Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
A cuj, ja sam u zadnje 2 godine zaradio na rastu cijene, vise nego sta cu na dividendi, koja me ni ne interesira. I tako kad je div. Day cijena padne cca za taj iznos, tako da jako ti veselje divka…
ok, to znaci da kompanija dobro radi, i da nezna sta ce pametnije sa lovom,,, ali bolje neka oni dobro oplođuju kapital
A cijena je u zadnje dvije godine narasla iz razloga jer je kompanija radila na oplođivanju kapitala…kako da ne…
A cuj, ja sam u zadnje 2 godine zaradio na rastu cijene, vise nego sta cu na dividendi, koja me ni ne interesira. I tako kad je div. Day cijena padne cca za taj iznos, tako da jako ti veselje divka…
ok, to znaci da kompanija dobro radi, i da nezna sta ce pametnije sa lovom,,, ali bolje neka oni dobro oplođuju kapital
A cijena je u zadnje dvije godine narasla iz razloga jer je kompanija radila na oplođivanju kapitala…kako da ne…
[/quote]
U posljednje dvije godine su se poslovni rezultati uvelike poboljšali, refinanciran je dug, te smo dobili najvećeg pojedinačnog privatnog investitora u ATPL koji je ušao u nadzorni odbor, te je još prije dao intervju u kojem kaže da je firma prilično optimizirana sa troškovima ispod svjetskog prosjeka, te da će raditi na povećanju transparentnosti prema dioničarima. Meni se čini da je postignut veliki napredak u samo dvije godine. Također su indexi (BDI) od povijesnog minimuma porasli oko 5 puta!
[/quote]
pa narasla je jer je preživjela povijesno niske vozarine, koje su se okrenule i postala je zanimljiva barem nekom, a super da je sve ostale ostavio kratkih rukava 🙂
U posljednje dvije godine su se poslovni rezultati uvelike poboljšali, refinanciran je dug, te smo dobili najvećeg pojedinačnog privatnog investitora u ATPL koji je ušao u nadzorni odbor, te je još prije dao intervju u kojem kaže da je firma prilično optimizirana sa troškovima ispod svjetskog prosjeka, te da će raditi na povećanju transparentnosti prema dioničarima. Meni se čini da je postignut veliki napredak u samo dvije godine. Također su indexi (BDI) od povijesnog minimuma porasli oko 5 puta!
u posljednje dvije godine su se poslovni rezultati uvelike poboljšali, a i dug je refinanciran…na račun rasprodaje imovine…
imate jednog jedinog dioničara koji je bjesomučno kupovao dionice na burzi i time dignuo cijenu dionice…a koji ujedno uopće nije mjerodavan…jer zapravo nema veze s biznisom kojim se bavi ATPL…očito da je cilj tog dioničara postignut…a to je da se ukrca u NO…koje su mu dalje namjere, nitko ustvari ne zna…očito da nisu da nastavi s kupnjom dionica na TK…pa je cijena u međuvremenu srušena…jer dotičnog nije bilo na kupnji…
stvar može biti vrlo nezgodna kada ovisite o volji jednog dioničara…
pa narasla je jer je preživjela povijesno niske vozarine, koje su se okrenule i postala je zanimljiva barem nekom, a super da je sve ostale ostavio kratkih rukava 🙂
da…a ostali su kao propali…eto…i dalje životare…i unatoč porastu vozarina x5…ne mogu iskazati dobit…
da…a ostali su kao propali…eto…i dalje životare…i unatoč porastu vozarina x5…ne mogu iskazati dobit…
[/quote]
nije istina da dry bulk brodari ne prikazuju dobit!
