ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 05:32
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
74.725
1,525
47,60
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ovaj puta samo čisti brojevi..:

EBITDA oper 2016 H1 – 117.2 mil kn
2017 H1 + 46.6 mil kn
2018 H1 + 50.3 mil kn
Računajući broj operativnih dana u 2018 je bilo koliko sam izračunao cca 560 dana manje nego u 2017. Prodani su Libertas i Imperijal i raskinuti bareboat ugovori za Sv Nikolu, Oluju i Orsulu.
Znaci operativni prihod po pr brodu je cca 30% veći u H1 2018 nego u 2017
Dug je smanjen 0d 31.12.2016 za cca 48 .7 mil $. To je cca 30%.

Čista brojka je 11.523.084 kn gubitka u Q2, neuvjerljiv rast, zapravo stagnacija vozarina i pad cijene ispod 400 kn već sutra, što znači da sam nepopravljivi retardo jer nisam prodao kad je bila iznad 600, iznad 500, iznad 400 ….
Umjesto da sam izašao sa zaradom, ja opet gomilam gubitak!
Ja sam sebe ne razumijem.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Čista brojka je 11.523.084 kn gubitka u Q2, neuvjerljiv rast, zapravo stagnacija vozarina i pad cijene ispod 400 kn već sutra, što znači da sam nepopravljivi retardo jer nisam prodao kad je bila iznad 600, iznad 500, iznad 400 ….

A što ti vrijedi čista dobit ako nasviraju gubitak na tečajnim razlikama? Kod brodara je uvijek igra sa tečajnim razlikama, za ovaj kvartal su ih tečajne izvukle u pozitivu. No u konačnici ionako vrijedi samo revidirano konsolidirano godišnje izvješće, ova kvartalna mi nikad nisu previše šmekala.

To ti je tako kad slušaš gigica&co…čovjek ušo po 100 kn unutra i ne skida ružičaste naočale…
Zna se kako je došlo od 100 do 600…nije zbog poslovanja sigurno…zbog jednog jedinog špekulanta…čije se namjere u konačnici ni ne znaju…svi koji ste ušli i niste iskoristili rast i prodali kaki bi ostvarili zaradz, žao mi vas je…ali popušili ste jeftinu demagogiju o oporavku vozarina…
Jasno je vidljivo da cijena naših brodara nemaju nikakvu korelaciju s kretanjem vozarina…jer ih kratkotrajan oporavak cijena vozarina ne moze preko noći izvuć iz govana u kojima se nalaze…a to vam gigic&co ne žele reć…već samo guraju u prvi plan ‘čiste’ brojke…

To ti je tako kad slušaš gigica&co…čovjek ušo po 100 kn unutra i ne skida ružičaste naočale…
Zna se kako je došlo od 100 do 600…nije zbog poslovanja sigurno…zbog jednog jedinog špekulanta…čije se namjere u konačnici ni ne znaju…svi koji ste ušli i niste iskoristili rast i prodali kaki bi ostvarili zaradz, žao mi vas je…ali popušili ste jeftinu demagogiju o oporavku vozarina…
Jasno je vidljivo da cijena naših brodara nemaju nikakvu korelaciju s kretanjem vozarina…jer ih kratkotrajan oporavak cijena vozarina ne moze preko noći izvuć iz govana u kojima se nalaze…a to vam gigic&co ne žele reć…već samo guraju u prvi plan 'čiste' brojke…

[/quote]
A šta mislis da više neće rast

komentar ti je…neću da vrijeđam…
nitko nije govorio da neće više nikad rast…kao isto što nitko nije rekao da se cijene vozarina nikada neće oporaviti…vidiš…vrijeme je vrlo relativan pojam…rasti sigurno hoće…samo je pitanje kada i kada će biti uistinu pravo vrijeme za investirati u brodare…ili možda da se samo ograničim i kažem u hrvatske brodarske komapnije…budući su same po sebi specifične…
a osobno ne bi nikome trenutno uopće preporučio da uloži lipe u bilo koju kompaniju izlistanu na ZSE…
a ako ideš gledati hoće li nešto rasti ili neće…sve će rasti…samo je pitanje vremena…hoće li to biti za mjesec-dva…godinu-dvije…deset…ako toliko netko preživi i doživi…
a siguran sam da su se tom logikom vodili i oni koji su ovo kupovali na 600 kn…sad će morati malo pričekati da dođu na nulu…koliko…nitko ne zna…

