Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
Mislim da treba biti realan i sagledati ovo izvjesce na osnovu brojki a ne nekih nagadjanja. BDI 01.01.2018 – 30.09.2018 je priblizan prosjek od 1350 bodova.
BDI od 01.01.2019 – 30.09.2019 je priblizan prosjek od 1250 bodova. To je razlika od nekih minus 7 – 8 %.
Da li to pravdava razliku u prihodima? Donekle da, ali ipak ne ukupno i tu treba traziti izvor problema.
Nadalje, ulazimo u (obicno) bolji kvartal i ako nastavi BDI na priblizno ovim visinama, moze se ocekivati anuliranje gubitka, a mozda cak i dobitak (po mom misljenju oko 5 – 10 milijuna kuna)
.
Ali nakon toga ulazimo u najslabiji dio godine, pa bi se mogao ponovo ocekivati gubitak u prvom/drugom kvartalu (ako bude kako je uobicajeno u brodarstvu).
ovdje je najbolje da je dug smanjen za 30 milijuna dolara, prihod porastao za 60% i dobit skočila nekoliko puta u odnosu na prošlu godinu.
jel se ti to šališ ili !??
Prosječna cijena vozarina za AP od 1-9mj.2019 je bila 10.600$ a ebitda marža se povećava kvartalno na trenutno prosječnoj za sva tri kvartala 42% u usporedbi prošlogodišnja tri kvartala je bila 31%. Kamate jesu visoke pretpostavljam zbog rizičnosti sektora te se banke osiguravaju dugoročno sa većim premijama dok kod npr.turista jesu poprilično niže i na taj dio poslovanja mislim da se ne može puno utjecat, eventualno sa nastavkom ili povećanjem pozitivnih kretanja na tržištu se može agresivnije rezat dug a i nekretninski biznis koji je zaživio definitivno nosi veći povrat na investiciju u kraćem roku što je pohvalno od g.Bilbije a najbitnije, nekretninski biznis u Dubrovniku je najsigurniji od svih regija lijepe naše. Cijene na spot tržištu kao i na razdoblje 6 mjeseci jesu više u odnosu na dosadašnja 3 kvartala tako da…
A ti misliš da će Bilbija s ekipom iznutra raditi za manjinske dioničare?
Možda, al u građevini se dilovi uvijek dogovaraju i realiziraju u 4 oka.
Ja ništa ne tvrdim, jer naprosto ne znam, al imajte na umu da je ovo ipak ‘rvacka.
Gledam kako je preuzeo društvo “bez preuzimanja” pa shvacam da su geni ipak kameni.
@forumas
ti ne razumiješ FI koja čitaš, odi na neki tečaj
ahahahahah. ovdje svi vrsni analitičari. dobit je 800x veća ove godine nego 2016. rashoda od kamata uopće nema jer nemaju duga. cash flow rastao više od svih brodara. Neto dug/EBITDA = 0. Pokazatelji savršeni
Mislim da bi nekima drugima trebao tečaj, ali iz nedrukerskog ponašanja!
Kolika Vam je dobit u 3.kv. 2019., a kolika 2018.??
@gklemenc
Ako je bas toliko loše i ništa ne valja ne znam zašto si ovde…. trošiš svoje dragocjeno vrijeme.
Ne kažem da moramo svi ovde pisati pozitivno, ali da sam na tvome mjestu napisao bi samo jedan post, jer me dionica ne interesira i ne zadovoljava moje kriterije, i u njemu dao svoje mišljenje, pa tko ce ga uzeti u obzir ili nece bilo bi mi svejedno.
Ovako gubi6s svoje vrijeme ukazujući drugima kako gube svojdsvoje novce…….. svašta 🤔🙄
forumaš.
ajmo ozbiljno. koliko atpl ima kredita u dolarima? Ja sam ovako na brzinu izračunao oko 75 mil $. znači, iako se preračunavaju dolari u kune, pa zbog rasta tečaja ispada da su oni nešto zaradili, oni to nisu zapravo zaradili, jer to i onako moraju platiti u dolarima, pa im to preračunavanje zapravo ništa ne vrijedi. Ono šta je jos gore je da su im rastom dolara ti dugovi još povećani, a ne smanjeni, pa hvaljenje kako su zapravo u plusu bi moglo zbuniti nekoga tko nije takav profesionalac kao vi ovdje u razumjevanju FI. Rast dolara, a imas kredit u dolarima nije bas najbolja solucija, pogotovo ako ti je prihod 2,5x manji od ukupnog kredita. Mislim da ovima koji su dizali kredite u švicarcima nije bas bilo ugodno kad im je tečaj švicarca skocio sa 4,5kn na 7,2kn. Vi ste vjerovatno time bili zadovoljni, ali to je samo zato što se bolje od drugih razumijete u tečaj
ja sam krajem 8 mjeseca napisao samo da će uskoro bdi krenuti padati. onda su me decki ovdje poceli napadati i na temi i na pp. sad kad se sve poslozilo kako sam pisao onda ih sprdam. samo to. ostalo me ne zanima. jer pojma nemaju, a prave se pametni. onako malo za gušt