ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa i oni će imati dokap, al njima cijene za vrijeme dokapa nisu rasle, već nakon njega, a ATPL raste cijena prije dokapa?

Valjda nisu toliko naivni u upravi da pomisle da će im netko platiti bilo kakvu premiju za dosadašnje neiskustvo i neznanje upravljanje kompanijom?

Ako ti je SALT super, onda kupuj njih, a ne ATPL jer to nema veze jedno s drugim osim što što su bulk kompanija. Svaki menadžment ima svoje viđenje i strategiju, ovaj, barem sudeći po komuniciranju istog s javnošću i dostupnih informacija, nemaju nikakvu. Ili su po ne znam koji puta, zakasnili s njome.

Što se tiče commodities, tu je situacija li-la i sam ispravno zaključuješ da je Kina prerasla fazu commodity booma, pa mi baš nije jasno tko će tu potražnju odnosno pad potražnje nadomjestiti u nadolazećim godinama i na točno kojim sirovinama? Grains? Teško…

Za kraj, po ponašanju i lošem menadžmentu, ATPL nikako ne može biti leading bull komapnija, već lagging kompanija, zato je sumnjiv taj rast cijene jer niti dosadašnjim rezultatima, niti strategijom, a ponajmanje financijskom pozicijom oni isti u toj mjeri zaslužuju.

Možda DDJH ima bolju upravu. Hm hm i ulagače

Veliki pozdrav glavnom kreativcu foruma Woodironu, My Moonu, ali ne manji Bubimiru. AJMO PROMATRAT 😀😎✌🤘🤙🖐👌👍🤚👋👋

Napisao sam vec prije da Atpl ima već tri kvartala u pozitivu. Nije bajno niti ne znam sto ali komplet bulk sektor je tek mjestimice otišao u + sa Q3.
To govori da se sektor oporavlja, ovo je igrom slučaja atpl kao malo bolje ali sto se tiče sektora cijeli ide naprijed ako se nastavi.
Nije to sad ne znam kakva firma al to je realnost.

Commodity Boom neće biti ko prije ali to uopće nije ni bitno, bitno je da porast potražnje stabilno pa čak i skromno raste, to je dosta.
Radi se o povratku na dugogodišnji prosjek,oko 2007je bila ludnica, zatim depresija do pred malo pa sad oporavak da bi u prosjeku stabilno raslo.

Drugi par rukava je kakvu valuacije mi tim rezultatima pripisujemo. Isto mislim da se cijena zaletila 15%-20% trenutno.
Inicijalno sam i sam bio skeptican(tko želi gledati postove od prije) ali jednostavn tako stvari idu.

Da, da kad izbijes ostale poslovne prihode koji su uglavnom neto rezultat prodaje imovine operativno je rezultat jednak nuli odnosno amortizaciji.

Teziste vozarina odnosno brodskog prostora je unificirano i konkurentno tržište i nitko ne poklanja novac ATPL zato jer im se oni svidjaju ili nude bolju uslugu.

Da, da kad izbijes ostale poslovne prihode koji su uglavnom neto rezultat prodaje imovine operativno je rezultat jednak nuli odnosno amortizaciji.

Teziste vozarina odnosno brodskog prostora je unificirano i konkurentno tržište i nitko ne poklanja novac ATPL zato jer im se oni svidjaju ili nude bolju uslugu.

To je točno, jer brodari praktički ne mogu značajno određivati cijene vozarina sami, zato se sektor kreće unisono, ebtualno tu i tamo neka firma je malo bolje(ili lošije)

Ja investiranje.u smislu oporavka sektora a ATPL je eto tu dostupan i ima ok povijest kao ćemo vidjet što će vrijeme pokazati

prici nije kraj ap ston je (odavno) slijedeci na marketu

Vaš link …

Vaš link …

A oni rasprodaju te brodove ko da idu u likvidaciju?

Sto to nije tužno, 5 godina stara supra. A očito oni misle da oporavak nije održiv i da će cijene brodova padati ili su u gadnoj gabuli glede financiranja pa su prisiljeni rješavati se gotovo novih brodova? Doduše, to ne bi bilo u skladu s izjavama predsjednika uprave koja uvjerava javnost i dioničare da je oporavak krenuo, pa se zapravo postavlja pitanje, tko tu koga…

Ono sto je najzanimljivije, dioničari pojma nemaju kakvu strategiju uprava sprema? Rasprodaje se flota, najavljuje se dokap, firma se smanjuje, brodovi rasprodaju, a cijena dionice raste?

Očito u upravi misle da su dioničari budale i da će ako oni napucaju sto višu cijenu, naći se dovoljno investitora da prihvate neki diskont u dokapu i pozdrave se sa svojim novcima za novu rundu njihova orgijanja. Bit će ovo svakako zanimljivije nego sam pretpostavljao, a da investitori vise nisu toliko ludi ni naivni pokazuje primjer HPB-a koji je prekinuo proces dokapa jer očito je vise nema naivnih koji će se razbacivati lovom, pa bila ona čak i tudja.

