Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 334.572 | 6,828 | 47,70 | 49,00 | 3,38% |
Davno ovliko gluposti nisam vidio u jednom postu.
Kako mislite da trosak zemljista nije bitan? Da li je ono trenutno u knjigama vrednovano sa 0 kuna?
Sto Vam je ukljuceno u troskove gradnje? Troskovi projektiranja su nebitni? Gdje su Vam troskovi financiranja projekta?
Odakle Vam ideja da je dubrovacko trziste nekretnina komparabilno sa ostatkom RH, pa da mozete pretpostaviti da ce cijene i dalje rasti?
Da li znate koliko stanova je izaslo na trziste u zadnjih godinu dana ili ce izaci u iduce dvije godine na Dbk trzistu?
slažem se
Ne znam kako da komentiram ovaj tvoj post. Pokusam svima ovdje pokazati kako ce ova prica sa Batalom u konacnici izgledati, a vi ovdje od drveta ne vidite sumu. Cesto se pitam kakvog uopce smisla ima ovdje se sa takvima raspravljati, ali eto, sve analize ionako radim za sebe pa nesto od toga i ovdje objavim. Vi sami vidite koliko vam to pomaze ili ne pomaze i kako cete to interpretirati. U raspravu necu ulaziti, a ti ako mislis da racunica treba izgledati drugacije, molio bih te da to elaboriras da svojim razmisljanjima doprineses zajednici, u suprotnom samo zagadjujes okolinu.
Vidim da se ti nikako ne mozes odmaknuti od tereta proslosti. Ne znam kako su neki dolazili do dionica prije 20 godina, je li necija baba bila u svadji sa necijom tetkom i je li direktor vozio skupi auto i trosio novce na drogu. Takvim razmisljanjem ne koncentriras se na buducnost i propustas vidjeti zaokret u poslovanju. Valjda je jasno da kada kupujes dionicu gledas unaprijed, u cijenu dionice ugradjujes buduca ocekivanja, a ne stvari iz ’91. AP danas je drugacija firma od one u proslosti.
Brodolomac
ako se ne razumjes u ono sta pišeš, onda nemoj nit pisati. vrlo je jednostavno. Bilo da je dobit, bilo da je gubitak, jednokratne stavke ne ulaze u izračun. Naravno da za samu dionicu to nije loše, ali jedno je core poslovanje, drugo je ovo tu. Uglavnom, nemam volje se raspravljati s ljudima koji pojma nemaju ni ovakve osnove. Kako da nesto konkretno raspravljamo, kad ste vi jos na osnovama?
Ovako nešto napisati i ostati ŽIV, pokazuje samo nevjerovatni amaterizam i/ili zluradost.
Naravno da potencijalna dobit/gubitak itekako ulazi u P&L.
Znači diverzifikacija ulaganja investiranjem u projekt BATALA kao i monetizacija gradđ zemljišta itekako mogu i će mati znacajne benefite na svaki nacin.
A klolike, to ćemo vidjeti kada zavrsi projekt, pri čemu će se naravno vidjeti i potencijalna razlika u trenutnom vrednovanju građ zemlj u knjigama i visoke dodane vrijednosti kod njegove monetizacije zavrsetkom projekta.
Definitivno mi se cini da postoji ogroman nesrazmjer izmedu te 2 brojke.
Ono što je puno vaznije je cjni mi se trenitak u kojem se projekt aktivirao, a koji je po mom misljenju idealno tempiran.
SVAKA ČAST, BRAVO ZA KOMPANIJU.
p.s. A prica o operativnoj efikasnosti core businessa izvrsno se vidi iz EBITDE na Q3, naravno i bit će vjerovatno na tom tragu ili malo bolja na 4Q
Brodolomac
ako se ne razumjes u ono sta pišeš, onda nemoj nit pisati. vrlo je jednostavno. Bilo da je dobit, bilo da je gubitak, jednokratne stavke ne ulaze u izračun. Naravno da za samu dionicu to nije loše, ali jedno je core poslovanje, drugo je ovo tu. Uglavnom, nemam volje se raspravljati s ljudima koji pojma nemaju ni ovakve osnove. Kako da nesto konkretno raspravljamo, kad ste vi jos na osnovama?