ima ih dosta koji itekako fino posluju…(ima naravno i onih koji su u minusu, ali to je pitanje te kompanije, a ne sektora i vozarina)
pa pogledajte SBLK, NMM, GOGL…itd pa recite da li rade s dobiti ili ne
kolega ne sirite dezinformacije
ima ih dosta koji itekako fino posluju…(ima naravno i onih koji su u minusu, ali to je pitanje te kompanije, a ne sektora i vozarina)
kad već spominješ SBLK…onda napiši i ovo…mislim da je sve jasno…
Star Bulk Carriers Corp. Announces Closing of Secondary Public Offering of 5,000,000 Common Shares
https://finance.yahoo.com/news/star-bulk-carriers-corp-announces-200500457.html
Star Bulk Carriers Corp. Announces Closing of Acquisition of 15 Dry Bulk Vessels From Songa Bulk ASA
https://finance.yahoo.com/news/star-bulk-carriers-corp-announces-200500020.html
Star Bulk Carriers Corp. Announces Closing of Acquisition of 16 Dry Bulk Vessels From Augustea & York Capital Management
https://finance.yahoo.com/news/star-bulk-carriers-corp-announces-200500292.html
kad već spominješ SBLK…onda napiši i ovo…mislim da je sve jasno…
Star Bulk Carriers Corp. Announces Closing of Secondary Public Offering of 5,000,000 Common Shares
https://finance.yahoo.com/news/star-bulk-carriers-corp-announces-200500457.html
Star Bulk Carriers Corp. Announces Closing of Acquisition of 15 Dry Bulk Vessels From Songa Bulk ASA
https://finance.yahoo.com/news/star-bulk-carriers-corp-announces-200500020.html
Star Bulk Carriers Corp. Announces Closing of Acquisition of 16 Dry Bulk Vessels From Augustea & York Capital Management
https://finance.yahoo.com/news/star-bulk-carriers-corp-announces-200500292.html
[/quote]
Moze pomoć u objasnjenju. Hvala!
😀👍😎
u posljednje dvije godine su se poslovni rezultati uvelike poboljšali, a i dug je refinanciran…na račun rasprodaje imovine…
imate jednog jedinog dioničara koji je bjesomučno kupovao dionice na burzi i time dignuo cijenu dionice…a koji ujedno uopće nije mjerodavan…jer zapravo nema veze s biznisom kojim se bavi ATPL…očito da je cilj tog dioničara postignut…a to je da se ukrca u NO…koje su mu dalje namjere, nitko ustvari ne zna…očito da nisu da nastavi s kupnjom dionica na TK…pa je cijena u međuvremenu srušena…jer dotičnog nije bilo na kupnji…
stvar može biti vrlo nezgodna kada ovisite o volji jednog dioničara…
[/quote]
Moze malo matematike, koliko je prodano imovine, a kolioo vraćeno duga? Koliko je bio prihod po brodu u 2015 i 2016, a koliko u 2017 i H1 2018. Koliko su bili troskovi po brodu i dwtu 2015 i 2016 koliko 2017 i H1 2018. Zašto ulazak u NO nije dobar za dionicare ili je mozda jako dobar. Kako znamo da je prestao kupivati, ako je kupivao po objavi i 13.08.
Halo Marcipan, molim precizne odgovore, a ne tvoje opisne i oausalne pjesmice
😀👏👍😎
Dragi Gigiću,
ne mislim s tobom ulaziti u polemiku…možda da je atlantska plovidba transparentnija u svojim izvještajima..možda bi ti mogao i precizno uistinu odgovoriti na tvoja pitanja…do dana današenjeg se ne zna po kojoj su cijeni prodani hoteli koji su bili u vlasništvu ATPL…tako da bi se ta polemika razvila u smjeru tko koristi koje marke kalkulator…
svako nek radi due diligence za sebe…
ali eto ti…ukoliko je za vjerovati izvješćima…
za 2Q 2016 ukupna dugotrajna i kratkotrajna imovina društva je bila cca 1,876.000 kn
za 2Q 2018 ukupna imovina je cca 1,362,000 kn
za 2Q 2016 ukupne obveze (kratkoročne i dugoročne) bile su cca 1,185,000 kn
za 2Q 2018 ukupne obveze iznose cca 768,000 kn
ugrubo….obveze su smanjene za onoliko za koliko je smanjena i imovina…
a to koliko je dobro što je dotični ušao u NO…ostaje za vidjeti kao što sam i napisao…ali vidljivo je da više nema dizanja cijene dionice…kao što je to bilo dok dotični nije bio u NO…
a ti meni reci…kolke su bile vozarine za 2q 2016…a kolke su ono danas?
pa kako se taj pomak ne vidi u poslovanju? nije li pušing prodati brodove, a cijene vozarina rastu?
vezano uz SBLK…tamo se brodovi kupuju…za razliku od ATPL koja je brodove rasprodavala…i tamo se radila dokapitalizacija…ono što ATPL očito ne može sprovesti u djelo….