Ne mogu vjerovati danima meďu 2 3 najlikvidnije dionice, a rast ….nemam komentara. Kada je ono nagrada za dionicu godine? Hm 12.12.2017 u 12h.
Prošle godine je ATPl dobila nagradu za najveći rast, a ove ?

nominacije su davno istaknute u:
1.kategotija ekološka dionica godina

da, netko je stavio 10.000 komada na 350 kn…a negativna blokada je na 387,35 kn što znači da se netko poželi iskrcati ne bi mogao poklopiti nego bi ovaj imao dovoljno vremena maknuti nalog. čemu takve prozirne igrice valjda zna samo onaj tko je stavio nalog

možda bi maknuo a možda i nebi.
kakobilo i ovih 9000 kom prije blokade nije “za baciti”
dovoljno da se spasi mnogo potrebitih,u nevolji,željne oslobađanja tereta…
to je ta znana ZSE solidarnost na djelu.
da sam zločest rekao bi da ta solidarnost traje od razina 1xx.
toliko dobrote na jednom mjestu da navlači suzu u oku
ističem kandidaturu za humanitarnu dionicu godine
pa nek podrži ako netko misli da zaslužuje taj status
🙂

[/quote]

2. kategorija ekološka dionica godine

Tako da…a fundamenti isto ko na ddjh, svaka čast svima, al barem se nadam da će te izaći na vrijeme, jer obogaćivanje na 1 ili 2 pozicije ne postoji, to je samo da ostane u sistemu i ostanete ošišani….a nabrojati ću Vam 100 primjera, a upravo jedna od je isto ova dionica……

6.“ošišani” su u najvećem broju slučajeva oni koji nisu dovoljno strpljivi,da se to ii naučiti,izvježbati
najbolje na svojoj koži,upijanje zagarantirano.
ošišani su ponekad i oni koji se daju zaplašiti,ne vidm razlog za strah pri činjenici da će demand biti jači od suply-a na skali u godinama a poslovanje već okrenulo u poziivu.
trenutno na ovaj mlin ide toliko vode a da večina vidi bolje prilike te je realno najizgledniji scenarij da će ovaj mlin dodatno pogonitii vrlo uskoro rijeke SŽJ…
reklo bi se 100% obnovljiva energija,100%reciklaža,
ističem kandidaturu atpl za ekološku dionicu godine,tko je ZA neka podrži,potrubi…

[/quote]

ovo su moje nominacije ali držim da je bitno izglednije da će pobijediti u onoj kateguriji koju vi…

p.s.
molim da mi se u predblagdanskom duhu.ne uzme za zlo relaksirajući ton.
isprike ako se je netko našao uvrijeđen,prozvan…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Šta je ovo? Preuzimanje?? Bruuutalno…….

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

ekipa nikako da shvati da su dionice sada u čvrstim rukama,
ja kad sam gledao knjigu dioničara i prije nego je IB počeo skupljati,, cca 100 tinjak je imalo preko 1.000 komada, od 200 – 1.000 komada ima još 500-tinjak,, a do 200-tinjak komada ima je imala velika većina preko 7.000 dioničara,, (velika većina ispod 50komada)
u međuvremenu je počišćeno preko 100.000 komada od zna se koga i vi sad očekujete paničnu rasprodaju ?? od koga ovih šta imaju 10-50 komada :)) baš bi volio vidjeti novu knjiigu dioničara, ako netko ima nek se javi na PP da usporedimo

Anonimno, 07.12.2017. u 10:05
Ne moraju prodavati mogu ih držati da se kisele.

Kad je idući brod za prodaju?

Moraju ih prodati jer su se na to obvezali kreditorima u sklopu plana refinanciranja obveza. Kreditori su uvjetovali prodaju tri broda. Uskoro će bubble završiti, tko se nije skrio, magarac je bio.

Šta je ovo? Preuzimanje?? Bruuutalno…….

A oni briju valjda da što više dignu cijenu, kad lupe diskont na nju da će se raja lijepiti na njihova pozitivna očekivanja. Činjenica je da su im kreditori stegnuli omću oko vrata, da radi covenanta su morali prodati dio flote da bi im ponudili nove uvjete refinanciranje dugova. Pretpostavljam da su ove igre oko napucavanja dionice s ciljem formiranja cijene i diskonta na cijenu. Samo, zaista bih volio vidjeti nekoga tko bi im bio spreman ponuditi više od NAV-a u dokapu. Btw. tekuća cijena iznosi oko 2,7 NAVa.

Vaš link …

Ova stranica nije ažurirana sigurno godinu dana jer se tamo na prodaju nude brodovi koji su već prodani i preimenovani prije godinu i više dana.
U jednom trenutku je AP Ston bio na prodaju (krajem prošle, početkom ove godine), ali isto tako je vrlo vjerojatno da je promjenama na tržištu Atlanska odustala od prodaje tako da tvoja teza da je Ston sljedeći za prodaju više ne drži vodu.
Treba se malo više potrudit, a ne samo u Google upisivat imena brodova…

New Report

Close