi se male na ovaj način “odgovorilo” od upisivanja dionica u dokapu …jer zašto bi mali kupovali dionice u dokapu po 53 eura, kad su na burzi samo 51 eur, je li tako? a onda kad se nađu dobročinitelji i upišu veliku većinu, ako ne i sve dionice, iz dokapa, onda će cijena možda opet brzo preko 60 eura?….ali to bi bilo moguće samo u nekim neuređenim državama i tržištima kapitala, ovdje netko na tako nešto ne bi niti pomislio, zar ne?
Haha afrika sa strujom, nemojte tako 😁😁😁 prometi su zanimljivi. Prebacuju sa svojeg jednog na drugi racun plate malo provizije samo da spuste cijenu ali tko to još prati uopće… Neka Institucije rade svoj posao kako se ono kaže…
Pitanje je cilja tog dokapa. Ne vidim da je cilj da se zaradi na razlici cijene, nego mi to više ide na povećanje kontrole nad kompanijom. Sve u svemu, prilično netransparentno, ali to je kod nas uobičajeno, pogotovo na ovakvim dionicama. Samo ti bane dokap iza ćoška, bez ikakvog obrazloženja. Ako uspješno to provedu, naravno da će cijena još pasti. Još “potpomognuta” lošim rezultatima, ide dolje. Ja za ovo ne bih dao više od 40 eura. Čak i to mi je puno.