A čuj da nema pojma, nebi imao toliki kapital. A ostali sa parsto tisuca kn mogu samo misliti da znaju zaraditi za burek 😉
Bugs ne kažem da nema pojma što se tiče ulaganja. Ubacio je lovu u pravu firmu ali u vrlo turbulentni sektor i sada je najveći gazda. Sa time se mora znat nositi tj mora zanti donositi prave odluke a nadzorni odbor je mjesto za to. Pa oni biraju upravu i nadgledaju poslovanje koje je direktna posljedica izbora uprave.Vlasnik je 15% firme a ovo nije običan sektor kao npr prehambeni ili farmaceutski gdje se dobit mjeri u stotinama milijuna kuna svake godine i možeš doslovno spat na tikvi kako se kaže. Promijenili su revizora što mislim da je katastrofalna odluka i prema odluci skupštine otkupljivati će dionice u trezor firme što znači da će im biti fokus na riješavanje vlasničke strukture koja je još uvijek dosta raspršena. Nisu to uspjeli rušenjem dionice na 100 kn kao ni dizanjem na 700 i sada se nešto drugo kuha a što to ćemo tek vidjeti, Fokus im treba biti na poslovanje i to je primarno. Dokap im neće uspjeti i zato im je bolje o tome i ne razmišljati.
Zastoj bi promjena revizora bila katastrofalna odluka?
To je najbolja odluka koju su mogli napraviti. Njihov prijašnji revizor je bio povezana osoba društva koji im je prodao udjele u jednoj firmi koja je ovisno društvo atlantske.
Nisu to oni slučajno napravili i promijenili revizora. Citaju oni sve dostupno i znaju dobro gdje su najtanji.
A i zakonodavac je “malo” promijenio regulativu, pa će regulator moći malo vise propitkivati i češljati knjige.
Pa ubacio je lovu u pravom trenutku, kad je bio pocetak pozitivnog ciklusa, ne kad je bilo sve bajno i krasno… to sto drugi nemaju mu.a za takve stvari, njihov problem, dok, oni docekaju da im ulaganje bude ziher, placati ce par puta skuplje, kad ce on najvjerovatnije prepustiti im sa skrbnickih i naplatiti svoju akcju… ostalo sa svog imena ni ne mora prodavati onda, niti izlaziti jer ce mu to biti prakticno kao da ih je dobio badave… ali moras imati toliko kapitala i znanja 🙂
Upravo zbog takvog nosa i ima toliko očito 🙂
Čovjek vjeruje u tu firmu koja je do prije 8-9 godina bila vrhunska i bogata firma sa hrpom nekretnina, poslovnih prostora, aviona itd, te koja je isplaćivala veliku dividendu…tko je mogao znati da će nastati takva kriza na brodarskom tržištu..
Ajmo prvo razluciti sto to znaci vrhunska i bogata firma ? Da li se ona mjeri sa njenim najbogatijim zaposlenicima ili cijelom firmom tj svim zaposlenicima ukljucujuci naravno i pomorce u koje se toliko zaklinju a dovode filipince i ukrajince? Da li se ona mjeri koliko je tko clanova obitelji u nju utrpao ? Da li se mozda mjeri sa voznim parkom par glavonja koji su jos duzni izvjestaj o tom kako su dosli do dionica 90-tih ?
Na pitanje tko je mogao znati da ce doci kriza stvarno nemam suvisli odgovor jer sam sokiran samim pitanjem….
Na kraju molim da me netko prosvijetli kada je to AP isplacivala veliku dividendu ? Mozda u proslom stoljecu ?
Pa ubacio je lovu u pravom trenutku, kad je bio pocetak pozitivnog ciklusa, ne kad je bilo sve bajno i krasno… to sto drugi nemaju mu.a za takve stvari, njihov problem, dok, oni docekaju da im ulaganje bude ziher, placati ce par puta skuplje, kad ce on najvjerovatnije prepustiti im sa skrbnickih i naplatiti svoju akcju… ostalo sa svog imena ni ne mora prodavati onda, niti izlaziti jer ce mu to biti prakticno kao da ih je dobio badave… ali moras imati toliko kapitala i znanja 🙂
Upravo zbog takvog nosa i ima toliko očito 🙂
Koja razlika da li prodaje sa svog ili skrbmičkog računa?
Čovjek vjeruje u tu firmu koja je do prije 8-9 godina bila vrhunska i bogata firma sa hrpom nekretnina, poslovnih prostora, aviona itd, te koja je isplaćivala veliku dividendu…tko je mogao znati da će nastati takva kriza na brodarskom tržištu..
Ajmo prvo razluciti sto to znaci vrhunska i bogata firma ? Da li se ona mjeri sa njenim najbogatijim zaposlenicima ili cijelom firmom tj svim zaposlenicima ukljucujuci naravno i pomorce u koje se toliko zaklinju a dovode filipince i ukrajince? Da li se ona mjeri koliko je tko clanova obitelji u nju utrpao ? Da li se mozda mjeri sa voznim parkom par glavonja koji su jos duzni izvjestaj o tom kako su dosli do dionica 90-tih ?
Na pitanje tko je mogao znati da ce doci kriza stvarno nemam suvisli odgovor jer sam sokiran samim pitanjem….
Na kraju molim da me netko prosvijetli kada je to AP isplacivala veliku dividendu ? Mozda u proslom stoljecu ?
[/quote]
Negdje 2010. bila je zadnja dividenda, nisam ziher kad, dali su cca 10% u dionicama i preostalu razliku od zadnje cijele dionice (<1 kom) u kešu
Ovdje treba doslovno 130 000 kn i dijonica bi bila na 470 kn. Da je likvidnosti tamo bi i bila ali zbog Gazde smo tu gdje jesmo, čitava ZSE.
Neki misle da će dionica narast po duhu svetom. Ne ide to tako. Oni koji imaju love je imaju jer gledaju jednu lipu kao jednu milju a oni koji su se slučajno obogatili plaćaju kave 500 kuna bez po frke. Ovdje za rast trebaju upravo ovi drugi, kojima netko treba pripomenut da će za mjesec dva imat duplo, samo im to treba pametno objasnit.
Možda bi bilo dobro još malo dokupiti prije jesenske sjetve…
Negdje 2010. bila je zadnja dividenda, nisam ziher kad, dali su cca 10% u dionicama i preostalu razliku od zadnje cijele dionice (<1 kom) u kešu
Jaka kompanija nema sto zadnja dividenda prije 8 godina
A cuj, ja sam u zadnje 2 godine zaradio na rastu cijene, vise nego sta cu na dividendi, koja me ni ne interesira. I tako kad je div. Day cijena padne cca za taj iznos, tako da jako ti veselje divka…
ok, to znaci da kompanija dobro radi, i da nezna sta ce pametnije sa lovom,,, ali bolje neka oni dobro oplođuju kapital