Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
Bilo bi dobro da AP postane još transparentnija, npr. da objavi na Zse jesu li im panamax-i u TC povezanim s panamax index-om,…
Netočno, BDI je 01/04 bio 685, a 28/06 1354, a danas je preko 1800.
BVPS 426,17 kn
Pitanje tjedna na atpl je: kako ovaj tjedan skupiti neku “normalnu” količinu dionica a ne “uplašiti” ask da ode na 450 ako ne i 500 kn….
onaj na 375 danas… gdje li mu je bila pamet?
BVPS 426,17 kn
evo cijene na BV-u
što sada??
evo cijene na BV-u
što sada??
[/quote]
BV je rađen prije ovog sjajnog uzleta vozarina, stvarno stanje je vjerojatno dosta bolje + ulaže se u buducnost koja se za sada čini sjajnom..
Uz kontinuirani rast ili barem stabilnost ovakvih razina nije nemoguce da do kraja godine dostignemo duplu cijenu
morao sam otići pogleda u povijest kupnje 31.5.19. kupnja 281kn 😀
Kupovina ovog panamaxa u prosincu 2018. pokazuje se kao pun pogodak! Svaka čast upravi na dobro obavljenom poslu.
S ovim vozarinama samo ovaj brod uz cca. 99% operativnih dana koliko ima AP i s obzirom na veće cijene vozarina koje AP ugovara u odnosu na konkurenciuju i zaradom računajući period od 1.7.-31.12.2019. uz prosječnu zaradu u iznosu od 5000 USD po danu ( na sadašnjim razinama zarada po panamaxu cca. 7000 USD) i s ovim cijenama vozarina (predviđa se rast, ali nikad se ne zna, naravno) ove godine može zaraditi 5,5 milijuna kuna, a nek se uračuna i eventualni gubitak na ovom brodu od 500.000 kuna za prvo polugodište ( s tim da ne mora ni biti gubitak, dapače, no viditi ćemo u FI-u) to je cca. 5 M kuna zarade samo u ovoj godini.
6x panamaxa – cca 30M u periodu od 180 operativnih dana sa zaradom od 5000 USD po brodu (a kod AP na sadašnjim razinama je zarada 6000 USD)
6x supramaxa- ?
1X handy – ?
P.S. Matematika je nešto složenija u stvarnosti jer ne znam kako ugovaraju vozarine, tj. za koji period i po kojim kriterijima.
Noviji sam u brodarstvu pa se unaprijed ispričavam ukoliko je izračun netočan.
Slobodno me ispravite koji ste upućeniji.
Ne zovu Atlantsku bez razloga kraljicom burze…