Dragi Gigiću,
ne mislim s tobom ulaziti u polemiku…možda da je atlantska plovidba transparentnija u svojim izvještajima..možda bi ti mogao i precizno uistinu odgovoriti na tvoja pitanja…do dana današenjeg se ne zna po kojoj su cijeni prodani hoteli koji su bili u vlasništvu ATPL…tako da bi se ta polemika razvila u smjeru tko koristi koje marke kalkulator…
svako nek radi due diligence za sebe…
ali eto ti…ukoliko je za vjerovati izvješćima…
za 2Q 2016 ukupna dugotrajna i kratkotrajna imovina društva je bila cca 1,876.000 kn
za 2Q 2018 ukupna imovina je cca 1,362,000 kn
za 2Q 2016 ukupne obveze (kratkoročne i dugoročne) bile su cca 1,185,000 kn
za 2Q 2018 ukupne obveze iznose cca 768,000 kn
ugrubo….obveze su smanjene za onoliko za koliko je smanjena i imovina…
a to koliko je dobro što je dotični ušao u NO…ostaje za vidjeti kao što sam i napisao…ali vidljivo je da više nema dizanja cijene dionice…kao što je to bilo dok dotični nije bio u NO…
a ti meni reci…kolke su bile vozarine za 2q 2016…a kolke su ono danas?
pa kako se taj pomak ne vidi u poslovanju? nije li pušing prodati brodove, a cijene vozarina rastu?
vezano uz SBLK…tamo se brodovi kupuju…za razliku od ATPL koja je brodove rasprodavala…i tamo se radila dokapitalizacija…ono što ATPL očito ne može sprovesti u djelo….
Vidiš Marcioančiću Ti bi radio dokapitalizaciju na 100 kn 2016 pa jos jednu na 125 kn 2017, a ne bi rasprodavao imovinu koji si stekao kroz dobre godine i to prvenstveno jer konzervativno uoravlhas kompanijom. Znas to.ti je kao “Salo” koje se otpusta kada je potrebno da kompenziras bolesno stanje, a ne utrpavas na silu dadatne kalorije jer je lose po zdravlje. Kompanija je sve prosla bez dokapa, drasticno smanjila dug, refinancirala kredite pisluje debeli pozigivno, a opravak dry bulka traje 2.5 godine i zek je na picetku. Dokap vise nije potreban, uzivamo na palubi i veselimo se novim snagama u NO
😀👍✌👋
Vidiš Marcioančiću Ti bi radio dokapitalizaciju na 100 kn 2016 pa jos jednu na 125 kn 2017, a ne bi rasprodavao imovinu koji si stekao kroz dobre godine i to prvenstveno jer konzervativno uoravlhas kompanijom. Znas to.ti je kao "Salo" koje se otpusta kada je potrebno da kompenziras bolesno stanje, a ne utrpavas na silu dadatne kalorije jer je lose po zdravlje. Kompanija je sve prosla bez dokapa, drasticno smanjila dug, refinancirala kredite pisluje debeli pozigivno, a opravak dry bulka traje 2.5 godine i zek je na picetku. Dokap vise nije potreban, uzivamo na palubi i veselimo se novim snagama u NO
😀👍✌👋
posluju odlično…a dug su smanjili na osnovu prodane imovine?!
Pa najlakše je uzet i prodat…a da su poslovali tako dobro kako ti tvrdiš…sada bi brojke bile znatno bolje…a to nisu…
što se tiče dokapa….bolje da su ga radili na razini kad je dionica bila 100 kn…nego sada…bit će dioničarima teže za probavit pad cijene dionice…već sada teško pada onima koje si ovdje navlačio kad je bilo iznad 600 kn….ali to nije glavni razlog zašto nema dokapa….nema tko ko bi dokapitalizirao…ne govorimo o dokapu razine Varteksa…o 20 milijuna kuna…