Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
Misliš?
Ja bas mislim da svaki brodar koji je “u businessu” želi sto vecu i sto mladju flotu. To je naprosto uvjet opstanka u ovom businessu i skupljeg vrednovanja.
Mladu flotu imaju to je sigurno. A pitanje povečanja flote je druga prića. Za povećanje flote trebaju pogodit dobar,kako se to na hrvatskom kaže “tajming”, dobre uvjete financiranja…..odnosno povoljne cijene brodova netom prije ili u vrijeme visokih vozarina……da li več sada mogu naći povoljne brodove i ugovoriti visoke vozarine za njih i da li imaju kreditne sposobnosti i dobre uvjete financiranja to bi oni trebali najbolje znat….
Pa sve je to biznis, kupnja kad je zarada, prilika i prodaja kad je frka, daj bog da imas toliko imovine da mozes prodati ako zagusti i prebroditi losa vremena, kako bi krenio u nove pobjede 🙂
Oni su sve vrijedno već rasprodali, što su imali. Ostalo još nešto komercijalnih nekretnina i brodovi… s druge strane dug.
Da, i u čemu je problem? Pa pokazali su prije 15 godina da imaju nos kad kupiti i steci imovinu pred rast, koji je tada bio neocekivao velik. Poslje toga je dosao pad isto tako povijesni, koji su preživjeli. Šta i kako ce dalje biti, budemo vidjeli :).
mijenja se situacija na bidu. nadam se da se sentiment ovdje mijenja, jer ocito je da su cijene dionica u zaostatku za vozarinama.
kad objave rezultate za Q3 vidjet ce se da je ovo odlican kvartal za cijeli dry bulk
5000 komada na kupnji…ovo još nisam vidio…
5000 komada na kupnji…ovo još nisam vidio…
Koliko nudi?
Nudio nakratko 410 kn za dionicu…
Nakratko? Znači nema u ponudi više?
Ima kapitala za kupnju i dizanje cijene, samo se ceka povoljan trenutak. Mislim sa se to zeljelo pokazati sa tom kratkom ponudom.
Nudio nakratko 410 kn za dionicu…
Ti? U vremenu licitacije, za svaki slučaj
Ima kapitala za kupnju i dizanje cijene, samo se ceka povoljan trenutak. Mislim sa se to zeljelo pokazati sa tom kratkom ponudom.
[/quote]
Dosta je čudna trenutna situacija. Firma ipak dosta solidno radi acijena mi se čini da ne odgovara trenutnom stanju…