Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
K-PAX
Ono sto mogucu dokapitalizaciju cini rizicnom za male dionicare jest izmjena Statuta gdje je usvojeno citiram:
"Uprava Drustva moze, uz prethodnu pisanu suglasnost Nadzornog odbora Drustva, izdavati nove dionice uz potpuno ili dielomiino iskljucenje prava prvenstva postojetih dionicara pri upisu novih dionica koje se izdaju na temelju ovlasti iz ovog stavka/clanka"
Ako vlasnici dionica mogu upisati nove dionice sukladno postotku vlasnistva, mislim da bi rizik trebao biti minimalan, medjutim u suprotnom slucaju mali dionicari ce biti razvodnjeni.
Ta je izmjena statuta bila još lani. Ne kažem da nije rizična ali dosad još nije korištena. Sprema li se dokap ili ne moglo bi se vidjeti kroz rezultate polugodišnjeg izvješća. Budu li rezultati loši unatoč rastu BDI-ja na razine od kraja 2017., mogli bi očekivati upumpavanje svježeg kapitala, jer ovako duga kriza nagrizla je i ponajbolje brodarske tvrtke a kamo li neće naše (JDPL je npr. u toalnoj banani, zaposlenici su na teškom minimalcu). Ja sam zasad HODL ali ako izvješće bude loše….hm…
Minus 11.5 m
https://www.hanfa.hr/SRPI/HR/2018/2018_07_30-506446_pdf.pdf
Uvijek sam tvrdio da se ovdje cijena korigira ususret izvješćima a ne nakon njih.
i, kak se cini?
i da klasika za hrv burzu. netko je ocito znao unaprijed pa zato i iskrcavanje zadnjih tjedana…
dali netko razumije zašto su financijski prihodi stavka “Kamate, tečajne razlike, dividende, slični prihodi iz odnosa s nepovezanim poduzetnicima i drugim osobama” u iznosu -11.409.394 prikazani kao negativan broj ?
bdi + 1,61 1703
https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/07/Slik-gaar-det-med-toerrbulk-aksjene10
…ova dionica se često kretala suprotno očekivanju večine…
Mislim da nije skroz realno očekivati rast i dobit iz kvartala u kvartal. U žiži krize srećom brodovi su bili novi pa nije bilo dokovanja i kvarova. Realno je očekivati i ovakve događaje i padove.Pročitajte objašnjenja ,meni se to čini razumno i očekujem dobar 3 i i 4 kvartal. Koliko je vidim panike ovdje nema
Ako je sa 9 komada otišla 4% u minus onda može sa stotinjak u plus od 40%. A ako netko odluči sa 200 lupat po asku eto milijunaša ko u priči. Onaj mesar drži Kraš na nekoj razini a ovaj ne može kontrolirati svoj uloženi kapital u ovoj barici. Smiješno. Prošle godine najbolja a ove će biti u konkurenciji za najgoru.
Ili spustit isto tako. Samo zbog čega ili koga.
Nikad nisam shvacao sto znaci “braniti ulozeni kapital/cijenu”.
Po meni to znaci ili dodatno pop.sit (ako se poslovanje ne razvije prema ocekivanjima) ili dodatno zaradit (ako se razvije po ocekivanjima).
Kontra trzista nitko na duzi rok nije opstao.
Neka ATPL pocme zaradjivat pa ces vidjet kako se sama “brani”.