ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Oni zakolju svaku dionicu na kojoj počnu prodavati. I to rade često puta bez ikakvih jasnih kriterija. Kod ATPl to već traje godinama. Ne mogu i necu tvrditi ništa, pogotovo neću za ATPL, jer ne znam, al na nekim drugim ulaganjima bih rekao da na njihove prodaje treba gledati doslovno – kao na priliku.

Oni prodaju ATPL od 100-tinjak kuna, jer se rješavaju netemeljnog biznisa.

http://www.zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/ATPL_stjecanje_otpustanje_2018__3011201894532.pdf

Evo da se nadovežemo na kolegu DonJuana

Mislim da je ovo nemoralno i nekorektno. Nek fino CO izađe i nadzornog odbora firme. Tamo su sami izabrali sebe i na silu uništavaju dionicu i firmu neodgovornom rasprodajom velike količine dionica. Ako misle a sigurno misle izaći iz vlasničke strukture nek se povuku iz nadzornog odbora jer očito je da im do firme i nije stalo. U vlasničkoj strukturi je također nemali broj malih dioničara kojima se na ovaj način nanosi ogromna šteta neodgovornom rasprodajom dionica, ja bi rekao od krajnje neodgovornog vlasnika. Mislim da bi se taj dio dioničara trebao udružiti i izabrati svog člana na slijedećoj izbornoj skupštini društva.

Sokrat: Vidiš li prijatelju ona tri čobana? Sve dok oni mogu da nadglasavaju mene i Platona i uslijed toga da donose odluke, ja u demokraciju ne vjerujem.

Pojavio se novi u TOP 10
SZAIF d. d. 19.766
Izgleda da su oni kupili 4453 dionica u srijedu od CO.

http://www.zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/ATPL_stjecanje_otpustanje_2018__3011201894532.pdf

Mislim da je ovo nemoralno i nekorektno. Nek fino CO izađe i nadzornog odbora firme. Tamo su sami izabrali sebe i na silu uništavaju dionicu i firmu neodgovornom rasprodajom velike količine dionica. Ako misle a sigurno misle izaći iz vlasničke strukture nek se povuku iz nadzornog odbora jer očito je da im do firme i nije stalo. U vlasničkoj strukturi je također nemali broj malih dioničara kojima se na ovaj način nanosi ogromna šteta neodgovornom rasprodajom dionica, ja bi rekao od krajnje neodgovornog vlasnika. Mislim da bi se taj dio dioničara trebao udružiti i izabrati svog člana na slijedećoj izbornoj skupštini društva.
[/quote]
To ti je i prilika da jeftino kupiš dok ima…sjetimo se samo Himr koji se prodavao na veliko na 500 kn a …privatizacija išla po 815…svemu dođe kraj pa i prodaji CO.

[/quote]

A čime to oni točno “uništavaju” bilo sto ili koga?

Pa oni imaju pravo donositi odluku o kupnji ili prodaji sukladno njihovom vlasničkim i poslovnim interesima. Ne donosi odluku o tome isključivo član NO koji je imenovan u društvu gdje oni participiraju značajnim udjelom. Kad rasprodaju dionice ili kod prvog sljedećeg reizbora nadzornika ili možda i redovite odnsono izvanredne skupštine društva, njihovom će predstavniku mandat regularno završiti ili će ga skupština većinom opozvati i istodobno imenovati nekog novog člana ili vise njih.

I odakle ti ideja da netko prodajom dionica nekome nanosi stetu? Na koji način?

Iz perspektive eventualne pravosudne odgovornosti, ključno bi bilo dokazivanje da je bilo kakvim postupanjem nanesena šteta društvu, a ne dioničarima. Odšteta za dioničare se može samo indirektno dokazivati i zahtjevati prema nastanku i dokazivanju štete samome društvu. Prodaja ili kupnja dionica na uredjenom trzistu sukladno zakonu i/ili pravilima trgovanja uz odgovorajuce javne objave, gotovo je sigurno nije počinjena šteta društvu, a ni njegovim dioničarima.

