Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,15 | 1.839 | 39 | 47,10 | 48,30 | -6,00% |
Pozdrav, evo nam i q3. Nakon malo analize, možemo svašta zanimljivo pročitati.
Izvješće napokon pokazuje samo redovni prihod.
EBITDA za prvih devet mjeseci iznosi 83,9 mil kn!!!!
Sveobuhvatna dobit razdoblja 9.6 mil kn.
Krediti reprogramirani, dug smanjen, prihod manji samo za 10%, a plovimo sa manje brodova.
Operativni prihod manji samo 1.5% sa 513 operativnih dana manje
O jako važno TCE veći 28.5%
Ja sam više nego zadovoljan. Plovimo dalje s vjetrom u leđima!
Woodiron, hasenfeferi, alieni, mali veliki zeleni, komentari????
Pozdrav sa pučine!
Eto kolega kad vec prozivate samo za vas sam napravio laganu tehnicku analizu iz koje lijepo mozete vidjeti da je trend prema dolje i da je ozbiljniji otpor negdje na 300 kn. Ostalo je kako sam vec rekao samo jednokratni sum i napumpavanje cjene. Ko je bio pametan iskoristio je ovo napumpavanje da se istovari. (Datum na slici je gdje mi je kursor ostao nadam se da je to jasno)
Nemam pojima o core businessu…ali ja ne sjedim u NO…a čini mi se da ovaj sjedi samo zato jer ima para koje je odlučio upucati ovdje…na koji način može pripomoći u upravljanju i poboljšanju rada kompanije…ne znam…znam samo da se dioničari mnogo raduju kad dotični dokupljuje…
Valjda nije posao nadzornog odbora da upravlja kompanijom. I da, pare koje je stavio mu daju pravo da sjedi u NO ili da bira tko će sjediti u njegovo ime.
Valjda nije posao nadzornog odbora da upravlja kompanijom. I da, pare koje je stavio mu daju pravo da sjedi u NO ili da bira tko će sjediti u njegovo ime.
nije posao da upravlja…nego da nadzire upravljanjem…to je još veća odgovornost…pare su mu dale to pravo…jasno je zbog čega…samo ne znam kako će to pomoći dioničarima ove firme?
nije posao da upravlja…nego da nadzire upravljanjem…to je još veća odgovornost…pare su mu dale to pravo…jasno je zbog čega…samo ne znam kako će to pomoći dioničarima ove firme?
[/quote]
Valjda su ga ti isti dioničari i izglasali u NO.
[/quote]
Svakom dioničaru Atlantske plovidbe je u interesu da se kompanija razvija i da unaprjeđuje poslovanje. To je onda valjda i u interesu najvećeg dioničara, pa je za očekivati da dade sve od sebe da tako i bude.
Valjda su ga ti isti dioničari i izglasali u NO.
ma kakve to veze ima s time kako kompanija posluje? i kako netko s njome upravlja?
čovjek nema pojima o core biznisu…jasno je zašto su uprava, a i s njima dioničari, ga postavili u NO…isključivo zbog toga jer je čovjek digo cijenu dionice sa 100 kn na 700 kn u jednom momentu…na taj način je kupio mir upravi…koja zbog loših rezultata i krivih poteza…nije morala polagati račune dioničarima…koji su bili vrlo sretni time što cijena dionice raste…
to ti je kao da instaliraš nekog političara-moćnika na neku funkciju…a ovaj o tome nema pojima…samo zato jer je u odgovarajućoj stranci…tako i ovdje…ovaj ima love…branit će cijenu dionice kad zagusti…ajmo ga stavit u NO…
izašao je kvartalni report…neki su dioničari očekivali da će se dolaskom istog u NO neke stvari u firmi promijenit i da će stvari postati transparentnije…ali očito da to nije slučaj…
ma kakve to veze ima s time kako kompanija posluje? i kako netko s njome upravlja?
čovjek nema pojima o core biznisu…jasno je zašto su uprava, a i s njima dioničari, ga postavili u NO…isključivo zbog toga jer je čovjek digo cijenu dionice sa 100 kn na 700 kn u jednom momentu…na taj način je kupio mir upravi…koja zbog loših rezultata i krivih poteza…nije morala polagati račune dioničarima…koji su bili vrlo sretni time što cijena dionice raste…
to ti je kao da instaliraš nekog političara-moćnika na neku funkciju…a ovaj o tome nema pojima…samo zato jer je u odgovarajućoj stranci…tako i ovdje…ovaj ima love…branit će cijenu dionice kad zagusti…ajmo ga stavit u NO…
izašao je kvartalni report…neki su dioničari očekivali da će se dolaskom istog u NO neke stvari u firmi promijenit i da će stvari postati transparentnije…ali očito da to nije slučaj…
[/quote]
Sve da i jest tako, u čemu je problem? Onda i dioničari svjesno sudjeluju u istoj igri i zaslužili su sve čime to rezultira.
Sve da i jest tako, u čemu je problem? Onda i dioničari svjesno sudjeluju u istoj igri i zaslužili su sve čime to rezultira.
Da mi je samo znati koliko je dioničara sudjelovalo na glavnoj skupštini na kojoj se to odvijalo…s koliko je glasova sudjelovao IB i ostali članovi uprave i NO…jel ima gdi zapisnik toga, da je transparentno, da se može pročitati koliko je glasova bilo i koliko je glasalo za tu odluku?