ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.12.2024. u 07:36
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
42,78
1.626
38
42,50
43,00
-1,16%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Moze li mi netko reci koliko Atlantska plovidba ima brodova u svojem vlasnistvu ?
Ne mogu naci taj podatak.
Hvala

Lošinjska plovidba ih je imala 10 u vlasništvu 2012 a 2013 je bankrotirala.
Havi, toliko je bitan broj brodova.

Moze li mi netko reci koliko Atlantska plovidba ima brodova u svojem vlasnistvu ?
Ne mogu naci taj podatak.
Hvala

Imas na njihovim stranicama

Čovjek Vas lijepo pita koliko brodova imaju u vlasništvu jer to ne piše na Web-u.
Upravljaju trenutno sa 5 Panamaxa, 5 Supramaxa i 2 Handy-a.
Od toga u vlasništvu 9/10
Ne pratim pa ne znam točno?!

Mislim da je 10 brodova u vlasništvu ali nisam siguran

I Chuck Norris vozi Dajca!! Tko vozi Dajca ima krupna jajca!! Nebojše=Ne boj se ! Ne valja li ga,ne valja, dok ne kroči Nebojse!

Jedan je nedavno kupljen ako se ne varam

I Chuck Norris vozi Dajca!! Tko vozi Dajca ima krupna jajca!! Nebojše=Ne boj se ! Ne valja li ga,ne valja, dok ne kroči Nebojse!

Al ga tu svi preoptimistično kenjaju i navlače svaka im čast!
Di ste bili 91.?

Svim novim investitorima u dionice kao stari prdonja moram ukazati na činjenicu da cijena dionice ne mora nužno ići samo gore, nego već idući tjedan ATPL može ići dolje!
Naravno da ne očekujem da će idući tjedan ići dolje, ali sve je moguće.

Također moram upozoriti sve koji prate ovaj forum, a nemaju nekog iskustva u investiranju u dionice, da sam dioničar ATPL od 2008. godine i da je od tada dionica ATPL više padala nego rasla!

To ujedno ne znači da će cijena dionice ATPL-R-A padati idućih dana-tjedana-mjeseci, dapače, mislim da će rasti, ali svi koji nemaju iskustva, a ulažu, moraju znati da cijene brodarskih dionica padaju većom brzinom nego što rastu i da je to izuzetno rizično ulaganje!

To jamčim iz svog iskustva!

Moj je target 750 kn/dionica i čekam ga već 11 godina.
Za razliku od svih ovdje prisutnih, trenutno prevladavajućih optimista, kojih nisam viđao zadnjih 10 godina, ja se ne usuđujem tako decidirano i posve sigurno tvrditi da će se stvari odvijati samo optimistično!
Osnove za optimizam ima, ali nije tako čvrsta kako se čini!

Za očekivati je da će financijsko izvješće (FI) dioničkog društva Atlanstka plovidba za drugi kvartal (Q2) tj. polugodište biti negativno ili u najmanju ruku na nuli.
Ako bude pozitivno, onda su čarobnjaci, budući da je tržište do svibnja bilo u kolapsu (ispod razine dnevnih operativnih troškova brodova) i onda kupujte kao ludi!

U svakom slučaju, više nikad nećemo vidjeti cijenu ATPL-R- kao u starim danima (preko 2-3 tisuće), to je jednostavno nemoguće.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Al ga tu svi preoptimistično kenjaju i navlače svaka im čast!
Di ste bili 91.?

Svim novim investitorima u dionice kao stari prdonja moram ukazati na činjenicu da cijena dionice ne mora nužno ići samo gore, nego već idući tjedan ATPL može ići dolje!
Naravno da ne očekujem da će idući tjedan ići dolje, ali sve je moguće.

Također moram upozoriti sve koji prate ovaj forum, a nemaju nekog iskustva u investiranju u dionice, da sam dioničar ATPL od 2008. godine i da je od tada dionica ATPL više padala nego rasla!

To ujedno ne znači da će cijena dionice ATPL-R-A padati idućih dana-tjedana-mjeseci, dapače, mislim da će rasti, ali svi koji nemaju iskustva, a ulažu, moraju znati da cijene brodarskih dionica padaju većom brzinom nego što rastu i da je to izuzetno rizično ulaganje!

