Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
Vau,
bi li ti spekulirao s toliko milijuna vlastitih kuna? Bolje ti ne znam odgovoriti.
Naravno da ne bi. Sad si ujedno dao i odgovor tko je ovdje s kime ovdje u dosluhu i čega je zapravo rezultat trenutna tržišna cijena.
Neke kolege su izgleda ogorčene ulagačkom strategijom gospodina I.B.
Iako nikako ne mogu dokučiti zašto?
To je meni puno veća enigma nego to što dokazano uspješni investitor tipuje na ATPL, umjesto na JDPL.
Možda je to čak i povezano… Mislim rast ATPL-a i stagnacija JDPL-a.
Vauvau, ako IB ne špekulira nego ima dogovor s Upravom vezano za dokapitalizaciju i cijenu dionice što bi to malim dioničarima smetalo, trenutno?
Di ti vidiš opasnosti za pad cijene dionice?
Pa to bi onda bilo čisto manipuliranje cijenom, zar ne?
Ti ne vidiš taj rizik? Jer bi ti stavio svoje novce u takvu kompaniju gdje uprava prešutno podržava takve aktivnosti? Ili ih čak potiče da bi oni ili netko treći ostvario neke koristi za sebe?
Ti ne vidiš taj rizik? Jer bi ti stavio svoje novce u takvu kompaniju gdje uprava prešutno podržava takve aktivnosti? Ili ih čak potiče da bi oni ili netko treći ostvario neke koristi za sebe?
Kakav razvoj događaja očekuješ? Do kada bi se cijena trebala držati visoko?
Pa možda se i isplati, ali firme su u istome sektoru i jedna i druga s problematičnom bilancom i onda netko uloži 50 ili 100 puta više u nešto bolju firmu bez da unaprijed ne zna kako će dezinvestirati tu investiciju???
To bi bilo potpuno hazarderski, a ne čini mi se da se o tome radi.
I zašto dotični nije kupio barem 5% JDPL jer ako će ATPL ići sjajno, nema sumnje da će i JDPL biti mnogo bolje no do sada?
Vrlo jednostavno jdpl je u drzavnom vlasnistvu, takod a tu nema neke koristi,,, a kako država upravlja svojim vlasništvom to znaš
Kolega, gdje ste vi sad pogubili? Svaki pad i rast je manipulacija cijenom. To i je smisao burze.
Što vi predlažete, rasprodati ATPL pod hitno i pobjeći u neku transparentniju dionicu koja se nikuda ne miče? I zašto toliko zanimanje baš s ATPL-om, ako savjetujete svima da od nje pobjegnu?!
A koja je razlika između investitora ili spekulanta?
Brodarstvo nije dugoročno rastući posao fiksnih marži nego izrazito volatilan biznis koji ne može ostvariti niti prosječnu stopu povrata na kapital u razdoblju duljem od 5 godina? Koliko sam shvatio, taj gospodin je mijenjao stabilan dugoročan rast turističkog poduzeća za volatilan i nepredvidiv rast jednog bulk brodara u ozbiljnim financijskim problemima?
Ako to nije spekuliranje onda ne znam kako bi mogla zvučati definicija istog?
Pa sam si napisao da je sektor visoko volativan, a nisi znao prepoznati kad je ta volativnost u najnižoj točki :)… sad čekaj dok iz sredine ode u plus.. pa cekaj opet X godina da ti dođe u minus..
ako je suditi po aktivnosti na početku ove godine na ovoj temi biti će ove godine jedna od dionica u fokus?
za nas dioničare za sada sve ide prema planu.
tako smo si izabrali.
Naravno da ne bi. Sad si ujedno dao i odgovor tko je ovdje s kime ovdje u dosluhu i čega je zapravo rezultat trenutna tržišna cijena.
[/quote]
Na neciju zalost a iz jasnih razloga AP je odlično vođena kompanija, koja je stojički prošla katarzu, a sada se nalazi u izrazitom visegodišnjem rastućem sektoru sa nedvojbenom i jakom konjukturom u nastupajućem razdoblju.
Neke hrvatske kompanije koje su imale šansu, nisu je nazalost uspjele iskoristiti, kao.npr DDJH. Da su imale pravu podršku znacajnih privatnih investitora, sve bi zavrsilo uspješnije.
Ali uvjeren sam da će i njima u promijenjenim okolnostima zasjati sunce.
😀👍✌👌👏🤞💥
A koja je razlika između investitora ili spekulanta?
Brodarstvo nije dugoročno rastući posao fiksnih marži nego izrazito volatilan biznis koji ne može ostvariti niti prosječnu stopu povrata na kapital u razdoblju duljem od 5 godina? Koliko sam shvatio, taj gospodin je mijenjao stabilan dugoročan rast turističkog poduzeća za volatilan i nepredvidiv rast jednog bulk brodara u ozbiljnim financijskim problemima?
Ako to nije spekuliranje onda ne znam kako bi mogla zvučati definicija istog?
Pokušajmo preformulirati pitanje! Npr da li je veće kockanje ili spekulacija diverzficirati kapital iz jednog visokovrijednog i fer vrednovanog sektora u zreloj fazi komjukture, kao sto je hrvatski turizam sa svim manama i prednostima ukljuvcvo nekretnine kao glavnu imovinu, u sektor koji je izlozen svjetskom tržistu sa pokretninama u imovini, praktićki u suterenu konjukture?
Naravno ima i drugih mogućnosti gdje prvo navedeno možemo diverzificirati u razne industrije od npr. tekstilne, petrokemijske, potencijalne proizvodnje oruzja itd sa njihovim specifićnom vlasnickom strukturom.
Ali uvijek su to teske odluke, pogotovo ako treba gledati i interese malih dionicara
☺😃