ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 05:32
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
74.725
1,525
47,60
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

EBITDA u Q3 2019. je točno 47 206 665 kn
U usporedbi sa Q3 2018. kada je bila 30 653 366 kn

Ovaj podatak mi je fascinanantan:
EBITDA marža je u Q3 2019. oko 48%
U usporedbi sa Q3 2018. kada je bila oko 30%

P.S. Slažem se da dug može biti problem, ali uz smanjivanje sveukupnog neto
duga i rast EBITDA-e omjer Neto dug/EBITDA se prepolovio u zadnjih godinu
dana i sada iznosi nešto ispod 5. Nacrtano je sve na grafovima u konsolidiranom
izvješću u PDF-u.

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

Jao budfox sta pricas. Pogledaj koliko je skocila amortizacija. Mozda ti bude jasnije zasto je skocila i EBITDA. U kapitalno intenzivnoj industriji, amortizacija je stvaran trošak, iako nije novcani. Ali, ja ovdje ne mislim vas učiti, jer sve vi to ionako sami dobro znate

PRESTANITE GLEDATI EBITDA-u

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

Jao budfox sta pricas. Pogledaj koliko je skocila amortizacija. Mozda ti bude jasnije zasto je skocila i EBITDA. U kapitalno intenzivnoj industriji, amortizacija je stvaran trošak, iako nije novcani. Ali, ja ovdje ne mislim vas učiti, jer sve vi to ionako sami dobro znate

PRESTANITE GLEDATI EBITDA-u

Ali ako je skočila amortizacija sa iznosa od 40 mil. kn za prva 3 kvartala 2018.,
na 63 mil. kn za prva 3 kvartala 2019., šta to ne znači da je zbog toga neto dobit
manja?

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

Znači da je neto dobit manja, da, ali kako rekoh, to u ovoj industriji ne igra ulogu. Mislim, ja ovdje raspravljam s vama osnove računovodstva i vođenje knjiga. Nema mi smisla. Samo sam htio napisati kako ste me ovdje proganjali, a eto, sad vam se sve to obilo o glavu. I BDI se nikud nije pomaknuo kako sam pisao itd. Znači, ne piše svatko negativno o dionici samo da bi je kupio jeftnije. Netko je samo objaktivan.

A to da je izvještaj dobar, možete mačku okačit o rep. Dobar je onom tko nema pojma o dionicama, pa će, pogotovo ako ima dionicu, vaditi samo pozitivno.

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

Oni su već u 2020. godini….

https://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=63

Sto reći…. 🧐

Treba pricekati novi ulaz ovdje… ovo je svoje odradilo!

Činjenica je da je izvješće slabašno, drže glavu iznad vode, prihodi još uvijek nešto manji, zarade nema.
Očekivao sam ipak nešto bolje od ovog što nam je danas prezentirano.
Cijena ovisi o tome kakve će vozarine biti u narednom razdoblju.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Nije to Bog zna sto. Koliko je ono kapitalizacija firme?

Cca 650 milkica… EV/ Ebitda 10-11… neto dug/Ebitda cca 5 u ovak volatilnoj branši.

I onda mi kažu da je proizvođač detrgeneta i potrepština za kućanstvo na 226 milkica mktcapa i EV Ebitda 4,8, neto dug/Ebitda 3,8 preskup?

U branši koja je mnogo manje volatilna i koja nosi znatno vece valuacijake multiple… svašta, stvarno svašta… njega odnosno nju sam slučajno uzeo u obzir jel je valuacija prilično nelogična. Mogao sam uzeti i Inu (energija), Janaf (transporti) ili Podravku (hrana i lijekovi)

Jos jedan dokaz da je ovo tržište spekulanata koji uglavnom pojma nemaju o vrednovanju i biznisu.

Činjenica je da je izvješće slabašno, drže glavu iznad vode, prihodi još uvijek nešto manji, zarade nema.
Očekivao sam ipak nešto bolje od ovog što nam je danas prezentirano.
Cijena ovisi o tome kakve će vozarine biti u narednom razdoblju.

Cijena ovisi i o tome da li će se u kupnju uključiti i većinski dioničar jer je FI-e ispostavljeno ZSE-u i sada ga ništa ne priječi da podeblja. Inače iznenadilo me da su FI izbacili dva dana prije nego što je najavljeno po kalendaru je trebalo biti 31.10. , ako se ne varam.

A zašto bi se on uključio u kupnju?

Kad je spomenuti zadnji puta kupovao dionice svoje miljenice?

Koliko se ja sjećam, kad se vodila unutarnja borba za preuzimanje upravljanja i ovladavanje drustvom. A to je bilo krajem sad već davne 2017. godine.

Vaš link …

Pa jedan od razloga je i taj što ima slobodnog novca, vjeruje u firmu i budućnost firme i ne voli da mu vrijednost portfelja pada. Ima li boljih razloga?

Nemoj biti naivna ili naivan. Nema vise potrebe da on kupuje. Kontrolu ima i nema nikog drugog tko mu puše za vrat.

Atpl je preuzeta bez preuzimanja. Nažalost.

New Report

Close