ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Uvijek može bolje a kad se uzme u obzir što se desilo u lipnju 2011. godine onda shvatiš da će i biti bolje 🙂 graf ne laže.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

http://finance.yahoo.com/quotes/DRYS%2CDSX%2CEGLE%2CESEA%2CEXM%2CGNK%2CNM%2CQMAR%2CTBSI/view/v1?ltr=1&bypass=true
Vani brodari u lijepom plusu…ne moze nam nista ZSE

danas još veći volumen(2,05 milkn) i rast nego jučer.respectabilnih +7%
danas pri još lošijem sentimentu na marketu nego jučer (-0,94%)
sve to govori da izgledno prostora ima još kada se stvari poslože a sutra je novi dan
iako BDI raste kao da nema sutra?
a ništa sve istrpit muški,tako smo si izabrali zar ne?
trenutno su dvije najizglednije opcije
a) ukrcaj na vrat na nos
b)plivanje za brodovima koji su raspalili po gasu
imao sam felling da će se samo sa palube pružati miran san.
a nema mi ništa gore nego ne poslušati vl felling,huch i propustiti odličnu priliku.
vjetar je u leđa sva su jedra rastegnuta pa da vidimo koji su dometi ove expedicije?
burza je mjesto gdje se preuzimaju rizici pa…
sretno brodvlasnicima sadašnjim i budućim,mornarima,moreplovcima,navigatorima….

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Genijalno mi je kako se stvori pozitivna priča oko ničega. Dok Bilbija nije ušao rijetki su gledali BDI indexe, procijenjivali sta i kako, nalazili pozitivne vijesti…
Da bi Atpl postigla p/e ratio npr. od 15, na ovu cijenu dionice mora imati ciste dobiti oko 39 000 000 kuna.
Koliku tocno dobit tj. koje rezultate tocno ocekujete da cijena toliko raste?
Nisam kupio Atpl, i malo sam ljubomoran sto je skocila 30% od kad sam je skoro kupio. Ali ne znaci da necu ako nadjem neko racionalno uporiste u ovoj prici.
Btw, jeste vidjeli da Bilbija ima trenutno nekih 8,xx %, a zar nije kupio od Crosiga oko 10,xx%? Tehnicka prodaja ili postepeno unovcavanje pozicije s obzirom na iznenadni rast?

Biblija je pojačao.

Imala je atlantska i puno vecih dobiti. A IB je od Co kupio 2,xx% a ne 10

Je li netko izračunao koliko trenutni porast BDI-ja utječe na eventualno povećanje prihoda ATPL?

Babo, molim te da mi riješiš jednu zagonetku.

Ok, Bilbija nije kupio 10% od Crosiga, ali je presao 10% u trenutku, barem prema izvjescima medija:
http://hr.seebiz.eu/bilbija-drzi-vise-od-10-udjela-u-atlantskoj-plovidbi/ar-151556/

A trenuto u top 10 stoji sa 8,18 %…

Ostatak je na skrbničkom računu. O tome smo već pisali na forumu…

ex. maratonac (05.10.2007.)... :-)))

Super.

@conan

Ne možeš to računati ako ne znaš kako su ugovorili vozarine. Na koji rok i po kojim cijenama. Možeš zato računati je NAV odnosno procijeniti ga metodom palca za istu starost i vrstu brodovlja. Ako na kapitalizaciju dodamo financijske dugove dolazimo do cifre od cca 1,8 milijardi kuna odnosno cca 265 mil. USD. Nije malo… i sad se vidi da je Bilbija dobro procijenio dno, no pitanje je daljnjeg rasta na ovako pozitivnim očekivanjima.

Ove će godine rezultati biti nesumnjivo bolji, al neće tu biti nekih velikih iznenađenja. Cijena je otperjala dosta daleko u odnosu na potencijal rasta rezultata. Ono sto je gotovo sigurno je da bi operativni rezultat trebao biti pozitivan, a mogao bi biti i neto rezultat.

New Report

Close