Marcipan, kako se u narodu veli za ovaj sastojak ti si “haremska poslastica” te očito rado daješ…..al su ti savjeti depresivni tako da je za tebe najbolje da se posložiš a ako ne ide onda uvijek ima mudrijih ljudi koji će ti rado pomoći….

Dok vani i rastu i padaju,mi samo padamo i tako več dugo,dugo vremena……ima se,može se, kad smo plitka bara al neće ni to dovijeka….

nitko nije govorio da neće više nikad rast…kao isto što nitko nije rekao da se cijene vozarina nikada neće oporaviti…vidiš…vrijeme je vrlo relativan pojam…rasti sigurno hoće…samo je pitanje kada i kada će biti uistinu pravo vrijeme za investirati u brodare…ili možda da se samo ograničim i kažem u hrvatske brodarske komapnije…budući su same po sebi specifične…
a osobno ne bi nikome trenutno uopće preporučio da uloži lipe u bilo koju kompaniju izlistanu na ZSE…
a ako ideš gledati hoće li nešto rasti ili neće…sve će rasti…samo je pitanje vremena…hoće li to biti za mjesec-dva…godinu-dvije…deset…ako toliko netko preživi i doživi…
a siguran sam da su se tom logikom vodili i oni koji su ovo kupovali na 600 kn…sad će morati malo pričekati da dođu na nulu…koliko…nitko ne zna…
[/quote]

A cuj,,, ako oduzmes kolicinu koju je IB kupovao zadnje 2 godine, jako je malo ekipe extra uzimalo i male kolicine

Marcipan, kako se u narodu veli za ovaj sastojak ti si "haremska poslastica" te očito rado daješ…..al su ti savjeti depresivni tako da je za tebe najbolje da se posložiš a ako ne ide onda uvijek ima mudrijih ljudi koji će ti rado pomoći….

ja rado dajem…a ti rado primaš…po meni je uvijek bolja opcija davati…a ne primati…pogotovo ne savjete od gigic&co…
jesi uzeo šta atpl po 600?
nek se jave oni koji jesu…a ima ih ovdje sigurno…i onih koji su uzimali po 500…bojeći se da će im pobjeći….
eto…bit će sutra i ispod 400…ne brini….

[/quote]

A cuj,,, ako oduzmes kolicinu koju je IB kupovao zadnje 2 godine, jako je malo ekipe extra uzimalo i male kolicine
[/quote]
Sorry, ali ovo ne stoji….
Na ZSE je u 2 godinu protrgovano preko 410.000 dionica.

IB je tu mozda 20% participirao, sve dugo su mali dionicari
Ovo je odavno dionica sa velikim free floatom i mali mogu ovdje za cas napraviti dar mar

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Vaš link …
Evo razloga zašto pada. A komentar da mali mogu napraviti dar mar je smiješan, pogotovo nakon mnogih primjera gdje su nasanjkani a i ovdje se traži model da im se slično napravi.

Sokrat: Vidiš li prijatelju ona tri čobana? Sve dok oni mogu da nadglasavaju mene i Platona i uslijed toga da donose odluke, ja u demokraciju ne vjerujem.

[/quote]

[/quote]
Sorry, ali ovo ne stoji….
Na ZSE je u 2 godinu protrgovano preko 410.000 dionica.

IB je tu mozda 20% participirao, sve dugo su mali dionicari
Ovo je odavno dionica sa velikim free floatom i mali mogu ovdje za cas napraviti dar mar
[/quote]

50%, a ne 20% u posljednje tri godine. To se da izračunati.

New Report

Close