zadovoljan sam izvješćem pri značajnom rastu EBITDA i to manjim brojem operativnih dana.
4q prihodi od prodaje veći nego 4q2017 a što po pesimistima nije se smjelo dogoditi,po njihovim najavama vezanim uz kretanje bdi indexa.
dobra šlokica za neke ali ne i za mene jer su ti rezultati u okviru mojih očekivanja.
dalje?
izgledno da će i u 1q pesimisti biti opet razočarani jer bdi kretanja neće se niti približno dramatično reflektirati kao posljedica TC.
po najavama uskoro nas očekuje i kraj trade war-a koji je dosta umanjio ukupan rezultat.trebat će se i dosta toga nadoknaditi,ići će i ugradnja scrubbera,smanjene brzina i izgledno veći rast demanda od suplya,pojačat će scrap…..
ima dosta bijelih miševa da bi usprkos na papiru lošeg starta kraj mogao biti barem dobar.
u najgorem slučaju da se u 2019 ponovi 2018 u 2020 bi se stvari trebale bitno poboljšati.
DA,trebalo,moglo,očekujemo,bijeli miševi….
u paketu ide i ono radi čega smo ovdje ako netko po vl izboru želi.
ovo je market garancije nema ali ako je izbor pravi može se riznica pozlatiti.za sada ovo je moj izbor.
piratski pozdrav
p.s.
kopka me nešto?ako se je izvješće znalo a znalo se je tada bi najava divke bila nespretna prije objave FI osim ako se nešto drugo u startu nije imalo u vidu?
time will tell
Misliš 4.5 miljUna …. Dok IB vodi glavnu riječ tamo treba se držati daleko. Prvo je želio dokapitalizaciji, pa sad ove gluposti sa dividendnom u ova olovna vremena. Prestašno.
[/quote]Nije ni miljuna ni miliona već milijuna. Kad se već ispravljamo…
A nigdje napisano da nije bilo prodaje brodova kao u 2017., nego čisto poslovanje, zanimljivi novinarčići 🙂
A sta reci, to su kvazi novinari, pisu cisto da nesto pisu, za necije interese,, oni neupuceni koji prelete samo preko naslova nasjednu…. ali to je HR, zato i jesmo tu gdje jesmo na zacelju EU
još malo po pitanju divke.
na skali u godinama svjedočimo pomacima na bolje i izgledno da je IB za to zaslužan u nekoj mjeri po pitanju izvještavanja.DA prostora da se dostignu vanjski standardi ima dosta ali svakim danom smo bliže izjednačavanju tog standarda pa i u ovom slučaju za divku vidim neke copy paste obrazsce.
kvartalne isplate izgledno ne možemo očekivati ali predujam možda kada se steknu uvijeti.
dodatno ni strani brodari koji su krenuli prije godinu dana sa isplatama divki nisu krenuli sa velikim iznosima već minimalno znači sve u skladu sa mogućnostima i u svoje vrijeme.
najava je dobra stvar za dioničare + dobro za one koji neće niti postati da u drugima ne moraju tražiti krivce za…
cudi me da dionica nije bar 50 % veca s obzirom da pomorcima ne refundiraju doprinose a primanja su na rate.ludo me zanima gdje ide taj novac od silne stednje i prodaje zadnjih godina
U EBITDU od 124 mil kn, i kupnju samo jednog broda od cca 80 mil kn, bez povećanja duga, urednu otplatu kte i za nase pojmove odlicne plaće. Na Tvoju žalost….😀
p.s. A mozda malo i u dividendu
Hahahah, koji hvalospjevi na EPS od 6,45 kn. Woooow, ludilo. 🙂 To bi u normalnom investicijskom svijetu značilo da bi cijena ATPL dionice opravdano trebala biti oko 80 kn sa obzirom da neće biti dividende do daljnjega, a sve preko je premija na budale. Sada samo nastavite lupati o perspektivi kao i zadnjih nekoliko godina.
smartastična računica kaže kada se brodovi prodaju nije dobit a kada se brodovi kupuju tada je gubitak?
