Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 17.542 | 358 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
A malo su došle dionice u čvršće ruke, e sad koliko vrijede i koliko ce vrijediti u budućnosti..otom potom.
Četveroznamenkasta broja definitivno u 2018 godini…po meni naravno
“..kako bi naš migra rekao (a gdje je on? nije valjda usljed velikih valova pao s palube?)…”
falim kolegi marcipan@?
kako slatko,tko ga nebi volio
natural born talent točka
ovo je nekako ispalo a bilo je samo jedan red u članku iznad?
jhttp://www.hellenicshippingnews.com/dry-bulk-shipping-take-good-care-of-the-recovery-says-bimco/
… 2018 could see the fleet grow by less than 1%…
kome nisu bile jasne posljedice nakon najava početkom godine teško da će mu i ovo “sjesti”
osim možda na želudac
🙂
p.s.
dobri diskonti danas
čekamo dalje
eto nikako da dočekam,ali ne plačem,nije moj stil
strpljen spašen + sačekuša a za mene win i ako ne dočekam
takav je moj izbor
sretno i tebi sa strpljivošću
svaka čast na čemu?
pa to je samo pokazatelj da ovo nema veze s cijenom vozarine…
usporedite preostala dva brodara po koliko se trže…pogledajte brodare vanka…
a onda pogledajte kako je atpl dogurala do 500 kn…na krilima jednog špekulanta…koji je očito u 'sinergiji' s upravom…kako bi naš migra rekao (a gdje je on? nije valjda usljed velikih valova pao s palube?)…
pozitivan rezultat nema veze s poslovanjem…već s prodajom…
a kao što je iz priloženog pada vozarina vidljivo…oporavka za sektor nema….jesen se bliži kraju…uskoro će zima….a spektakla niotkuda…
jedi spektakl koji ćete vidjeti jest vatromet za novu godinu…
a ni on nije nešto u Brelima…
[/quote]
A šta da ti kažem kad sve znaš, eto imaš i druge brodare koji još nisu krenuli rasti pa navali ako misliš da su ok, tj. ako misliš da su jeftiniji sad nego šta će bit za godinu, dve….. svatko po svojoj procjeni, ne možemo svi ni biti u pravu, niti u krivu, glavno da sam donosiš odluke kako i šta ćeš napraviti :)) … i ja se čudim da ekipa čeka sastrane, a kad krene oporavak se svi guraju ili njurgaju šta im pobježe kao atpl unatrag godinu, dve, pa sve teorije zavjere kako ima kupac, pa naravno da ima, kao i prodavač,,, pa bit će i na drugima jednog dana, sad procjeni jel to za mjesec, godinu, dve……. hbga
A šta da ti kažem kad sve znaš, eto imaš i druge brodare koji još nisu krenuli rasti pa navali ako misliš da su ok, tj. ako misliš da su jeftiniji sad nego šta će bit za godinu, dve….. svatko po svojoj procjeni, ne možemo svi ni biti u pravu, niti u krivu, glavno da sam donosiš odluke kako i šta ćeš napraviti :)) … i ja se čudim da ekipa čeka sastrane, a kad krene oporavak se svi guraju ili njurgaju šta im pobježe kao atpl unatrag godinu, dve, pa sve teorije zavjere kako ima kupac, pa naravno da ima, kao i prodavač,,, pa bit će i na drugima jednog dana, sad procjeni jel to za mjesec, godinu, dve……. hbga
radi se o tome…da ekipa čeka sa strane jer ne vjeruje u rast istih kao ni oporavak sektora….
dok se jedino atpl ističe rastom cijene svoje dionice….i to zahvaljujući isključivo plitkom tržištu…na kojem već godinama nema likvidnost…sav ozbiljniji kapital je pobjegao a s njime i ulagači…
@deveen,
i sam sam takvog stava. Ne dogode li se neočekivani poremećaji s potražnjom, oporavak će se nastaviti. Mic po mic rast vozarina. Spektaktle/vatromete ne treba očekivati, niti sam ih očekivao, ali se ne mogu niti isključiti.
radi se o tome…da ekipa čeka sa strane jer ne vjeruje u rast istih kao ni oporavak sektora….
dok se jedino atpl ističe rastom cijene svoje dionice….i to zahvaljujući isključivo plitkom tržištu…na kojem već godinama nema likvidnost…sav ozbiljniji kapital je pobjegao a s njime i ulagači…
[/quote]
I gdje je problem? Ti bi da ti netko najavi da će doći bolja vremena i da cijena ostane na minimumu. 🙂 .
