Vrlo sam zahtjevan, ali ovo je space shuttle. Evo brzog izračuna
KONSOLIDIRANO EBITDA 78.025.151 marža 35,83%; EBITDA OPER 46.702.547 marža 25,05%; POSLOVNI RASHODI -23,79% od čega MAT.TR. -23,62%; TR. OSOBLJA -23,17%; OSTALI POSL. RASHODI -43,56% itd
Ukupni dug smanjen 21,25%, od čega kratkoročni 45,82% i dugoročni 12,21%. Prihod od prodaje – vozarina veći 35,1 %.
Velika dobit od 40,70 mil. za prvo polugodište a jesen tek dolazi a s njom puno dobrih stvari uz rast potražnje za brodarskim prijevozom…Čestitke svima!
O kakvoj dobiti vi pisete?! Bas sam bio na liniji sa brokerom kada je izasao izvestaj-gubitak je 56 milijuna kuna,gde su vam valutne razlike?!
Pogledajte sto se desilo sa stavkom kapitala u bilansi!
O kakvoj dobiti vi pisete?! Bas sam bio na liniji sa brokerom kada je izasao izvestaj-gubitak je 56 milijuna kuna,gde su vam valutne razlike?!
Sreća je imati “Dobrog i pametnog brokera”
Potvrda uzlaznog trenda i oporavka tržišta prijevoza rasutih tereta te dobrog poslovanja. Obveze prema bankama smanjene su za 185 milijuna kuna, a prema dobavljačima 16,4 milijuna.
U pola godine napraviti skoro 100 M kuna gubitka i to na tečajnim razlikama je koma.
To je posljedica slabog dolara.
Ali poznato je da sektori koji rade sa dolarima (naftni biznis i brodari) moraju imati jaki hedging.
Očito su ovdje u tome zakazali.
brodolomac
Obveze su smanjene jer su prodali brod. Za koji su dobili 120 mil kuna. Daj barem pročitajte NT pa onda zaključite neke stvari. Niti me zanima dionica, niti izvješće, al dajte barem minimume,,,,
[/quote
Domagoj
Ako firma drzi cash u USD i tecaj dolara padne tada ce iskazati fiktivni gubitak kroz tecajne razlike prema HRK (koja je btw zestoko precjenjena, ali o tome drugi put), ali suma USD na racunu ostaje ista
Ako hoces vidjeti bas kolicinu cash-a generiranu na polugodistu tada pogledaj Operating Cash Flow
U pola godine napraviti skoro 100 M kuna gubitka i to na tečajnim razlikama je koma.
To je posljedica slabog dolara.
Ali poznato je da sektori koji rade sa dolarima (naftni biznis i brodari) moraju imati jaki hedging.
Očito su ovdje u tome zakazali.
Posejdon
Gubitak je fiktivni, jer su im im i ulazni troskovi i debt u USD