ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Krece project poslovno-stambenog nebodera na mjestu stare poslove zgrade. Navodno su pokupovali i okolne cestice pa okrupnili parcelu, kazu da ce m2 stana biti 3600 eura. Tko voli nek izvoli. Dobra firma ali losa dionica.

Atlantska je investitor?
[/quote]

Naravno, tko bi drugi bio, mi sa foruma? Nisu ludi taj dio kolaca prepustiti nekom trecem. nema tu rizika, gradis za cca.1200, prodas 3600 m2.
[/quote]

Ako idu u investiciju u nekretninu znači da im je poslovanje krenulo i da imaju dovoljno sredstava za dizanje kredita za izgradnju iste, jer pretpostavljam da ih u tome prati neka od banaka. Mislim da investicija u nekretninu u Dubrovniku ne može biti loš poslovni potez jer kako kolega gore navodi da gradiš za cca 1200Eur/m2, a prodaš za 3600Eur/m2, a još je i njihovo zemljište, ako sam dobro shvatio.

Vidjet ćemo uskoro rezultate za 3. kvartal, pa ćemo vidjeti na čemu smo trenutno na kratki rok, ali čini mi se da su vozarine bile pristojne veći dio kvartala, pa se nadam dobrim rezultatima.

Slažem se i mislim da novi veliki suvlasnik ima prste u tome 😁. Drago mi je da nisu prodali taj projekt dapače da je poštenja oni bi dobili onu veliku koncesiju u Gružu a ne onaj Pašalić. Btw mislim da je to u sporu jel tko zna šta je sa time? Ali obračun gradiš po 1200 prodao po 3600 ne štima ni iz bliza

[/quote]
[/quote]

Ipak je novi veliki suvlasnik godinama radio sa nekretninama i zna sto se trazi na trzistu!
[/quote]
Tako je. a i ovo što je kolega Makalu napisao je istina, zapravo ima jako malo kvalitetnih projekata u bilo kojem večem gradu na obali…. ali treba imat i kapitala. zgradu Atlant su prodavali nekoliko godina a u takvim situacijama je pitanje kakvi su ugovoreni kreditni odnosi

Upravo je prošlo 1384 dionice po 381 kn….

Dogovorena transakcija. Pojavio se nalog na asku i u idućoj sekundi je popapan…slučajno sam baš bio na gledalici tu sekundu…

ex maratonac, ex neumoran (05.10.2007.)

Dogovorena transakcija. Pojavio se nalog na asku i u idućoj sekundi je popapan…slučajno sam baš bio na gledalici tu sekundu…

Bolje je da se to napravi na takav način u većem paketu jer taj prodavač već mjesecima
prodaje i gura cijenu prema dolje zbog općenito male likvidnosti na tržištu

Netko cima sa 2-3 komada na 379 da još pokupi koju dionicu dok je cijena ispod 400…

Naravno, tko bi drugi bio, mi sa foruma? Nisu ludi taj dio kolaca prepustiti nekom trecem. nema tu rizika, gradis za cca.1200, prodas 3600 m2.

A sto nije kap.gulas rekao da im je core biznis brodovi ? Jedino je to i ostalo od silnih nekretnina a to govori ipak da obiteljsko srebro ide na bubanj.grcaju i to dobro….

A sto nije kap.gulas rekao da im je core biznis brodovi ? Jedino je to i ostalo od silnih nekretnina a to govori ipak da obiteljsko srebro ide na bubanj.grcaju i to dobro….
[/quote]

Gledajte, i prije je core biznis bio brodarstvo, ali su imali i aviokompaniju, hotel sa 4-5 zvjezdica itd…
Mislim da ako će krenuti u građevinski projekt, to bi moglo biti dobro ulaganje, a ako ste pratili vozarine one su preko nekoliko puta veće od povijesnog minimuma iz 2015, tako da što se poslovanja tiče, mislim da ćemo se ugodno iznenaditi sa izviješćem za 3. kvartal

Baltic Dry +1,7%
Capesize +2,2%
Panamax +1,7%
Handysize +1,4%
Supramax +0,9%

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju/prodaju predmetnih dionica.

A u međuvremenu svi indeksi okrenuli u plus i rastu…

Pa ajmo malo života ovdje…kaj je ovo?! I Supre i Panamaxi na cca 13.000$, a dionica stagnira ili nazaduje…

ex maratonac, ex neumoran (05.10.2007.)

Pa prošle su već dvije dijonice 🙂

Čak se i na HPB-u više trguje…tamo je prošlo punih 7

New Report

Close