ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 01.11.2024. u 00:20
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,15
1.839
39
47,10
48,30
-6,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Pa do 50% novih dionica na postojeći broj dionica odnosno pola dosadašnjeg vlasničkog kapitala trebao bi se povećati do 50% novog. Tako barem stoji kao mogućnost u odlukama skupštine održane u kolovozu ove godine. Čisto provedbeno odnosno pravno i knjigovodstveno gledano to će u trenutku dokapitalizacije značiti razvodnjavanje postojećih dionicara za trećinu njihovih udjela gledano u odnosu na konačan, maksimalni iznos kapitala po završetku dokapitalizacije.

Amortizacija je itekako trošak, samo svi drvite po ebitdi ko blesavi. To je trošak koji se raspostrsnjuje i uvijek će doći. Kupi auto Za 100 000 tisuća za 5 godina vrijedi 50000. Šta je nego trošak 10000kn u prosjeku. Samo keš ne izlazi postepeno nego u šutu jednom. Malim investitorima treba od Ebitde samo E a ovo BITDA je kaco i zavaravanje. Ko da kažeš kojs ti je plaća prije režija, goriva,kredita,itd. Možeš imati veliku a ostane ti kua kad platiš sve

Amortizacija nije trošak nego rashod. I to nenovcani rashod. To je onaj na kojem ne postoji stvarnog odljeva novca za njegovo plaćanje.

Boze, ovdje ljudi ne znaju ni računovodstvene osnove…

Nije problem kod Atlantske sto “njezin” auto za 5 godina vrijedi 50 tisuća kuna nego koliko to stvarno odstupa o tržišne cijene tog auta. U padu vozarina i brodovlja su oni redovito podcjenjivali taj pad i precjenjivali imovinu, a sad ćemo vidjeti sto će raditi u rastu. Zato i postoji prema mojoj procjeni znacajan nesrazmjer izmedju knjigovodstvene i trzisne cijene brodovlja odnosno Book-a i NAV-a.

Znam to jbte al pare su otišle… Amortizacijom samo tuces dobit na niže da ne plaćaš porez. Ebitda je bezveze metrika, daj E

Slabo ti to znaš jer da znaš ne bi pisao o Atpl u ovisnosti da li si u poziciji ili nisi.

Ne sluzi amortizacija smanjivanju porezne obveze nego korektnom vrednovanju odnosno umanjenju vrijednosti osnovnih sredstava ili opcenito imovine koja se amortizira. Porezni aspekt amortizacije i oslobađanje plaćanja poreza na dio tako rashodovane imovine jest sasvim drugi aspekt price.

u petak spread na gledalici gotovo 12 kn..neviđeno. Da bi zatim netko dizao po 1 dionicu po 1 kn na bidu do cijene od 482 do 488 kn. Ideš miki, što je ovo, neka šala -čunga lunga trgovanje. todex efekt?

Kužim ja tebe a ti valjda.mene, ne da mi se sad stvarno…

IB nakon dugo vremena kupio za vlastito ime 130 kom, Zaba nešto sitno prodaje i Croatia banka po običaju dokupljuje.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

IB nakon dugo vremena kupio za vlastito ime 130 kom, Zaba nešto sitno prodaje i Croatia banka po običaju dokupljuje.

IB zna da će graditi novi stambeni neboder na mjestu stare poslovne zgrade. Cijena izgradnje app. 1200 eura, prodavati će 3500 m2, nije loše, kaj velite? Dobit ATPL u 2017. prognoziram na app. 8 miljuna dolara, dok je za 2018. za očekivati min. 15 milja dolara

@makalu

odakle ta vijest?

使用を信頼し、あなた自身の能力の

@makalu

odakle ta vijest?

Info iz tvrtke što će raditi inženjering za ATPL 😉

Odlično 🙂 thanks.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

New Report

Close