ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

zar stvarno mislite da će te vi kao dioničari (osim nekih) išta vidjeti/ dobiti od silnih milijuna od prodaje ili najma stanova?

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

Dobit će novce unaprijed za stanove i apartmane, i sa tom lovom kupiti brodove.

Da rezmiramo,
U posljednjih 10 godina ostali smo bez gradjevinara i brodara, narodnih dionica koje su bile raj (nekima pakao) i za trejdere i za investitore.

Rastimo zajedno...

Zanimljivo,
Vecina odusevljena s novim materijalnim cinjenicama, ali nitko ne kupuje dionice ATPL na trzistu.
Dosta luda situacija, ni sam ne znam je li mi ovo dobro ili ne…
Trenutno nemam ATPL

Rastimo zajedno...

http://www.zse.hr/default.aspx?id=87531

Opa, kakav projekt se sprema, ovo će biti jedno jako lijepo ulaganje. Uprava pokazuje da je spremna za veliki iskorak. Čekamo dežurne hejtere da nas opet okupaju svojim suzama.

106 stanova i apartmana te poslovni prostori u Dubrovniku. Ništa za dodati.

Pozdrav sa pučine!

isto sam si i ja mislio. uglavnom, matematika svakako na razini. e da, btw. Croatia je ponovo pokrenula rasprodaju na ovim razinama, ajde sad kada ste vec uvjereni u blistavu buducnost zbog zgrade lijepo iskrcajte tih 25 mil Kn i rijesite se problema koji vas muci.

http://zse.hr/default.aspx?id=87525

Ne mogu više slušati ovakve poput gospodina Smarta koji misle da su popili svu pamet ovog svijeta pa pljuvaju po forumima bez ikakvih pravih argumenata svojim plitkim i nepromišljenim komentarima. Možda gospodin misli da je smart, iako se nebi dalo zaključiti sudeći prema plitkim i nepromišljenim komentarima koje ostavlja na ovom forumu kao i još neki pojedinci…

Znači, ti se danas registrirao na forum u namjeri da mene isprovociraš i tebi moderator odobri tvoj debilan post o gradnji stanova i izračunu iz vrtića vjerovatno u namjeri da se ja sa tobom sada raspravljam tu u vezi toga? Svašta.
[/quote]

uzvrpoljila se ekipa na ovoj temi…ne vidim što polovica ljudi piše zbog cenzure…ali vidim da je neka nervoza…
ima ekipa koja zdušno brani upravu i NO, bez obzira na poteze koje ovi vuku…
prema njima…sve što je do sada uprava napravila i No amenovao…napravljeno je izvanredno….a sami dioničari nemaju pojima po kojim cijenama je rasprodana imovina…
pa zar vas kao dioničare ne zanima po kojoj su cijeni prodani hoteli?
neki su se ovdje pogubili na vlastitoj računici…kako kažu matematici 3. razreda…prvo…nekretnine su im jako unosan biznis…pogotovo u Dubrovniku…onda u idućem postu objave…kako to i nije baš profitabilno….nego to je bila diverzifikacija…zahvaljujući kojoj je kompanija preživjela…pa sada kad ulažu ponovno u nekretnine…to je sada ponovno unosan biznis….
a ima na stranicama atpl da imaju registriranu djelatnost uvoza-izvoza uredske opreme i kancelarijskog materijala…možda da počnu uvozit i prodavat kemijske olovke u Dubrovniku…onda bi to bilo najprofitabilnije…
jel vi sebe čujete šta govorite?
tvrtka je prodala 2 vrlo unosna hotela koja je imala….sad nakon 4 godine…ide opet ulagati u hotele…pa to kao da su iskazali 200 milja dobiti u 3q…pa ne znaju kud bi s lovom…pa ono…ajmo uložit malo u nekretnine…imamo dosta brodova koji mlate masnu lovu…ajmo nešto uložit u nekretnine…
pa bolje da su prodali brodove nego hotele…siguran sam da su im hoteli u ono vrijeme donosili više nego brodovi…
nema oporavka vozarina…nema brodova…nema hotela…o dobiti bi se dalo raspravljati dal je ima ili nema….čega ima? ima dioničara koji vjeruju upravi i NO…i ima IB…
vi koji ste kupovali dionice atpl? radi čega ste ih kupovali…zašto ste dioničari ove kompanije? ja sam mislio jer vjerujete u bolje dane što se tiče cijena vozarina i plovidbe…sad ispada da ste svi lovci na nekretnine…kažem vam ja…još malo pa ćete bit glavna konkurencija Narodnim novinama…

Svatko tko ima ikakav doticaj s turizmom zna da je tu zlatna koka. Tako da bi bolje bilo da se još žešće uhvate toga i da im od “plovidbe” ostane tek samo ime.
Zato veliki palac gore za ovo što smo vidjeli i u obavijesti!

