Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
Kolega gigic upravo je rastuci trend cijena nafte đoker u rukavu za daljnji rast vozarina a uskoro ocekujem i agresivniji rast panamaxa tako da ce Q3 i Q4 biti uvelike profitabilni.
Sumnjam u to i mislim da cemo jos godinama "zivotariti" na ovim razinama.
[/quote]
Sumnjam u to i mislim da nećemo još godinama "životariti" na ovim razinama.
[/quote]
OK,vidjet cemo,iako ja smatram da ni malo vece vozarine nece potaci rast ove dionice.
Problemi su malo "veci" ovdje.
No veci porast vozarina i promjena sentimenta generalno moze pogurati ovu dionicu.
[/quote]
Eto,vi znate da su ovdje malo veći problemi. Insajder??
Držim da će vozarine u bulk sektoru naredne 2-3 godine biti stabilne ili (značajno) veće od trenutačnih, no to neće promjeniti krvu sliku ove dionice, naglašavam dionice.
Tu više nije važan BDI, neto dobit, NAV etc, meritum je da ova dionica više ne zanima ozbiljne investitore, pravi vlasnici neće dopustiti da od malih dioničara kupuju skupo dionice vlastite tvrtke. Deja vu na zse.
Akd pokusaj još jednom… jer je ocito da si se pogubio.
Pravi vlasnici su oni iz prvih deset a nepravi oni ostali sa 5-10 dionica ATPL kojih je preko 50%. Ti pravi će dakle svoje dionice prodavati skupo a nepravi jeftino, jel to to ili će budućim vlasnicima biti dozvoljeno da kupuju samo jeftine dionice od pravih vlasnika. Treba ovo prijavit HANFI.
Nažalost, ovdje su mnogi zapeli mindsetom u prošlom desetljeću. Štošta se od tada promijenilo. Došle su nove industrije, digitalizacija svega od trgovina do internet of things. Stare industrije kao i bulk brodarstvo su u corsokaku.
Da je oporavak još uvijek anemičan i dugoročno neodrživ svjedoče cijene polovnih brodova, ali i cijene dionica bulk brodara. Posebno u SAD. Drys, Dsx, Nm, Egle, Sb, Gnk, svi su u sideways-u ili čak downtrendu. SBLK pokusava odrzati nešto jasniji dugorocan trend, no to je sve još daleko o Boom-a. Ekonomija Kine se mijenja i unatoč sve većoj proizvodnji naglasak je na novim tehnologijama, a ne starim industrijama. Pa pogledajte samo cijene čeličana (MT, AKS, GGB, STLD, PKX), aluminija (AA), ekstraktora bakra (FCX), velikih commodity igrača (RIO. BHP). A ni nafta nije pretjerano obećavajuće iako pokusava i dalje zadržati pozitivan uptrend. Treba biti objektivan i sagledati siru sliku, a ne pokusavati pridobiti publiku “starim trikovima”.
Svijet se konstantno mijenja, to zahtjeva promjenu razmišljanja i investitorskih strategija. Kupovina ATPL je imala smisla kad je dionica orala po dnu i početkom oporavka 2016., no sada, kada je flota prepolovljena, a rast ove industrije još uvijek anemičan, ovo nije uopće neka “sexy priča”. Pogotovo imajući u vidu sve neizvjesnosti domaćeg tržišta i netransparentnog poslovanja i ponašanja uprave ATPL.
Spoimje se ucestalo od dotičnih boostanje cijene dionice, pa samo malo cistih brojeva za siroke mase, a javno dostipnih na ZSE.
U uadnjih 12 mj protrgovano je 149.603 dionice ATPL.po pr cijeni od 567.29 jn sa ukupnim prometom od 83.372.256 kn. To je cca 10.85% temeljnog kapitala.
E posto je danas cijena dionice cca 406 kn sto je skoro 30% manje ima jredan dobro poznati fenomen koji teh. analiza naziva oversold. Nisra meobično reći ćete, ali ovdje je stvar puno zanimljivija! Zasto, pa jednostavno jer u zadnjh godinu dana se situacija u dry bulku znacsjno promjenila na bolje, a koliko je kompanija objavljivala u izvjestajima drastivno se crazduzila refinancirala kredite, znacsjno, vise id 30% povećalabprihod po brodu itd
R sada ako.su objavljrni brojevi onzrgovanju dionicom i poslovni objabljeni od kompanijr tocni ocigledno imamo oversold i po teh.analizi, a bome i po fundamentalnoj. Znaci oversold iz TA nastaomje ociglednonkao posljedica straha izazvanog sa dosta fakzora specuficnih za ZSE, ali vrlo vjerovatno i poduprtog cudnim okolnostima koje je tesko.objasniti, a tice se tedko objasnjivog postupanja jednog velikog dionicara.
Kako mi se cini obzirom na sve okolnosti, ceka nas zanimljiv rperiod.
Voli Vas forumski drug………😀😎✌👍🤙👌👍
p,s, Imam diinice ATPL i ovo nije nagovor na kupnju ili na prodaju dionica ATPL
Čuj, obzirom da znam da nemaš pojma o tehničkoj, išao ja to malo pogledati. Tehnički to jest blago preprodano, al to može i vjerojatno hoće još dolje. Ili može alternativno nacrtati “drugo rame” u blagom oporavku, pa onda nastavak trenda prema dolje. Osim ak dotični ne počne odma’ peglati, al obzirom da se vas nekolicina uzjogunila i raspisala posljednjih dana, očito postoji nervoza. A i neki pojedinci navlače, pa se ukazuju blic-nalozi, odmah mi je jasno da se igraju nekakve čudnovate igrice.
Zanimljivo mi je da nitko ne spominje skupštinu koja se sutra održava u Dubrovniku.