Pa IB je procjenio da mu je to super investicija na toj razini i sve 5, drugi su čekali da još padne i nisu dočekali, kao ni što sada ovaj fini pad unazad tjedan, dva ekipa nije iskoristila jer im je malo palo u korekciji i sve 5, zašto bi ulazio u nešto šta ne vjeruješ da se isplati, svatko po svojoj procjeni, netko je dobro procjenio, netko previše kalkulirao. A burza je mjesto gdje uglavnom nema logike 🙂 kako na atpl tako i na drugim pozicijama
I gdje je problem? Ti bi da ti netko najavi da će doći bolja vremena i da cijena ostane na minimumu. 🙂 .
Pa IB je procjenio da mu je to super investicija na toj razini i sve 5, drugi su čekali da još padne i nisu dočekali, kao ni što sada ovaj fini pad unazad tjedan, dva ekipa nije iskoristila jer im je malo palo u korekciji i sve 5, zašto bi ulazio u nešto šta ne vjeruješ da se isplati, svatko po svojoj procjeni, netko je dobro procjenio, netko previše kalkulirao. A burza je mjesto gdje uglavnom nema logike 🙂 kako na atpl tako i na drugim pozicijama
ništa ja ne želim da mi netko najavi…samo kažem da se na forumu svašta zazivalo…a ono ćorak…pravog oporavka nema…a rezultat rasta cijene dionice atpl nije oporavak sektora…
IB ništa nije pogodio…on je sam podignuo cijenu dionice…i da nije njega, cijena vam ne bi bila tu gdi je….eto…o tome se radi…
@deveen,
i sam sam takvog stava. Ne dogode li se neočekivani poremećaji s potražnjom, oporavak će se nastaviti. Mic po mic rast vozarina. Spektaktle/vatromete ne treba očekivati, niti sam ih očekivao, ali se ne mogu niti isključiti.
Složio bih se. Naravno, cijene na burzi imaju svoju logiku, ali bitno je da se osnovni biznis popravlja.
panamaxi su pali ispod cijene koju u imali pred 12 mjeseci. usudio bih se reći jako loše s obzirom kakve su najave bile. a što ostaje nadati se da ce i.b. držati i dalje ovu cijenu.inaće da ga nema već bi kliznulo natrag na 300.
ništa ja ne želim da mi netko najavi…samo kažem da se na forumu svašta zazivalo…a ono ćorak…pravog oporavka nema…a rezultat rasta cijene dionice atpl nije oporavak sektora…
IB ništa nije pogodio…on je sam podignuo cijenu dionice…i da nije njega, cijena vam ne bi bila tu gdi je.…eto…o tome se radi…
gle,i da si ti kupio cijena nebi bila danas gdje je.
pa bi možda meni bila preskupa,teško ali teoretski
vrijedi za svakog investitora,NEinvestitora.
nisam praznovjeran ali možda nekad nekome nije suđeno na nekoj dionici.
osobno bi radije da ti ne uđeš u atpl ali da ostaneš dobar duh atpl.
i da uđeš u nešto gdje ćeš zaraditi citius altuis,fortius
pošteno?
ali nisam čuo da je netko uspio zaraditi ako nije kupio.
ako kupiš riskiraš i potencijalno profitiraš.
i nitko ti nije kriv već ti je kako si sam izabereš.
kome je to sve previše jer se na burzi mogu i izgubiti novci,imapraktično rješenje a to je štednja,tamo je zagarantiran realno negativan prinos
100% bez neizvjesnosti,nema mokrih snova,gradelanja,čim položiš lovu znaš na ćemu si.
Večina se je odlučila za baš taj model,>160 mlrd kn leži na štednji i svakodnevno “isparava”
ponekad dobro za nas koji nismo jer je konkurencija manja.
a ako ne dođe do smaka svijeta,vanzemaljaca,3.sv.r…. pa nam dignu kreditni rejting doći će opet strana štednja koja se ne pali na “isparavanje”
pa će nas na burzi pogurati citius,altius fortius
sloboda izbora je zakon i party na palubi nije za baciti 🙂
iako bi bio još i bolji da dođe korekcija pa da se počastimo sa diskontom
ALI market ne ispunjava želje svaki dan+ne traži gospodara već slugu.
svaka čast na čemu?
pa to je samo pokazatelj da ovo nema veze s cijenom vozarine…
usporedite preostala dva brodara po koliko se trže…pogledajte brodare vanka…
a onda pogledajte kako je atpl dogurala do 500 kn…na krilima jednog špekulanta…koji je očito u 'sinergiji' s upravom…kako bi naš migra rekao (a gdje je on? nije valjda usljed velikih valova pao s palube?)…
pozitivan rezultat nema veze s poslovanjem…već s prodajom…
a kao što je iz priloženog pada vozarina vidljivo…oporavka za sektor nema….jesen se bliži kraju…uskoro će zima….a spektakla niotkuda…
jedi spektakl koji ćete vidjeti jest vatromet za novu godinu…
a ni on nije nešto u Brelima…
[/quote]
napokon razuman post,postovanje