🙂
koji je sljedeći zaključak?
veći prihod i dobit kao posljedica većeg broja operativnih dana je gubitak jer je posljedica troška,kupnje broda?
🙂
p.s.
momci na obali mora vam se priznat da ste muški uhvatili konope.
🙂
Hahahah, koji hvalospjevi na EPS od 6,45 kn. Woooow, ludilo. 🙂 To bi u normalnom investicijskom svijetu značilo da bi cijena ATPL dionice opravdano trebala biti oko 80 kn sa obzirom da neće biti dividende do daljnjega, a sve preko je premija na budale. Sada samo nastavite lupati o perspektivi kao i zadnjih nekoliko godina.
Savrsena rasclamba sadasnjeg stanja, dionica je precijenjena, no puno toga ce ovisiti o mogucem dealu USA-Kina, to moze drasticno okrenuti situaciju na marketu. Prekasno je za prodaju, a prerano za ulaz 🙂
Savrsena rasclamba sadasnjeg stanja, dionica je precijenjena, no puno toga ce ovisiti o mogucem dealu USA-Kina, to moze drasticno okrenuti situaciju na marketu. Prekasno je za prodaju, a prerano za ulaz :)
[/quote]
znači?
prekasno je za ulazak a prerano za prodaju?
momci na obali trebat će pojačanja na konopima kad čavlerice počnu popuštati
:))
malo šale neće nikog ubiti kad smo već svi uvjereni da smo na pravom mjestu zar ne?
neki na palubi,neki na obali.
win-win reklo bi se.
zadovoljan sam izvješćem pri značajnom rastu EBITDA i to manjim brojem operativnih dana.
4q prihodi od prodaje veći nego 4q2017 a što po pesimistima nije se smjelo dogoditi,po njihovim najavama vezanim uz kretanje bdi indexa.
dobra šlokica za neke ali ne i za mene jer su ti rezultati u okviru mojih očekivanja.
dalje?
izgledno da će i u 1q pesimisti biti opet razočarani jer bdi kretanja neće se niti približno dramatično reflektirati kao posljedica TC.
po najavama uskoro nas očekuje i kraj trade war-a koji je dosta umanjio ukupan rezultat.trebat će se i dosta toga nadoknaditi,ići će i ugradnja scrubbera,smanjene brzina i izgledno veći rast demanda od suplya,pojačat će scrap…..
ima dosta bijelih miševa da bi usprkos na papiru lošeg starta kraj mogao biti barem dobar.
u najgorem slučaju da se u 2019 ponovi 2018 u 2020 bi se stvari trebale bitno poboljšati.
DA,trebalo,moglo,očekujemo,bijeli miševi….
u paketu ide i ono radi čega smo ovdje ako netko po vl izboru želi.
ovo je market garancije nema ali ako je izbor pravi može se riznica pozlatiti.za sada ovo je moj izbor.
piratski pozdrav
p.s.
kopka me nešto?ako se je izvješće znalo a znalo se je tada bi najava divke bila nespretna prije objave FI osim ako se nešto drugo u startu nije imalo u vidu?
time will tell
odlican presjek poslovanja,lucidno predviđanje stanja i kretanja, moj naklon za opsirno i sadrzajno citljivo stivo ,iako meni puno nepoznatih rijeci i kratica koje uglavnom nista ni ne znace (bar u nas) niti imaju mrtve veze sa cijenom dionice.
Uglavnom da skratim ,umjetnost je zamotati nesto nevidljivo i nepostojece u celofan i staviti crvenu sjajnu masnicu i prodati muda za bubrege i to ti odlicno ide moram priznati.gdje ostali ljudi vide praznu casu ti zamisljas i pun bokal negdje koji nije u kadru.svaki od nas ima barem 10 prijatelja koji ce kupiti/prodati dionicu zahvaljujuci tvom iscrpnom a praznom izvjestaju i viđenju sto nije losa ideja ili bar pokusaj.