Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
Uz očekivani oporavak vozarina nije na odmet ni spomenuti da Atlantska plovidba se sa svojim operativnim troškovima upravljanja brodovima (OPEX) može nositi i mjeriti sa najvećim svjetskim kompanijama te je operativni trošak po brodu daleko bolji od svjetskog prosjeka.
Nadalje, kod brodova tipa panamax i supramax Atlantska ima 13 posto niži OPEX u odnosu na mjerilo, dok za brodove tipa handysize taj je rezultat čak preko 22 posto bolji u ostvarenju u odnosu na prosjek
i nedavno smo zaključili da je atpl jedna od najbolje upravljanih brodarkih kompanija u svijetu pa niti rezultati nebi smio izostati za strpljive,a tu smo da naplatimo,nevjernima,nestrpljivima,neodvažnima….
možda i griješim a možda se to već i događa? živi bili…
Trend je taj koji
dize cijenu.sto se tice uprave ,nemam neko posebno misljenje,prosjek,nesposobni na komb.sa tekucim.kao jednom od vlasnika ovdje,jakooo mi je drago zbog rasta cijene,ali molio bi da se ova uprava ne glorificira jer za to nema razloga.oni su najmanje zasluzni za rast dionice.tek kad vidim da su sposobni za tekuce (a to ce biti po ment.sklopu nikada),onda ce i odmene dobiti poz.ocjenu.za sada pozitiva upravi ulpl.
[/quote].
[/quote]
Imaš pravo na svoje mišljenje,,ali uz dužno poštovanje uprava ULPL, ne može stati ne u ŕečenicu, nego niti u istu knjigu sa upravom ATPL. Malo pogledaj Opex i upravljanje flotom pa onda možemo argumentirano rasprsvljati. Ovo je naprosto obrazac kako ne treba postupati. Loš tajming, kriva pouka, netransparentno. Tako i piše https://lider.media/arhiva/45228/
Imam i atpl i ulpl i nemogu se oteti dojmu da ova silna stjecanja i otpustanja dionica samo odbijaju investitore. A u atpl sa novim investitorom smanjen je prostor za bilo kakve igrice i uprava ce morat jos vise zapet jer ne sumnjam da ce IB stitit svoj udio a samim time i svih nas imaoca ovih VP. I da ce dovesti kao u valamaru do poboljsanja poslovanja i vece transparentnosti za potencijale investitore.
ovo je izgledno samo prethodnica, najava većih budučih vlasničkih preslagivanja a upravo je veća transparentnost put ka tom cilju,tako će i ta uprava bolje unovčiti svoje papire,win-win za sve
ako ne griješim…
teško je odoliti i ne prokomentirati današnju trgovinu i to na marketu koji je na momente bio i 4% u minusu radi todex trakavice.
volumen 2,3 milkn ,što cijena više raste iz dana u dan i volumen se povečava.
u tri trgovinska dana za redom ukupno +20%(danas +5,5%)
avg 448,76 a max 462
BPI danas uzvratio udarac capeovima.
a sutra? tko će kome,koga?
sa palube zabavno za gledati,pratiti,navijati…
Napad je najbolja obrana, vidjeti ćemo hoće li se dogoditi sličan scenarij kao jučer na otvaranju.
Što je danas zaštekalo??
Promjena u top10.
Bilbija Igor -222
I to na prosjecnoj cijeni trgovanja 426 kn
ha-ha …
zar mu je pobjeglo previše gore?
ako je,to je znak da možda nije zadovoljan količinom koju je prikupio?
nekima stvarno nikad dosta?
🙂
Ja sam iskoristio ovaj minus i kupio još 50 komada. Dosta sam ja toga prošao sa ovom dionicom od 2008. g. ali je se nikada nisam riješio, budem kada cifra bude zadovoljavajuća
Hoće i Bilbija da iskoristi ovo s Agrokorom.
Samo, trebao je to početi puno prije a ne lupati po 470 dok su sve dionice žestoko padale.
Po 470 je bila dobra a po 407 ne valja??
Hoće i Bilbija da iskoristi ovo s Agrokorom.
Samo, trebao je to početi puno prije a ne lupati po 470 dok su sve dionice žestoko padale.
Po 470 je bila dobra a po 407 ne valja??
A tko kaze da je on lupao po 470 mozda bas suprotno