Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
Bug0
to stoji. ali onda nek ne spominje dobit iz ostale sveobuhvatne dobiti (koja se vodi po tečajnim razlikama koje su samo računovodstvene), nego nek stvari naziva pravim imenom. Ja znam da ovdje decki ne znaju razliku i kako se šta vodi u knjigama, ali onda nek poslušaju neke koji znaju, ili pročitaju neki negativan komentar bez predrasuda, pogotovo ako ima smisla, a ne da pametuju. Na kraju mozda i nešto naučiš
Kladionica. Samo su na ovoj temi svi uvjereni bili u jedan ishod, kad ono….
Sto se tice ATPL, rezultati se poboljsavaju, ali sto se tice ocekivanja, mislim da je 100 % ljudi ovdje bilo 100 % uvjereno da ce biti puno puno bolje. Na kraju ispada da se ovdje skupila hrpa naivaca, kladionicara, a najmanje ozbiljnih dionicara i ozbiljnih ljudi.
Kladionica. Samo su na ovoj temi svi uvjereni bili u jedan ishod, kad ono….
Sto se tice ATPL, rezultati se poboljsavaju, ali sto se tice ocekivanja, mislim da je 100 % ljudi ovdje bilo 100 % uvjereno da ce biti puno puno bolje. Na kraju ispada da se ovdje skupila hrpa naivaca, kladionicara, a najmanje ozbiljnih dionicara i ozbiljnih ljudi.
Istina da, razultati se poboljšavaju i ovaj kvartal nije bio prema očekivanjima i očito je da će se očekivanja ostvariti ali u q4…..nije ovo prvi put da će dobre vijesti “kasniti” jedan kvartal……tako je bilo i sa q1 samo u negativnom smislu gdje su vozarine bile katastrofa a rezultat bolji s obzirom na očekivanja ali je zato rezultat q2 bio lošiji mada su vozarine bile bolje nego u q1….makar, ne zaboravimo da su i ovaj kvartal poslovali u plusu ali rezultati koji su se očekivali sada trebali bi biti vidljivi u q4…..i tako če sigurno biti, jer naprosto nije moguče da ovakav rast vozarina samo tako prođe pored njih…..pa valjda zanju šta rade, nisu tu od jučer…..
svi ovi koji su i ocekivali te odlicne rezultate i drukali su se i iscudavali kako dionica trenutno ne raste na rastu BDI indexa itd… znaci svi su ocekivali trenutni rast dionice, pa kad se nije dogodio, onda svi cekaju izvjesce, sad kad je izvjesce izvisilo, sad se ceka drugo izvjesce itd…. 😀 a dotad druge dionice rastu i ostvaruju jebacke dobiti, dok ovo levitira u nicemu (jedino na ovoj dionici stojim na mrtvoj tocci).
I da se razumijemo, samo komentiram nenormalan optimizam i bas zato sagledavam sve sa druge strane, jer valjda 100 % ljudi na ovoj temi su se kunili da je zlatna vrijedna i ispali totalne papcine i neznalci – nazalost!
Nevidim baš da netko ludo leti gore…..čak ni oni koji su imali odlična izvješća…..ako uzmemo brodarski sektor, evo npr. TPNG je imala rezultat najmanje u skladu s očekivanjima, a ja bi rekao čak i više s obzirom na to gdje se cijena nalazi pa je svejedno pala 15% od vrha……bid se jednostavno povuko i čeka se kom je hitno da izađe a onda će vjerovatno ponovo gore….mala bara, puno krokodila….
Nije mi jasna ova današnja rasprodaja, pa EBITDA je u plusu
47 mil.kn i raste EBITDA marža. Također je dio gubitaka iz
prvog polugodišta anuliran sa dobrim rezultatima Q3 i do kraja
godine ćemo imati lijepu dobit i već treću godinu u plusu.
Možda je problem u članu uprave za financije Vicenco Jerkovic, koji je došao prije 3 godine na to mjesto, kojem nije dorastao! ?…
.
Atlantska je 2006 izdala komercijalne zapise u iznosu od 150 milijuna kuna s rokom dospijeća od godinu dana, da bi na tome uštedila 2 milijuna dolara manjih kamata za refinanciranje nepovoljnih kredita…
Pa dobit za 3.kv. i je veća skoro 500% u odnosu na 2018.
koja crna dobit je 500% veća
A ovaj je platio 53 mil kn kamata za prva tri kvartala u doba najnižih kamata, kad ih Jadrolinija dobiva od Hbor-a po 1.5-2%.!!??
Zar nije cjena dugo vremena išla gore, kontra BDI a ??
S obzirom na rezultate ovo danas mora biti odličan ulaz za dalje. a, i u skladu je, tehnički gledano !!
i nije mnogima Jasna :=))…meni su ovdje jedino Jasna, Kraš i Saponia rekle da trebam čekati zbunjene da me poklope na bidu.