ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 10:51
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
7.595
155
49,00
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ako je tocna i informacija da atpl zeli preuzeti jdpl, kako ce po vasem misljenju to odraziti na dionicu?

Logično bi bilo da JDPL cijena raste a ATPL lagano pada, ali se kod nas na ZSE u pravilu događa da raste cijena i preuzimatelja i preuzimanog društva.
Sve ovisi koji budu uvjeti preuzimanja, odnosno po kojoj cijenu i pod kojim uvjetima bude kupnja.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Ako je tocna i informacija da atpl zeli preuzeti jdpl, kako ce po vasem misljenju to odraziti na dionicu?

Logično bi bilo da JDPL cijena raste a ATPL lagano pada, ali se kod nas na ZSE u pravilu događa da raste cijena i preuzimatelja i preuzimanog društva.
Sve ovisi koji budu uvjeti preuzimanja, odnosno po kojoj cijenu i pod kojim uvjetima bude kupnja.
[/quote]

Logicno je bilo 2007.godine, danas je logicno da ako ATPL bude kupovala JDPL da ga kupi sa velikim discount-om i uknjizi negativni goodwill (kao na primjer kada je nedavno BWLPG preuzeo AURORU sa 100 MUSD discount-a)

Atpl je vrlo dobar trgovac, ne sumnjam da ce kupit ponudjeno za male pare. A država, kao vjecito los trgovac ce dobit za uhljebnistvo u malo jacoj firmi za mjesečnu placu. Ovdje im jedino moze pomrsit racun tnpl. Nego, ono sto bi j i dalje vrlo vjerojatno uslijedilo, da kao vrlo dobri trgovci ce iskoristiti ponudjeno , a potom prodati brodove jdpl za papreno cijene . Jer ce cijena 2nd brodova rasti sa očekivanim rastom Indexa. Takodjer, ono sto vidim kao opasnost za dioničare jdpl je moguce namjerno rušenje cijene zbog ponderiranog prosjeka, kao i znatno smanjivanje nom vriijednosti. Ono sto je velika nepoznanica, to je IB, tj njegova uloga, da li ce se i on okrenuti prema jdpl ( vec ima manji udjel). Ako se i on odluci na ulazak, tu se situacija komplicira za atpl, a dioničari jdpl bi imali razloga za veselje. To je neko moje viđenje dogadaja.ako netko misli da grijesim, volio bih da me ispravi. Zahvaljujem

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Ne razumjem zasto bi bilo lose za jdpl i dionicare da ga kupi atpl…a po natpisima izgleda da su dobro zagrizli…
Ovo je win win situacija i za dionicare jdpl i za dionicare atpl…
Koliki ce biti NAV atpl u tom slucaju…
Jedno je sigurno….uz rast vozarina i cijene brodova rasti ce i cijene dionica

MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE

Koliko ce vrijediti jadroplov odredit ce vozarine.
Ako vozarine nastave rasti, i na jesen dozive ogroman boom kao sto svi najavljuju, onda ce jdpl moci funkcionirati i bez privatizacije sto ce jdpl samo podici cijenu.

Ako se tu jos ukljuci tankerska to ce jdpl jos vise podici cijenu.

E sada, misljenja sam da bi se trebala podici cijena i atpl, opet iz razloga sto se najavljuje rast poskupljenja vozarina a atpl bi dobila dodatnih 6 brodova od jdpl-a.

U biti, sve zavisi od vozarina, ako ce vozarine ici gore kao sto se najavljuje, a u biti vec se to dogada onda citava industrija ide gore.

Bit ce zanimljivo polugodisnje izvjesce od jdpl-a, to bi mogao biti pokazatelj koliko ce vrijediti.

Naravno, to je samo moje misljenje.

@falco
Ostvari li se scenarij preuzimanja Jadroplova, ne vidim zbog čega bi Atlantska prodavala njihove brodove. S rastom indeksa, posluje se pozitivno, a predviđa se daljnje poboljšanje tržišta prijevoza rasutih tereta u narednim godinama. Flota Atlantske se smanjila i trebaju brodove, a knjiga narudžbi za handymax/supramax brodove je dosta tanka, 51 brod za 2018., 22 ukupno za 2019. i 2020., pa je za očekivati značajnije poboljšanje poslovanja u tom segmentu.

Kratkoročno se može dogoditi pad ali isključivo zbog psihološkog efekta jer se nezna što će kako.Mislim da su dokazali da nisu prevaranti i da vuku dobre poteze na duge staze. Ako Atlantska radi dokap zbog širenja poslovanja i ponudi dionice svim postojećim dioničarima po korektnoj cijeni mislim da mogu dosta kapitala skupit na poverenje. Bilo bi jako ljepo da se te dvije firme ( firmice) spoje po nekoj korektnoj kombinaciji za sve.

http://www.seebiz.eu/kina-prisiljena-po-prvi-put-uvoziti-rizu-iz-sad-a/ar-159930/

Nema izvjesca?….sigurno ce preko vikenda radit prekovremeno da ga dostave u ponedjeljak……😂😆

capovi i dalje potežu kao da je i ovo zadnje bio fake down BDI trenda(drugi u nizu)
odoh na more na svoju palubu a pošto nemam vremena skinuo 50 kom sa aska da se moj brod još malo dopuni.
svako dobro svim palubičarima mornarima,brodovlasnicima….
čujemo se u rujnu a ako će biti po mojim očekivanjima biti će materijala za raspravu.
možda i koji potočić nečega? .-)
svima puno uspjeha u trgovanju,mirno more,pune vrše i parangali,gradele i čaše…
a i megle se razme 🙂
respect

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

capovi i dalje potežu kao da je i ovo zadnje bio fake down BDI trenda(drugi u nizu)
odoh na more na svoju palubu a pošto nemam vremena skinuo 50 kom sa aska da se moj brod još malo dopuni.
svako dobro svim palubičarima mornarima,brodovlasnicima….
čujemo se u rujnu a ako će biti po mojim očekivanjima biti će materijala za raspravu.
možda i koji potočić nečega? .-)
svima puno uspjeha u trgovanju,mirno more,pune vrše i parangali,gradele i čaše…
a i megle se razme 🙂
respect

😎👍✌

Veliki pozdrav glavnom kreativcu foruma Woodironu, My Moonu, ali ne manji Bubimiru. AJMO PROMATRAT 😀😎✌🤘🤙🖐👌👍🤚👋👋

Grupa je tijekom izvještajnog razdoblja ostvarila ukupne konsolidirane prihode u iznosu od
257,8mil. kuna i dobit u visini 40,7 mil. kuna.
U istom razdoblju prošle godine gubitak je iznosio 20,8 mil. kuna.

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/ATPL-fin2017-2Q-NotREV-K-HR.pdf

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

New Report

Close