Ne vidim kako može ući netko izvana ako je uvjet za dokapitalizaciju već posjedovanje dionice. A koliko vidim, nema tu nekih novih velikih imena zadnjih dana.
Jedino ako jazavčari iz uprave na svoje ime tuđim novcima.
A kvartalne dividende su nemoguće zbog zakonskog ograničenja. Najbolje moguće jest dividenda + izvanredna. Dakle 2 puta godišnje.
Koja je ovo banda. Čak su uhljebi iz JDPL dobro opisali zašto idu u dokap i ima smisla. Bravo za njih.
Ovo jazavci 0 bodova. Nema šanse da mali ne ostanu spuštenih hlača.
Doduše, kao dioničar se u svakome trenutku ima pravo na obaviještenost. Može se poslati upit toj ekipi pa neka se očituju, da vidimo.
Kome se može poslati upit?
Upravnome odboru Atlantske, naravno. Kome drugome, kad je glavna skupština prošla, a te (ne)teme nije ni bilo na dnevnome redu?
Sve je u 287. i 288. ZTDa, a ima i dosta radova i sudske prakse na tu temu. Ako odbiju dati odgovor, može ih se sudskim putem, kroz izvanparnični postupak, siliti na odgovor.
Čudi me da Vi to ne znate, kolega. Inače tako dobro vladate materijom..uvijek sam zadivljen.
Ne, nego ja čekam da me vi uputite kojim putem dalje krenuti, gledajući u retrovizor.
Ne vidim kako može ući netko izvana ako je uvjet za dokapitalizaciju već posjedovanje dionice. A koliko vidim, nema tu nekih novih velikih imena zadnjih dana.
Jedino ako jazavčari iz uprave na svoje ime tuđim novcima.
A kvartalne dividende su nemoguće zbog zakonskog ograničenja. Najbolje moguće jest dividenda + izvanredna. Dakle 2 puta godišnje.
Koja je ovo banda. Čak su uhljebi iz JDPL dobro opisali zašto idu u dokap i ima smisla. Bravo za njih.
Ovo jazavci 0 bodova. Nema šanse da mali ne ostanu spuštenih hlača.
Doduše, kao dioničar se u svakome trenutku ima pravo na obaviještenost. Može se poslati upit toj ekipi pa neka se očituju, da vidimo.
Kome se može poslati upit?
Upravnome odboru Atlantske, naravno. Kome drugome, kad je glavna skupština prošla, a te (ne)teme nije ni bilo na dnevnome redu?
Sve je u 287. i 288. ZTDa, a ima i dosta radova i sudske prakse na tu temu. Ako odbiju dati odgovor, može ih se sudskim putem, kroz izvanparnični postupak, siliti na odgovor.
Čudi me da Vi to ne znate, kolega. Inače tako dobro vladate materijom..uvijek sam zadivljen.
Ne, nego ja čekam da me vi uputite kojim putem dalje krenuti, gledajući u retrovizor.
Nemojte tako.. Bit će opet glavna skupština. Mora biti, znate to.
Već sada možete postaviti upit upravnome odboru pa ćete vidjeti hoćete li i kakav odgovor dobiti. Ako dobijete, isti treba(trebao bi) biti dan i svim ostalim dioničarima na sljedećoj GS. A ako ne dobijete nikakav odgovor ili dobijete uskratu odgovora, a smatrate da je njezino obrazloženje neopravdano..uvijek je tu sud.
Gledajte unaprijed, kolega. Nemojte u retrovizor.
Ništa mi nije jasno. Po koliko bude dokap, da li će mali biti isključeni, ništa se nezna a ipak netko kupuje! Napamet? Ja bi tu pobjegao glavom bez obzira.
Ja sam jutros svoje prodao po 61 (55,80 + 5,00 dividende).
Jučer mi nitko nije htio kupiti po 60, tako da sam dobio i ovce i novce 🙂
Tko kaže da je Zse loša, jučer se moglo kupovati po 58, danas prodavati po 56, i 3 eura ostalo dividende u džepu, dobrih skoro 5% u samo 1 danu.
Ljudi uopće ne znaju kad je dividenda ni kad je trgovanje bez nje
Samo hoće li dobro proći kupci, to je pitanje.
Dokap će vjerojatno po 53,50 koliko je i minimalno navedeno.
Moja procjena 57-58 tako da ispadnu iz dokapa one koji će ponuditi upis po minimumu, a ekipa pobere velike količine koje im trebaju….
Moja procjena 57-58 tako da ispadnu iz dokapa one koji će ponuditi upis po minimumu, a ekipa pobere velike količine koje im trebaju….
Teško.
Jer ide 1 dionica u dokapu na 2 koje posjedujete. A većina ljudi neće ići u dokap.