US and China agree 90-day trade tariff ceasefire after China agrees to buy ‘very substantial’ amount of American goods

As part of the ceasefire deal, China agreed to purchase a “very substantial amount of agricultural, energy, industrial, and other product from the United States to reduce the trade imbalance between our two countries. China has agreed to start purchasing agricultural product from our farmers immediately”.

https://www.scmp.com/economy/china-economy/article/2175987/trump-and-xi-agree-trade-war-truce-and-no-extra-tariffs

Pojavio se novi u TOP 10
SZAIF d. d. 19.766
Izgleda da su oni kupili 4453 dionica u srijedu od CO.

Lijepo je vidjeti da se nakon jako dugog vremena u kupnju uključio investicijski fond. Svi se sjećamo kako je bilo i kakav je bio rast u vremenima kada su se fondovi uključivali u kupnju.

Vidim različita gledišta na način na koji Croatia osiguranje prodaje dionice Atlantske plovidbe i što time čini postojećim dioničarima Atlantske. Jedno kolege Bonjour_ada, koje i sam duboko dijelim, kao dioničar Atlantske, a drugo kolege DonJuana, koje mi izgleda kao stav odvjetnika Croatia osiguranja.

Nadodao bih samo još vezano uz način izlaženja Croatia osiguranja iz Atlantske, da nije protuzakonito niti izlaziti iz osiguravateljskih usluga Croatia osiguranja.

CO izlazi godinama a market sa svojim likvidonosnim slabostima nije u stanju apsorbirati te količine pri postojećem interesu koji je plod stanja kakvo je u dry bulku ali ako se to stanje promjeni a i najnovija procvala ljubav na relaciji peking washington govori tome u prilog tada bi se ta apsorpcija mogla značajno ubrzati.
mislim realno bi bilo za očekivati a greške su uvijek moguće ako radi ničega tada radi onog što će tek usljediti a pošto vidoviti nismo…
kupiti ili prodati treba budućnost tko je bliži istini?
ovi što vide čašu napola praznu ili oni koju je vide napola punu time will tel.
p.s.
bilo je i većih dioničara na drugim dionicaama koji su izlaskom štopali,rušili a ničija nije do zore gorila tako da…
štose tiče mudrosti rasprodaje u predmetnom slučaju postavlja se legitimno pitanje:
dali su i na >600 znali da žele izaći u ovom razmjeru?
jer ako jesu tada su mogli prodati po značajno većoj cijeni samo su trebali dati mali diskont i netko bi preuzeo paket,jednostavno takva su bila vremena.
da se je to tada odradilo bilo bi bolje za sve uključene,ovako se cijedi dok se neće iscijediti.
a možda i griješim pa nas netko iznenadi?
nebi bilo prvi put…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

puno laprdanja ni zašto, neće pa neće preko 400 kn :-PPP

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Vidim različita gledišta na način na koji Croatia osiguranje prodaje dionice Atlantske plovidbe i što time čini postojećim dioničarima Atlantske. Jedno kolege Bonjour_ada, koje i sam duboko dijelim, kao dioničar Atlantske, a drugo kolege DonJuana, koje mi izgleda kao stav odvjetnika Croatia osiguranja.

Nadodao bih samo još vezano uz način izlaženja Croatia osiguranja iz Atlantske, da nije protuzakonito niti izlaziti iz osiguravateljskih usluga Croatia osiguranja.

Zar je AP toliko sitna i bez utjecaja da ne može sa CO naći riješenje. Prave firme itekako vode brigu i o tim stvarima. Ovako smo u zoni nagađanja pa ispada da je kaos a kad je kaos znači da nema reda. AP (upravu i NO) bi itekako trebalo biti briga tko kupuje dionice koje CO prodaje jer im je to između ostalog i dio profesionalne obaveze. Pa ja bi između ostalog gledao i vlastiti interes da me netko, bez referenci ali sa kapitalom, ne izbaci sa dobro plaćene pozicije, a to im se može dogoditi vrlo lako jer imovinu AP sada može dobiti vrlo jeftino ili ju je već dobio.

Sokrat: Vidiš li prijatelju ona tri čobana? Sve dok oni mogu da nadglasavaju mene i Platona i uslijed toga da donose odluke, ja u demokraciju ne vjerujem.

New Report

Close