Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
Još jednom ću vam ponoviti, IB oplođiva svoj ulog u Atpl sa preko 20tkn mjesečno koje prima u odboru.
Što vi imate od držanja Atpl? Ništa.
Nadalje, kad se izgradi apartmansko poslovni kompleks dobit će nekoliko stanova, prostora i parkirnih mjesta (u Dbk jedno parkirno mjesto u garaži vrijedi 100tkn – čisto da imate za usporedbu.)
Tako da se njemu ulog već isplatio i nema on potrebe “braniti” cijenu kako neki ovdje misle.
Za kraj, ako uspije uvaliti Atpl nekom fondu jednom u budućnosti tim bolje ali to je zadnji od ciljeva, nije ni toliko bitan sada.
I meni se jednim dijelom već isplatila kupnja na 270… ako već virimo u tuđe novčanike. Jalni narode.
Kolega Vorax a koja je tu logika?? Ako dobiva 20 000 kn mjesecno koliko ce mu trebati da vrati ulozeno?? Ne racunajuci moguci kapitalni dobitak od RIVp i dividendu od njih – 100 injak godina….Znaci ulozio je u ATPL da dobije stanove?? Pa mogao je prodati RIVp i kupiti cijeli kompleks….
Još jednom ću vam ponoviti, IB oplođiva svoj ulog u Atpl sa preko 20tkn mjesečno koje prima u odboru.
Nadalje, kad se izgradi apartmansko poslovni kompleks dobit će nekoliko stanova, prostora i parkirnih mjesta (u Dbk jedno parkirno mjesto u garaži vrijedi 100tkn – čisto da imate za usporedbu.)
Tako da se njemu ulog već isplatio i nema on potrebe "braniti" cijenu kako neki ovdje misle.
Za kraj, ako uspije uvaliti Atpl nekom fondu jednom u budućnosti tim bolje ali to je zadnji od ciljeva, nije ni toliko bitan sada.
Onda on i nije neki investitor. Uložio koliko, 50 mil kn (?) da bi dobio 20.000 kn mjesečno, stan i parking.
Tako da se njemu ulog već isplatio i nema on potrebe "braniti" cijenu kako neki ovdje misle.
Dobra !!!!!!!
Investirati 60 M Kn za povrat od 20.000 Kn mjesečno i parkirno mjesto.
Mislim da gosp. Bilbija ima puno konkretnije ciljeve.
U pravu ste da ne treba braniti cijenu.
Kupnja ili prodaja ovise samo o njegovoj procjeni i planovima.
Kolega VoraX, investitorski gledano kupnja od 100-400kn je odlična kupnja međutim kupujući velike količine od 400-650kn kratkoročno unazad 2 godine zgubitak….E sad strategija je očito bila da što prije sakupi dovoljan postotak dionica za ulazak u upravljačku strukturu firme što ima smisla ukoliko uložiš velike novce a što se na kraju višestruko isplatilo kod KORF/RIVP gdje je kupio većinu dionica KORF ekvivalent u RIVP između 3-5kn te zajedno sa NB uvelike utjecao na transparentnost prema dioničarima i vrhunsko upravljanje firme kakvo imamo danas. Vidljiv pomak na bolje je prisutan i kod ATPL a što se tiče cikličnosti sektora naredne 2-3 godine očekujem više pozitivnih stvari tako da suma sumarum tajming ulaska IB u ATPL smatram vrlo dobrim.
amerikanac, slažem se sa vašim stavom. Ne mislim da je njegova ideja o investiranju u atpl bila loša, dapače. Želim reći da njegovi ciljevi i strategija nisu isti kao i malih dioničara te se mali ne trebaju voditi za njim i njegovim kupnjama i navodnim obranama cijene.
Firma je OK, generira finu količinu love ali gdje je ta lova malim dioničaruma? Samo se uprava fudrava a malima šalju melankonične poruke o nemirnom moru i kako treba izdržati.
Mene kao kratkročnog ulagača veseli da se kočničar maknuo (ili ostao bez dionica) s prodaje, nema više obnavljajućih naloga sa po 60-90 komada na cijenu ispod zadnje ralizirane cijene.
Ukratko, nema prodajnih količina, a još kad špekulanti podebljaju BID ode ovo nebu pod oblake…
Ovi nalozi na kupnji od 300 komada koji se prikazuju samo
kada je uravnoteženje u 12h i 15:55h su skriveni zar ne?
To sam primjetio već par dana, pa me zanima što je to..
Da, to su skriveni.
i evo nas opet na početku, dugo je trajalo