ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

To znači da ugovor od 26 000 usd objavljen ranije u cijelosti ostaje Atlantskoj.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

Lijepo su zaradili u odnosu na prošlogodišnju prodaju sličnih samo malo tromijih brodova.
http://www.atlant.hr/6novostien.php?pid=3&p=&cat_id=&search=

“On 5th April 2017, Atlantska plovidba d.d. concluded agreements on selling two vessels, namely, m/v Libertas and m/v Imperial for the total price of 27 million USD.”

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

A gledajte, što se tiče likvidnosti ATPL je među najlikvidnijim dionicama na burzi trenutno.
Pogledajte ostatak tržišta, na dosta nekad popularnih dionica je 1 do 2 transakcije dnevno sa 20k kn prometa. Nije ni ATPL otok, koliko god bila dobra dionica, isto kao i RIVP, a obje su bluechip dionice.
Ova mantra o jednoj osobi nije istinita s obzirom na broj komentatora na ovoj temi i broju komentara ima sigurno preko nekoliko osoba koje ovo prate 🙂

Lijepo su zaradili u odnosu na prošlogodišnju prodaju sličnih samo malo tromijih brodova.
http://www.atlant.hr/6novostien.php?pid=3&p=&cat_id=&search=

"On 5th April 2017, Atlantska plovidba d.d. concluded agreements on selling two vessels, namely, m/v Libertas and m/v Imperial for the total price of 27 million USD."

Lijepa izravna zarada od 1.5 milijun USD plus manje plaćene kamate zadnjih više od godinu dana. Ovaj brod bi trebao biti isplativiji i u eksploataciji – lakši je i ima veći kapacitet skladišta jer nema duplu oplatu.

Bila je dividenda i 2009.

Da cini mi se da je bila dvije godine zaredom, prve samo lova, a poslije i dionice kada su uveli porez na dividendu

Genijalan potez. Kupili su Panamax Pelagos 75.000 dwt za 12 mil usd
Ugovorili TC za putovanje baltic-indija 26.000 usd dnevno dok je prosjecni svjetski TC za Panamax putovanje cca 12.000 dnevno.
Ovo je svjetski rekord.
Stvarno su jedan od najboljih bulk brodara u svijetu.

Grupa Atlantske plovidbe je tijekom prvih devet mjeseci ove godine ostvarila ukupne konsolidirane prihode u iznosu od 275,5 milijuna kuna. Ukupni rashodi su iznosili 270,8 milijuna kuna. Ostvarena dobit Grupe koja uključuje dobit pripisanu imateljima kapitala iznosi 4,6 mil. kuna, a to je gotovo deset puta manje nego u istom lanjskom razdoblju kad je dobit iznosila 42,5 milijuna kuna.

Kolega truth, ove godine nisu prodali ni jedan brod, a danas su objavili da su kupili jedan i na razlici prodajne cijene broda od prošle godine i kupovne cijene ovog sada broda zaradili 1.5 milijuna dolara.
Respect, pa ti vidi tko je dobar mešetar!!

ovaj info da je dobit iznosio deset puta manje nego prošle godine je paušalna ocjena jer nije bilo jednokratnih prihoda od prodaje brodova.

Iduće ili prekoiduće godine kada prodaju stanove i apartmane i dobit bude 100 mil kn, onda će ekipa tvrditi da to ipak nije održivo jer se eto desilo od prodaje, a sada eto nema prodaje brodova, pa je dobit pala.

Pa valjda meštri koji to rade cijeli život znaju bolje od mene ili vas kada nešto treba prodati ili kupiti?

Kolega truth, ove godine nisu prodali ni jedan brod, a danas su objavili da su kupili jedan i na razlici prodajne cijene broda od prošle godine i kupovne cijene ovog sada broda zaradili 1.5 milijuna dolara.

ovaj info da je dobit iznosio deset puta manje nego prošle godine je paušalna ocjena jer nije bilo jednokratnih prihoda od prodaje brodova.

Iduće ili prekoiduće godine kada prodaju stanove i apartmane i dobit bude 100 mil kn, onda će ekipa tvrditi da to ipak nije održivo jer se eto desilo od prodaje, a sada eto nema prodaje brodova, pa je dobit pala.