To jamčim iz svog iskustva!

Moj je target 750 kn/dionica i čekam ga već 11 godina.
Za razliku od svih ovdje prisutnih, trenutno prevladavajućih optimista, kojih nisam viđao zadnjih 10 godina, ja se ne usuđujem tako decidirano i posve sigurno tvrditi da će se stvari odvijati samo optimistično!
Osnove za optimizam ima, ali nije tako čvrsta kako se čini!

Za očekivati je da će financijsko izvješće (FI) dioničkog društva Atlanstka plovidba za drugi kvartal (Q2) tj. polugodište biti negativno ili u najmanju ruku na nuli.
Ako bude pozitivno, onda su čarobnjaci, budući da je tržište do svibnja bilo u kolapsu (ispod razine dnevnih operativnih troškova brodova) i onda kupujte kao ludi!

U svakom slučaju, više nikad nećemo vidjeti cijenu ATPL-R- kao u starim danima (preko 2-3 tisuće), to je jednostavno nemoguće.

napokon glas razuma i realnosti,stovise mislim da se ovom dionicom kao i mnogim drugim manipulira iznutra i nije odraz stvarnog stanja trzista i ostalih segmenta koji utjecu na vrijednost iste.kako drugacije objasniti nisku cijenu dionice u rekordnoj po dobiti 2008. godini ? kako objasniti porast dionice u doba dok svi brodari stagniraju ili padaju ? ako je sve to i istina i ako je uprava toliko sposobna da kao prema nekima ima vozarine 20-30 % visu od ostalih brodara gdje je novac ,zasto reprogramiraju dugove umjesto da ih s tim novcem smanjuju.jasno je i pticama na grani zasto se govorilo o dokapitalizaciji,kupovini jadroplova i jos mnogo cemu.svi znamo da im transparentnost nije jaca strana a svi znamo i zasto.

Uf ako si od 2008. onda je zahebano, nije ti lako,,,, ja sam ufff cca 20 godina… pa sam prosao komplet ringispil… i za sve nove je najgore se ukljuciti kad budu sve sretni i zadovoljni kako si i ti napravio 2008, čista kocka, ne investiranje …
probaj si izracunati kako bi prosao da si zadnjih 20 godina stavljao isti iznos svakih 2-3 mjeseca.. uz korekciju da kad je nesto vec nabrijano da svi kokodacu, onda sigurno skratis poziciju za neki %, a kad je debelo podcjenjeno onda pojacaj ulaganje, bar ja tako radim, naravno uz diverzifikaciju …

Nemam kristalnu kuglu dali ce -50% ili +100%,,, ali razvojem situacije na trzistu i trenutnom pozicijom, svatko procjenjuje za sebe 😉 meni je bila ok i na 100 i na 3500, ako cca znas sta radis i imas strpljenja

A da necemo videti na starim cijenama isto je pitanje, ni ja ne vjerujem za brzo,,, ali nikad ne reci nikad, uvijek postoje neki rekordi da se ruse, tko zna sta ce bit za 20 godina, ni vidoviti milan i baba vanga