Ajd, baš me zanima kako će proći odluke, a posebno ona o otkupu u trezor i čije će se to točno dionice ako odluka prođe kupovati. Ja bih se unaprijed okladio da znam čije, al bit ću pristojan i strpljiv pa ću ipak pričekati sa konačnim zaključkom.
Čuj, obzirom da znam da nemaš pojma o tehničkoj, išao ja to malo pogledati. Tehnički to jest blago preprodano, al to može i vjerojatno hoće još dolje. Ili može alternativno nacrtati "drugo rame" u blagom oporavku, pa onda nastavak trenda prema dolje. Osim ak dotični ne počne odma' peglati, al obzirom da se vas nekolicina uzjogunila i raspisala posljednjih dana, očito postoji nervoza. A i neki pojedinci navlače, pa se ukazuju blic-nalozi, odmah mi je jasno da se igraju nekakve čudnovate igrice.
Zanimljivo mi je da nitko ne spominje skupštinu koja se sutra održava u Dubrovniku.
Ajd, baš me zanima kako će proći odluke, a posebno ona o otkupu u trezor i čije će se to točno dionice ako odluka prođe kupovati. Ja bih se unaprijed okladio da znam čije, al bit ću pristojan i strpljiv pa ću ipak pričekati sa konačnim zaključkom.
Misliš da će biti od pravog vlasnika kako ga/ih gore tretiraju i da će se onda umjesto dividende dijeliti nepravim vlasnicima.
Jučer sve solidno izgledalo, danas totalno obrnuto. Ako na ZSE već fali likvidnosti onda bi barem trebalo biti konzistentnosti a očito nema ni nje.
Atlantska plovidba d.d. – odluke Glavne skupštine
racun #8 iz top 10 se iskrcava vec duze vrijeme
vidim od 3-10.08.2018. je skratio poziciju sa 29.201 kom na 26.802 kom, dakle prodao 2.399 kom u tjedan dana…
on radi pritisak na bid i njemu ova cijena od cca 400 kn ocito pase, pa postoji sansa da ce taj prodavati i dalje na ovim cijenama.
prema jucerasnjoj strategiji trgovanja rekao bi da ce prodavac cekati da ga skinu sa aska, a ako ne bude islo, vjerojatno ce prosuti po bidu na kraju dana to sto je mislio prodati, ako bida bude iznad 400
I dalje se nastavlja gornja strategija…vjerojatno je i njegova potpora na 395 kn, dok prodaje sve na 400kn, ali za sada ne ide niže…baš me zanima tko to radi, možda glavni dioničar treba lovu za nešto drugo ili je pukao margin koji je kupio dionice od Croatie po 280 kn…
vidim od 3-10.08.2018. je skratio poziciju sa 29.201 kom na 26.802 kom, dakle prodao 2.399 kom u tjedan dana…
on radi pritisak na bid i njemu ova cijena od cca 400 kn ocito pase, pa postoji sansa da ce taj prodavati i dalje na ovim cijenama.
prema jucerasnjoj strategiji trgovanja rekao bi da ce prodavac cekati da ga skinu sa aska, a ako ne bude islo, vjerojatno ce prosuti po bidu na kraju dana to sto je mislio prodati, ako bida bude iznad 400
I dalje se nastavlja gornja strategija…vjerojatno je i njegova potpora na 395 kn, dok prodaje sve na 400kn, ali za sada ne ide niže…baš me zanima tko to radi, možda glavni dioničar treba lovu za nešto drugo ili je pukao margin koji je kupio dionice od Croatie po 280 kn…
[/quote]
u petak, 10.08.2018, je protrgovano 847 kom
u utorak, 14.08. je to proknjizeno u SKDD-u.
tu se vidi da nitko iz top 10 nije prodavao, dakle racun #8 nije taj koji je prodavao u petak.
ocito je to prodao (bilo je par vecih naloga) netko ispod top10.
[/quote]
tu se vidi da nitko iz top 10 nije prodavao, dakle racun #8 nije taj koji je prodavao u petak.
[/quote]
zaboravio sam jos ovo reci…mozda jos vaznije od gore navedenog…
svi smo mi mislili da su ovi veci nalozi od IB-a. (bilo je u petak par tisuca komada ma bidu!)
na kraju dana je netko poklopio par tih vecih naloga po cca 200, 300 kom
i ispostavilo se…gle…to nije bio IB (sa ovih njegovih poznatih racuna u SKDD-u)
izgleda da jos netko kupuje, vece kolicine, a nije u top10 (ili navedeni ima jos skrbnickih racuna izvan top10 s kojih potiho kupuje…)
[/quote]
[/quote]
zaboravio sam jos ovo reci…mozda jos vaznije od gore navedenog…
svi smo mi mislili da su ovi veci nalozi od IB-a. (bilo je u petak par tisuca komada ma bidu!)
na kraju dana je netko poklopio par tih vecih naloga po cca 200, 300 kom
i ispostavilo se…gle…to nije bio IB (sa ovih njegovih poznatih racuna u SKDD-u)
izgleda da jos netko kupuje, vece kolicine, a nije u top10 (ili navedeni ima jos skrbnickih racuna izvan top10 s kojih potiho kupuje…)
[/quote]
malo mi u najmanju ruku ‘čudno’ trgovanje zadnjih par tjedana i teško je shvatiti što se točno događa… netko tko nije izlazio na 650+ kn sada pod mus izlazi na 399-400 je čudno…ali s druge strane netko drugi to i kupuje, a kod najvećeg dioničara se ne vide ‘velike’ promjene osim onih 3000 komada otprije. Jedino ako ima količinu po drugim skrbničkim računima za koje se ne zna i ne vide se u top 10