Pa valjda meštri koji to rade cijeli život znaju bolje od mene ili vas kada nešto treba prodati ili kupiti?

od nove godine dionica je u padu sad neka mi dezurni znalci objasne zbog cega ako je sve tako pinky
sto se tice stanova znamo koliko je trajala agonija prodaje stanova u novoj poslovnoj zgradi i koliko se puta korigirala cijena.nadalje brodovi su pod hipotekom znaci nije vlasnik ap nego banka isto kao kada kupis automobil a nisi isplatio kredit za istog.meni nije namjera pisati crno ali me cinjenice vuku na to i ne znam kakve veze ima ista s icim ako od tog ne vide koristi mali dionicari ove druge necu spominjati oni ce se ionako vec snaci kao i uvijek.

Genijalan potez. Kupili su Panamax Pelagos 75.000 dwt za 12 mil usd
Ugovorili TC za putovanje baltic-indija 26.000 usd dnevno dok je prosjecni svjetski TC za Panamax putovanje cca 12.000 dnevno.
Ovo je svjetski rekord.
Stvarno su jedan od najboljih bulk brodara u svijetu.

postovani profesionalni navijacu ,
ta vozarina nema veze sa BDi kako to lijepo uspoređujete,to je neka druga prica

Cijelo tržište je palo od 15.03. prošle godine, dok se ATPL opirala do početka ove godine, kada je i nju povuklo prema dolje. Pa jel vi pratite na gledalici na što se svodi zse? Dvije tri sporadične transakcije, dok se sa velikom većinom papira ni ne trguje.

Pa ovako nije bilo ni 2000.godine, a sada je 2018.

Ako se nešto ne pokrene uskoro, bez problema se može zse pripojiti bečkoj ili nekoj većoj burzi i biti podružnica…

kad ti apartmani, stanovi ili što već budu gotovi…ide nova kriza…i vjerojatno će svijet zagaziti u novu recesiju…baš me zanima tko će to kupovati…i po kojim cijenama?
a cijene vozarina su krenule nizbrdo…onih koji su zazivali rapsodiju za ovu godinu i neviđeni oporavak cijena vozarina…ne može ih se više naći na forumu ni s povećalom….preko noći su umirovili svoje profile…

kad ti apartmani, stanovi ili što već budu gotovi…ide nova kriza…i vjerojatno će svijet zagaziti u novu recesiju…baš me zanima tko će to kupovati…i po kojim cijenama?
a cijene vozarina su krenule nizbrdo…onih koji su zazivali rapsodiju za ovu godinu i neviđeni oporavak cijena vozarina…ne može ih se više naći na forumu ni s povećalom….preko noći su umirovili svoje profile…
[/quote]

da kako da ne, dolazi kraj svijeta, ogroman meteor će nas pogodit i nema nam spasa..pa da prodaju m2 i po 2k eur sto je smijesno za dbk opet imaju dobru zaradu a gdje su jos 147 parking mjesta koji se u dbk-u traze po zlato..
za tvoju informaciju kolega marcipan u usporedbi sa 2017. ispod su ti otprilike prosjeci za ovu godinu a nezaboravimo da je pred nama još tradicionalno najbolji period u godini za dry bulk kad raste potražnja za ugljenom do kraja godine radi sezone grijanja:

BCI +20%
BPI +19%
BSI +24%
BHSI +14%

cjene vozarina se kreću gore dole od poćetka godine, ali glavno da je prosjek za oko 20% bolji u odnosu na lani, i ako 2019. bude od 15-20% bolja nego ove godine a nema razoga da ne bude jer svjetska trgovina raste od 3-4% godišnje.. i sa velikim dijelom tonaže koja će biti van pogona zbog ugradnje scrubbera i povećanja scrapa starije tonaže zbog istog razloga onda smo na konju..i to vam je kolega marcipan realna slika bez ružičastih naočala, da ih stavim bila bi još bolja..
dosta mi je takvih koji dozivaju smak svijeta u uvijek sve gledaju crno.

New Report

Close