pridružujem se dečkima koji su ostavili kosti ovdje. i ja sam na TK od famoznog HT i od crobexa na 5000. svega je bilo; nekoliko IPO, maznula se lova na INI, HT, dalekovodu, viro, tisak i sl., a zaglavilo se u ATPL. osokolio me dobitak, htjedoh na vanjsku burzu ići, no komunikacije nije bilo sa inozemnim tržištem, a gdje je i bilo (mislim jedino HPB), provizije su bile masne, sve neorganizirano i neprecizno pa sam odustao . trepnuvši, ATPL se strmokrobeksnula na 100 kn i dalje je puzanje – penjanje prema dnu do kojeg se mislilo da ni u snu neće doći. aduti atpl, nekada novogradnje – već otišle ili ocvale. tečajevi, literatura, FI i svi promatrani parametri po kojima bi trebalo poslovanje pratiti vrijednost dionice – u HR ne vrijedi. mala bara prepuna krokodila je stvorena za pučki juriš na prvomajski grah i ovdje nema kruha. presporo to sve ide, premalen je promet i dok sam čekao i čekao, učio sam – i ostario. kad sumiram sve, nadam se da ću izaći sa negativnom nulom u ovih 10 godina +. da sam oročio novac po srednjih 4%, a bilo je i 6%, bio bih u debelom plusu, ne bih imao sijedih, pojma ne bih imao o burzi, bio bih deblji, ali očuvanijih živaca i zdravlja. ovako ispada da sam platio da mi bude lošije, a taj logički sklop je prikladan za RH. ne radim sa malom lovom pa mi je isplativije bilo preseliti se vani i ne tražiti posao, nego u unajmljenom stanu u inozemstvu trgovati kući i na taj način uštedjeti na proviziji naših brokera koji kontaktiraju vanjske brokere. koja je poanta ove pisanije? ovdje nema zarade od rada (ništa se ne proizvodi, a intelektualni rad je podcijenjen), velike preprodaje (kome prodati nešto?) i svatko tko je malo ambiciozniji, otići će. da mi se ponovo roditi sa ovim znanjem…

Nekako mi izgleda da smo mi svi koji smo duže u atpl čak i pretjerano oprezni jer nas “povijest” nije mazila no sad smo stvarno (ne i prvi put od 2010) pred “vratima raja” i nadam se da ovaj put veeeeelika nagrada neče pobjeći…..več “samo” ovakve razine vozarina do kraja godine mogu ovdje učiniti pravi spektakl, čak i puno veči od očekivnog……i baš zato ako se nisam bojao gubitka u prošlosti kada su vozarine bile loše neću se ni sada bojati velike premije ako vozarine nastave ovako jel inače ispada da je “strah” od dobiti veči od straha gubitka…..očekujem nemoguće…….nadam se najboljem a spreman sam i na najgore……ako nismo paničarili kad je ludo padalo neču ni sad kad raste……karte su ovaj put drugacije podjeljene…..dionica atpl svakim danom vrijedi više od keša na računu…..i to jako,jako…..

Da. Rastemo koliko, 2-3 mjeseca, od cca 280 kn naovamo i već neki strah od rasta. Tobože, treba brže bolje prodat. A padalo se 10 godina s povremenim kraćim rastom. Već smo zaboravili da dionice mogu i rasti. Zašto rast ne bi potrajao iduće 2-3 godine s povremenim korekcijama. Slažem se s kolegom hugh: ako nisam strahovao prilikom pada do ispod 100 kn, zašto bih se sad pribojavao rasta.
Ja sam na ZSE od kraja 2006. godine. Prijavljen na ovaj forum od 05.10.2007. i prošao sam sito i rešeto. Kao što je kolega Jethro napisao, onaj rast tijekom 2007. nas je toliko osokolio da smo imali osjećaj da ni ne može biti drugačije. Ali je ZSE pokazala svu svoju brutalnost tijekom 2008. godine. Mogao sam i trebao bolje. Ali lako je biti general poslije bitke. Da sam bar osjećao malo straha u vrijeme kad je krenuo brutalni pad, vjerujem da bih već danas osigurao egzistenciju sebe i svoje obitelji. Jedino, što moram priznati, nisam bio pod stresom od gubitka jer sam ulagao uvijek “višak sredstava”. Dobro sam spavao i kad su dionice najbrutalnije padale. I što sad!? Da se pribojavamo rasta!
I kolega amerikanec je jednom napisao da je prodao ATPL po cca 2.800 kn (ne znam koji mu je ulaz bio). Fino je vjerojatno kapitalizirao dobitak, ali dionica ATPL je išla sve do 3.800 kn. Zamislite kolika bi bila kapitalizaciju da je imao još malo strpljenja. E upravo zato nemam namjeru strahovati od rasta kad nisam strahovao ni prilikom pada. Ili ću kapitalizirati pošteno da mogu praktički napustiti burzu ili ću se pomirit s pošteni gubitkom. Kikiriki dobici me nikad nisu zanimali. Il pukovnik, Il pokojnik.

(ex maratonac, ex neumoran, ex maratonac_) - 05.10.2007.

New Report

Close