ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 20:22
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
21.266
434
49,00
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

BDI 1.578 + 2,7%

panamaxi atpl sto su u najmu za ruse plove trenutacno za 14000 dolara dnevno, a drzim da ce ostatak flote na spotu imati jos bolje vozarine u prvom kvartalu i tijekom 2108., tako da ce biti veselja cekati FI za 2018.

Ima li išta od ovoga

Atlantska pokreće ESOP i ide ‘dokap’

Ovo je zanimljiivo, ali ništa pozitivno ako na to mislite. Naime, ne znam koliko se sjećate, ali ATPL je već imala ESOP, a iz kojeg su “menađeri” Atlantske Plovidbe počistili sve dionice u siječnju 2007. Način na koji su to odradili je bio “legalan” jedino u zemljama kao što je Hrvatistan. Zapravo, oni su u siječnju 2007., kada je cijena dionice ATPL na burzi bila 1000 kn, otkupili sve dionice iz ESOP-a po 30 kn, kao opcijskim ugovorom kojeg su imali. Da bude gore, iste su platili sa dividendom dobijenom od tih istih dionica, a koja je bila koliko se sjećam 40 kn po dionici za prethodnu godinu.
Dakle, tadašnji “menađeri” ATPL iz džepa nisu dali ništa za stotine tisuća dionica koje su preuzeli, još su strpali u isti par miliona razlike od dividende “za kafu”, a preuzeli tadašnju tržišnu vrijednost dionica od cca. 150 miliona kuna za 4,5 miliona kn.
Kasnije su par tisuća dionica prodali po cijeni od 3000 kn po dionici, vjerovatno fondovima, kako bi sebi osigurali život “u slučaju krize”, a ostatak ostavili eto kao jer su uprava, pa da ne ispadne da oni prodaju. 🙂
Kasnije, koliko god da je dionica gubila na vrijednosti njih nije brinulo, ionako ih nisu platili iz svog “špaga”, a i njihova ulazna cijena je nedohvatljiva ionako.
Eto, toliko o ESOPu i zašto isti služe u firmama, kao i o vrlim sposobnim menađerima naših firmi, kojii su se obogatili jer eto, “znaju znanje”.

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Što ako ovi malo bace oko i na hr brodare?

Arapski fond sa stotinama milijuna dolara obilazi RH

Ima li išta od ovoga

Atlantska pokreće ESOP i ide ‘dokap’

Ovo je zanimljiivo, ali ništa pozitivno ako na to mislite. Naime, ne znam koliko se sjećate, ali ATPL je već imala ESOP, a iz kojeg su "menađeri" Atlantske Plovidbe počistili sve dionice u siječnju 2007. Način na koji su to odradili je bio "legalan" jedino u zemljama kao što je Hrvatistan. Zapravo, oni su u siječnju 2007., kada je cijena dionice ATPL na burzi bila 1000 kn, otkupili sve dionice iz ESOP-a po 30 kn, kao opcijskim ugovorom kojeg su imali. Da bude gore, iste su platili sa dividendom dobijenom od tih istih dionica, a koja je bila koliko se sjećam 40 kn po dionici za prethodnu godinu.
Dakle, tadašnji "menađeri" ATPL iz džepa nisu dali ništa za stotine tisuća dionica koje su preuzeli, još su strpali u isti par miliona razlike od dividende "za kafu", a preuzeli tadašnju tržišnu vrijednost dionica od cca. 150 miliona kuna za 4,5 miliona kn.
Kasnije su par tisuća dionica prodali po cijeni od 3000 kn po dionici, vjerovatno fondovima, kako bi sebi osigurali život "u slučaju krize", a ostatak ostavili eto kao jer su uprava, pa da ne ispadne da oni prodaju. 🙂
Kasnije, koliko god da je dionica gubila na vrijednosti njih nije brinulo, ionako ih nisu platili iz svog "špaga", a i njihova ulazna cijena je nedohvatljiva ionako.
Eto, toliko o ESOPu i zašto isti služe u firmama, kao i o vrlim sposobnim menađerima naših firmi, kojii su se obogatili jer eto, "znaju znanje".
[/quote]

cudo da te vec nisu izbrisali

Vaš link …

Što ako ovi malo bace oko i na hr brodare?

