ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Meni se cini da Uprava puno vise brine o cijeni dionice nego o poslovanju. Bilo bi im pametnije da se fokusiraju kako izdrzat i opstat na brodarskom trzistu nego da se bave aktivnostima koje su trenutno trivijalne. Pa sektor je u teskom kolapsu, firma se bori za opstanak (i super im ide), vozarine tonu ko kamen, dobit za 9 mj. je oko 3,50kn po dionici a oni mudruju o dividendi…

a jbga ako su zadnjih 10 godina preživjeli uz povjesno niske vozarine bez potresa, dokapitalizacije…. od kuda uopće ideja da ne vode brigu o poslovanju? pa u super godinama su napravili šta je i trebalo, ne isplaćivati previše dividendu nego baš investirati u sektore koje možeš prodati kad ti zagusti kako su napravili sa hotelima.
a to što nekima nije bilo 100 kn dovoljno nisko, nebi im bilo ni 50, kao ni sad 300..
ista stvar za ulpl, danas nikome nije zanimljiva na 70 ….
[/quote]
Potpisujem!
Uprava radi odlicno (ako se mene pita), ima gresaka ali tko ih nema…
Jednostavno dojma sam da ih, dok IB nije usao u NO, cijena dionice uopce nije zanimala, dok je sad susta suprotnost. Svim mogucim alatima se pokusava opravdati i povecati cijena sto je super za dionicare/vlasnike dok za samu kompaniju nema nikakve koristi.
Problem je sto su sve obiteljsko zlato prodali, nema vise plana B ili C, preostao je samo plan A, rast vozarina, koji nikako da krene…
P.s. grijeh je u istoj recenici stavljat ULPL (zivog mrtvaca) i ATPL

Rastimo zajedno...

A budemo vidjeli jel grijeh, ja se nadam da ce mi kroz duzi period donjeti vise nego atpl na ulozeno.. jbga kad volim riskirati, pogotovo na ovim vrijednostima, uostalom oboje posluju na svjetskom trzistu, i ne ovise od HR gospodarstvu i ovom apsurdistanu

jel ovi startuju u 11?

mi smo ipak zemlja slučaj

+ 4,5 miliona kvartalna… 9 godišnja.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

slabo pozitivno, ali za ovakva vremena bolje od minusa,
30% u dividendu, to će biti 0,000000000000000000000 i nešto po dionici
forumaš,

čekaj dok Igor pričepi

ako im je u zadnjem kvartalu, koji je bio odličan što se tiče vozarina, ovakva mala dobit, što će tek biti za 1Q ove godine gdje su vozarine žestoko pale??

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

EBITDA* za 2018. godinu iznosi 124,1 mil. HRK i u odnosu na 2017.g je veća za
45,67%, nakon odbitka jednokratnih efekata (EBITDA marža 31,8%).
Dobit po dionici ** za izvještajno razdoblje iznosi 6,65 HRK.x 30%
ma bit će to love, samo treba imati puno dionica

Pa toliki plus u 4.kvartalu je i više nego dobar, cijela godina sasvim zadovoljavajuća s obzirom na prijašnje.

forumaš,

čekaj dok Igor pričepi

Ako je dobit nakon oporezivanja 9 milja kuna, a onda je dividenda cca 1,20 kn po dionici. Eto, zašto odluka…

(ex maratonac, ex neumoran, ex maratonac_) - 05.10.2007.

forumaš,

čekaj dok Igor pričepi

Nemoj tako. To je nešto oko 2 HRK po dionici minus porez. Inače, ova grafika im je velika novost i osvježenje koje bi trebalo biti napredak u korporativnoj kulturi. Ali je toliko primitivna da me sve skupa pošteno nasmijalo. Daleko je to od inozemnih standarda kao i od onog što su Valamar ili Atlantic npr. postavili na zse kao ogroman iskorak u odnosu na druge.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

U stvari imaju i zadržane dobiti pa bi moglo biti i nešto više.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

forumaš,

čekaj dok Igor pričepi

Ako je dobit nakon oporezivanja 9 milja kuna, a onda je dividenda cca 1,20 kn po dionici. Eto, zašto odluka…
[/quote]
Da… pogriješio sam… To je cca 2,15 kn po dionici.

(ex maratonac, ex neumoran, ex maratonac_) - 05.10.2007.

New Report

Close