Lako je biti general poslije bitke.

ne…poanta je u tome da uprava kao ni NO ne znaju kuda bi i kako bi s ovom kompanijom i da srljaju…
ti hoteli bi danas vrijedili više…a sigurno bi na njima u ove 4 godine zaradili više nego što su na brodovima…
znači…netko sjedi u upravi i NO…pod pretpostavkom da je dovoljno stručan da može pročitati izvješća…i na osnovu toga odlučiti, ako se treba nešto prodati…što će to biti…brodovi koji gomilaju gubitke…ili hoteli na atraktivnim lokacijama…koji generiraju dobit…
dioničari nikada nisu dobili odgovor zašto su prodani hoteli i po koliko, a ne brodovi…a niti je tko iz uprave ili NO zbog tih loših poteza podnio ostavku…
a isto tako…dioničari neće znati ni sada…koliko će koštati ti apartmani ili što će već biti…dakle…dioničari ne znaju ništa…

Evo konačno razloga zašto je Bilbija kupovao ove dionice.
U pozadini svega je nekretninski biznis u Dubrovniku na čemu
trenutno ne možeš izgubiti, a on je godinama radio u Zabinom
nekretninskom odjelu, tako da zna taj biznis u dušu. Kao dioničar
smatram da je to odlična diverzifikacija jer uvijek nakon 7 sitih godina
dolazi 7 gladnih, te je silna količina nekretnina i pokretnina i spasila ovu
firmu kada je bdi bio na 300 bodova i prijevoz rasutih tereta je bio neisplativ.

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/oNJ9d7gwpX3cidebbgpHPw==.pdf

očekujem da onda počne kupovati dionice VART…tamo svi isto špekuliraju s nekretninama…a ne s core biznisom…samo zaboravljaju…da je većina njih založena…

Evo konačno razloga zašto je Bilbija kupovao ove dionice.
U pozadini svega je nekretninski biznis u Dubrovniku na čemu
trenutno ne možeš izgubiti, a on je godinama radio u Zabinom
nekretninskom odjelu, tako da zna taj biznis u dušu. Kao dioničar
smatram da je to odlična diverzifikacija jer uvijek nakon 7 sitih godina
dolazi 7 gladnih, te je silna količina nekretnina i pokretnina i spasila ovu
firmu kada je bdi bio na 300 bodova i prijevoz rasutih tereta je bio neisplativ.

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/oNJ9d7gwpX3cidebbgpHPw==.pdf

očekujem da onda počne kupovati dionice VART…tamo svi isto špekuliraju s nekretninama…a ne s core biznisom…samo zaboravljaju…da je većina njih založena…
[/quote]

Nije isto Varazdin i Dubrovnik, to su dva razlicita svijeta. U Dubrovniku se snimala Igra prijestolja i Ratovi zvijezda. Ovi stanovi i apartmani ce planuti prije nego se zabije prva lopata, pazite sto vam kazem :-). Bitno je samo da ih prati respektabilna banka kao npr. ZABA 🙂 (nadam se kuzite smajlic) da ljudi steknu povjerenje da ce zgrada biti i izgradjena.

Lako je biti general poslije bitke.

ne…poanta je u tome da uprava kao ni NO ne znaju kuda bi i kako bi s ovom kompanijom i da srljaju…
ti hoteli bi danas vrijedili više…a sigurno bi na njima u ove 4 godine zaradili više nego što su na brodovima…
znači…netko sjedi u upravi i NO…pod pretpostavkom da je dovoljno stručan da može pročitati izvješća…i na osnovu toga odlučiti, ako se treba nešto prodati…što će to biti…brodovi koji gomilaju gubitke…ili hoteli na atraktivnim lokacijama…koji generiraju dobit…
dioničari nikada nisu dobili odgovor zašto su prodani hoteli i po koliko, a ne brodovi…a niti je tko iz uprave ili NO zbog tih loših poteza podnio ostavku…
a isto tako…dioničari neće znati ni sada…koliko će koštati ti apartmani ili što će već biti…dakle…dioničari ne znaju ništa…
[/quote]

Molim vas, citirajte neki svoj post s teme Atlantske plovidbe od prije četiri godine, u kojem ste upravi predlagali prodaju brodova i zadržavanje hotela.

New Report

Close