Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 16.905 | 345 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
To je zato sto kratko gledate i ne vidite cjelokupnu sliku pa se onda cudite zasto cjena pada.
Dolar jaca jer je FED poceo dizati kamate dok europa jos uvijek okljeva. To se tumaci kao da je americka ekonomija jaka iako je to daleko od istine. Jak dolar gusi ostale zemlje koje moraju refinancirati kredite u dolarima. Kad dolar raste zemlje u razvoju gube kupovnu moc i njihove ekonomije slabe. Slabija ekonomija, manja kupovna moc, manje prijevoza. Ljudi koji se sada istresaju to znaju. Zato cjena pada a vi se i dalje cudite. Nema naznake da ce dolar u skoroj buducnosti oslabiti.
@ kolega bugs
Sve je povezano nemojte misliti da atpl ili brodari opcenito mogu opstati sami po sebi bez utjecaja ostalih elemenata. I snijeg koji se otopi kako ste rekli isto tako utjece na buduce dogadjaje vise nego to mislite. Vec sam rekao vi gledate u samo jedan domino i vidite da on stoji cvrsto na zemlji i da na njemu pisu nekakvi lijepi brojevi. Ono sto ja vidim je domino niz i vidim da je prva domina vec srusena. Lako je predvidjeti sta ce se dogoditi sa vasom dominom. Brojevi na njoj uopce nisu bitni past ce kao i sve ostale domine.
Tvoja pisanija ju potakla u rast. Samo piši i dalje.
Čini se da ovaj članak ima veću težinu od tvojih postova.
Kolega jel mi gledamo u istu dionicu?
Koliko ja vidim svaki dan po par postotaka minus.
U 10 mj od 700kn do 315 najniza danas. Pad od 55%
Sve ovdje piše. Povećanje temeljnog kapitala za 209 328 000 HRK. Zašto baš toliko? Zato što je taj iznos 1395520/2*300
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/DlvdvcUK9o8g4Cm1kcXbFQ==.pdf
Zato mi nije bilo jasno zašto ih je netko kupovao po 6xx kad će moći po 300. Isto tako razumljivo je da ih netko prodaje po višoj cijeni i vrati se kasnije u dokapu po 300.
S obzirom na stanje preko bare…sutra slijedi kolaps i na našoj burzi…reko je marcipan da ne valja biti u dionicama…a najmanje u domaćim brodarima…očekujem da će atpl sutra predvoditi u padu…
S obzirom na stanje preko bare…sutra slijedi kolaps i na našoj burzi…reko je marcipan da ne valja biti u dionicama…a najmanje u domaćim brodarima…očekujem da će atpl sutra predvoditi u padu…
Pa nemoras gledat amere, buduci da kad su oni rasli ovo je padalo 🙂 kad oni padaju i mi padamo 🙂
pa neće nama tamo neki ameri reći kad ćemo padat i kad će neka kriza :))
Jako su zanimljivi ovi veliki nalozi na prodaji. Stalno se drže na sigurnoj udaljenosti. A imaju lijepu količinu ponuđenu na bidu. Možda smatraju da dionica puno više vrijedi od trenutne cijene?
Budući da tako rade već dulje vrijeme, možda razmišljaju na način zašto prodati danas skuplje, kad mogu sutra jeftinije?
Ako danas nije kihnula ispod 300, onda vjerujem da niti neće.
Bila je to nezanemariva obrana cijene i zanimanje za kupnju danas.
https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjene.aspx?sifSim=ATPL-R-A
croatia banka malo prodaje malo kupuje… ludo ludo
Sve ovdje piše. Povećanje temeljnog kapitala za 209 328 000 HRK. Zašto baš toliko? Zato što je taj iznos 1395520/2*300
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/DlvdvcUK9o8g4Cm1kcXbFQ==.pdf
Zato mi nije bilo jasno zašto ih je netko kupovao po 6xx kad će moći po 300. Isto tako razumljivo je da ih netko prodaje po višoj cijeni i vrati se kasnije u dokapu po 300.
Bilo je jasno da se ovo ciljano obara, samo nisam znao do koje razine zele ici. Obzirom da se za dokapitalizaciju uzima ponderirana cijene u zadnja tri mjeseca za petrpostaviti je da ce to jos down. No sad znamo da je cilj izdati 697760 novih dionica po 300 kuna (nominala), sto je 209.328.000,00 kuna. Sve stima, kaj ne?
Kakva ponderirana cijena?
Bas pišeš totalne gluposti. Za dokap treba imati procjenu i izraditi prospekt. Nema tu nikakvih prosjeka.