Arapski fond sa stotinama milijuna dolara obilazi RH

Brodari ih vjerojatno jednako zanimaju koliko i pustinjski pjesak.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Cestitam svim ‘starim’ dionicarima ATPL koji su prosli pakao ogromnih gubitaka i docekali eto da cijena predje opet 600 kuna sa daljnjom odlicnom perspektivom.
Ja sam jedan od takvih i milina mi je ovo gledati.
Ja sam prakticno bio skoro cijeli portfelj imao u ATPL (a to nije mali portfelj). Zgog disperzije rizika sam veci dio portelja prebacio u dry bulkere na NYSE, ali i dalje imam znacajnu kolicinu ATPL.
Ja ocekujem da slijedeca godina bude prva profitabilna, a puni sjaj ocekujem u 2019.
Treba se jos malo strpiti i nadoknadit ce se svi gubici, a realno je i zaraditi nesto.
Ovi koji su usli na dnu 2q2016 i drzali…ti su najveci dobitnici. I neka su, jer trebalo je imat muda uci tada.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

a lijepo vam je jedan kolega tu napisao da ga baš to "najviše plaši" kod atpl
dok je rasla pri BDI padu,da to znači i da može padati kada bdi raste.
bio je vidovit,svaka čast!

Izgleda nam BDI opet pada…

bome fino je biti na ovom brodu i gledati sa palube kako je jedan kolega pričao,, ovdje su stvarno impresivne promjene u cca godinu i pol 6 puta naraste vrijednost, milina, kao šta je padalo, sad gledam graf iz 2008. sa cca 3.600 na 600 u jako kratkom periodu, ali stvarno kratkom

a najbolje od svega šta su sada dionice u čvrstim rukama 🙂 za druge brodare ekipa još nije skužila, al bude kad odu gore :))))

a lijepo vam je jedan cijenjeni kolega nedavno ovdje napisao a da prenesem po sjećanju
“pazite se dionice koja je jako žilava kada BDI pada jer kada BDI okrene…
respect

a vozarine rastu radi?
koliko puta ponovljenih temelja?
vozarine će u 2018 rasti ili padati radi kojih temelja?
biće toplo ovog božića i bez klimatskih promjena.
a za 2018 meteorolozi najavljuju još toplije
🙂

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Cestitam svim ‘starim’ dionicarima ATPL koji su prosli pakao ogromnih gubitaka i docekali eto da cijena predje opet 600 kuna sa daljnjom odlicnom perspektivom.

Pa di si K-PAX stara kuko, evo i ja ti se priključujem u veselju!
Ja sam već prešao u plus !
Da mi je netko lani rekao da ću već ove godine biti u plusu, ne bih mu vjerovao.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Pa di si K-PAX stara kuko, evo i ja ti se priključujem u veselju!
Ja sam već prešao u plus !
Da mi je netko lani rekao da ću već ove godine biti u plusu, ne bih mu vjerovao.
[/quote]
Bravo, neka si, onaj masakr je bio prestrasan. Ja nemam vise toliko motiva pisati, ali svejedno pratim forum.
Sad cekam da mi americki brodari odrade svoje, a tamo je to sve dosta nelogicno i cekam naravno da prodje i one 2 god da bude neneoporezivo.
Poztdrav i tebi staroj kuki ovdje na forumu.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Sad cekam da mi americki brodari odrade svoje, a tamo je to sve dosta nelogicno i cekam naravno da prodje i one 2 god da bude neneoporezivo.

Ako je kupljeno prije 1.1.2015. svakako nije oporezivo.

Buy When There's Blood In The Streets

New Report

Close