Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
Ako je sa 9 komada otišla 4% u minus onda može sa stotinjak u plus od 40%. A ako netko odluči sa 200 lupat po asku eto milijunaša ko u priči. Onaj mesar drži Kraš na nekoj razini a ovaj ne može kontrolirati svoj uloženi kapital u ovoj barici. Smiješno. Prošle godine najbolja a ove će biti u konkurenciji za najgoru.
Zasto bi morao ista drzat i odrzavat ako nije spekulant, to samo spekulanti rade
Nikome se ne sviđa 40 mil. sveobuhvatne dobiti, čak 100 mil. više nego prošle goodine??
Da je bio gubitak sigurno bi svi zapinjali za njega?
Nimalo loše!
Nikad nisam shvacao sto znaci "braniti ulozeni kapital/cijenu".
Po meni to znaci ili dodatno pop.sit (ako se poslovanje ne razvije prema ocekivanjima) ili dodatno zaradit (ako se razvije po ocekivanjima).
Kontra trzista nitko na duzi rok nije opstao.
Neka ATPL pocme zaradjivat pa ces vidjet kako se sama "brani".
Kako mislite “počne zarađivat”?….?zarađuju več odavno ili ste propustili zadnjih preko nekoliko izvještaja…..
Nikad nisam shvacao sto znaci "braniti ulozeni kapital/cijenu".
Po meni to znaci ili dodatno pop.sit (ako se poslovanje ne razvije prema ocekivanjima) ili dodatno zaradit (ako se razvije po ocekivanjima).
Kontra trzista nitko na duzi rok nije opstao.
Neka ATPL pocme zaradjivat pa ces vidjet kako se sama "brani".
Kako mislite "počne zarađivat"?….?zarađuju več odavno ili ste propustili zadnjih preko nekoliko izvještaja…..
[/quote]
Pa upravo to, dok su zaradjivali cijena je rasla. Iako je ta zarada vecinom bila od prodaje brodova koje im sad dolazi glave. Ovdje je uvijek bilo puno insajdera koji znaju rezultate prije drugih pa je vecinom i kretanje cijene prije izvjestaja uvijek bilo u skladu s njihovim saznanjima.
I jos nesto, da bi opravdao rast sa 100 na 700 kn nije dovoljno samo zaradjivati vec moras mlatit dobre pare ili jako povecat flotu (rast prihoda) ili se ubrzano razduzivat. Za sada jos nista od toga…
ATPL je uvijek bila miljenica trzista (i moja osobna) i uvijek mi je u fokusu te istinski zelim da uspije i da rasturi.
P.s. vec duze vrijeme nemam ATPL,a vama na palubi zelim mirno more i brdo dolara
Hvala kolega…..dobar post…..što se razduživanja tiče neke su dobre stvari već napravili…..cijena se sad već dosta korigirala i sad je možda i na realnim vrijednostima…..glava je za sad iznad vode a vidjet cemo sta nam buducmost nosi….sigurno je da nam za daljnji veći rast treba i jak vjetat u leđa odnosno veće vozarine…..
Neočekivano gadno izvješće.
Neugodno iznenađenje! :((
Kako za koga…gigica je sigurno pogodilo…mogao bi se i on jednog dana kao i bear samo pohvaliti kako je u silnom čekanju promijene trenda rasprodao portfelj i vama ostalima zaželiti sreću…
😀😎
Ovaj puta samo čisti brojevi..:
EBITDA oper 2016 H1 – 117.2 mil kn
2017 H1 + 46.6 mil kn
2018 H1 + 50.3 mil kn
Računajući broj operativnih dana u 2018 je bilo koliko sam izračunao cca 560 dana manje nego u 2017. Prodani su Libertas i Imperijal i raskinuti bareboat ugovori za Sv Nikolu, Oluju i Orsulu.
Znaci operativni prihod po pr brodu je cca 30% veći u H1 2018 nego u 2017
Dug je smanjen 0d 31.12.2016 za cca 48 .7 mil $. To je cca 30%.
p.s. Imam dionice AP i ovo ni slucajno nije nagovor na kupnju ili prodaju istih
😀😎
ATPL je jedini dry bulker kojeg znam (osim NM) da je refinancirao dugove bez dokapa. To je bio uvjet banaka za refinanciranje do sada za sve brodare.
NM platio preko 11% kamatu na dug zbog toga.
Inace, ocekivao sam ipak dosta bolji izvjestaj za q2
“Ovaj puta samo čisti brojevi..:
EBITDA oper 2016 H1 – 117.2 mil kn
2017 H1 + 46.6 mil kn
2018 H1 + 50.3 mil kn
Računajući broj operativnih dana u 2018 je bilo koliko sam izračunao cca 560 dana manje nego u 2017. Prodani su Libertas i Imperijal i raskinuti bareboat ugovori za Sv Nikolu, Oluju i Orsulu.
Znaci operativni prihod po pr brodu je cca 30% veći u H1 2018 nego u 2017
Dug je smanjen 0d 31.12.2016 za cca 48 .7 mil $. To je cca 30%.”
To je prava istina!
ATPL je jedini dry bulker kojeg znam (osim NM) da je refinancirao dugove bez dokapa. To je bio uvjet banaka za refinanciranje do sada za sve brodare.
pa nije atpl neka Žnj kompanija, očito ekipa zaboravila kolike su ovdje dobiti bile.. ali u strahu su velike oči pa onda ekipa puše i na hladno. Trebalo je preživjeti sve ove olujne godine 🙂
I jos nesto, da bi opravdao rast sa 100 na 700 kn nije dovoljno samo zaradjivati vec moras mlatit dobre pare ili jako povecat flotu (rast prihoda) ili se ubrzano razduzivat. Za sada jos nista od toga…
ATPL je uvijek bila miljenica trzista (i moja osobna) i uvijek mi je u fokusu te istinski zelim da uspije i da rasturi.
P.s. vec duze vrijeme nemam ATPL,a vama na palubi zelim mirno more i brdo dolara
Rast na 700 kn je vjerojatno uzrokovan pumpanjem sitnih špekulanata na ZSE, krajem 2017. Trenutna cijena u odnosu na izvješće više je nego opravdana. Dobit je mala, ali će po mom viđenju rasti prema kraju godine ukoliko se BDI zadrži na razinama od 1700 (možda se BDI čak i popne). Ne znam što podrazumijevaš pod brzim razduživanjem ali za moj pojam razduživanje je vrlo solidno. Dug/Kapital je pao sa 2.05 u 2016. na 1.35 u 2Q 2018. To mi izgleda prilično optimistično. Sa kešom su tanki, ali brijem da će se i to stanje popraviti prema kraju godine. Sve u svemu, da nemam atpl u portfelju, pri sadašnjoj tržnoj vrijednosti od cca 1 booka razmišljao bih o kupnji. p.s. nije nagovor na kupnju, ali ostajem pri odluci HODL. 🙂
pa nije atpl neka Žnj kompanija, očito ekipa zaboravila kolike su ovdje dobiti bile.. ali u strahu su velike oči pa onda ekipa puše i na hladno. Trebalo je preživjeti sve ove olujne godine 🙂
[/quote]
Da bile su, ali to je davna prošlost. Pogled u budućnost ne izgleda dobro.