dugo se nismo čuli, jer nemam uopće potrebe pisati na temi ATPL, jer je manje više sve uglavnom rečeno i prema glavnom zaključku svih analitičara je jasno da ako bude rasla, neće padati,
mene malo zanima ovaj dio ulaganja u nekretnine i odnosa s core businessom, gdje ide ta zarada ? ne može li tvrtka odlučiti jedoga dana prodati brodove, platiti dugove i da im core postane gradnja i prodaja stanova, vila, hotela i što ti ja znam čega sve ne, moraju li se oni kao pijan plota držati ovog 7ocornog biznisa dovijeka, ako bi se ispostavilo da dugoročno nije isplativ,
slijedeće pitanje vezano za npr. ulaganje tvrtke u dionice (evo npr. PT Drvo) , ako oni ostvare na prodaji dionica Opte recimo 5-10 mil. kn zarade, gdje će to oni staviti u RDiG, da neće možda direktor, koji je vodio ulaganje to odnijeti kući, možda nije najbolji primjer, jer se ne radi o d.d. , ali isto tako gdje ide zarada od ulaganja u dionice kod d.d. ili bilo koje aktivnosti tvrtke, ako joj to nije core business,
hvala,
nisam ni knjigovođa ni ekonomista
i imam dionice ATPL već dugo, a ne pišem na temi, jer ne želim nagovarati niti na k, a ponajmanje na p
Zarada ide firmi. Ali je gradnja jedne zgrade jednokratan posao i nema dugoročne efekte na poslovanje društva. Naravno, sto vise zarade na jednokratnom poslu to će biti bolji rezultat u toj, tekućoj godini pa nakon toga možda budu nastavili dobro ulagati pa to može imati utjecaj i na buduća obračunska razdoblja, ali obzirom da gradnja nije core biznis Atlantske, to bi se klasificiralo u jednokratne događaje. Ukoliko nastave kupovati zemljista i razvijati građevinske projekte možda im to postane i nazovimo to “drugi” core biznis, al da li je to namjera to morate pitati upravu ili upravni odbor na nekoj od budućih skupština.
AP danas je drugacija firma od one u proslosti.
Slazem se i duplo gora također.Da bi gledali u buducnost treba rascistiti s prosloscu sto je ocito stari hrvatski problem a rijesava se kako sam naveo guranjem glave u pijesak.
Skrbnicki racun u Slatinskoj banci u cetvrtak prodao 734 dionice
@hansonja
Ne znam kako da komentiram ovaj tvoj post. Pokusam svima ovdje pokazati kako ce ova prica sa Batalom u konacnici izgledati, a vi ovdje od drveta ne vidite sumu. Cesto se pitam kakvog uopce smisla ima ovdje se sa takvima raspravljati, ali eto, sve analize ionako radim za sebe pa nesto od toga i ovdje objavim. Vi sami vidite koliko vam to pomaze ili ne pomaze i kako cete to interpretirati. U raspravu necu ulaziti, a ti ako mislis da racunica treba izgledati drugacije, molio bih te da to elaboriras da svojim razmisljanjima doprineses zajednici, u suprotnom samo zagadjujes okolinu.
Mozes komentirat tako da odgovoris na njega. Ja imam za pravo odluciti da li hocu svojim inputom doprinjeti forumu ili ne, no nitko nema za pravo, pa tako ni ti, da poluinformacijama i nepotpunim analizama, daje krivi uvid u stvarnu situaciju.
@budfox….
Jedino je u četvrtak ukupno protrgovano sa 438 komada na ZSE …. a oni prodali 734 ?!?! To su van burze prebacili na neki drugi račun? Ili bi prije rekao sa su prebacili na drugi racun da stvore fiktivno da prodaju,,, koja ekipa je na ZSE, strava
Skrbnicki racun u Slatinskoj banci u cetvrtak prodao 734 dionice
Zašto misliš da zajednički skrbnički račun se jedino može mijenjati kupnjom ili prodajom. Postoji prijenos, zalog i druge ugovorne preknjizbe koje mogu utjecati na stanje računa.